Je sice fakt, že ze začátku jsme je taky masově nasazovali, ale to bylo hlavně kvůli tomu, že na většině předtím jel linux, než jsme začali kupovat licence MT. Krom toho, výkonnější routerboard v té době byl jen 532ka, který ale ani po přetaktování výkonově moc neoslňoval a 600ka, která byla zase cenově někde jinde.
Momentálně mám cca 4r staré dvoujádro na hlavním a po síti ještě pár Epií jako AP, které nechávám dosloužit. Jinak už je ale nahradily rbčka. Snížila se mi tím spotřeba proudu a resetátorů

Co se týče bugů v mikrotiku, beru to jako takovou "daň" za to, že licence stojí pár stovek a ne pár tisícovek. Navíc, jestli si dobře pamatuju, ještě u verze 2.9 platila licence na jeden rok, teď jdou i ty nejstarší routerboardy upgradovat na aktuální verzi.
S tím "betatestováním" bych ale kluky z Litvy moc nepotěšil, jelikož co se týče nových verzí, jsem natolik konzervativní, že se většinou upnu na určitou verzi, která mi chodí bez problémů a dál neupgraduju. Kdybych měl být konkrétní, na jednom x86 AP s P4 mám 3.10 (s každou vyšší se rebootuje), na hlavním mám 3.30 a zbytek sítě je cca 1:1 řezaná 3.25 a 4.17. No a po nějakém půlročním hraní s UBNT M5 jsem se teprve koncem léta dokopal k hraní s 5.x.