❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 4.3

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
Stanislav Hrncir

Re: Verze 4.3

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 15 years ago

D:-) píše:Konecne neco cim se da do toho bordelu v Praze nahlidnout :-)

jenom aby si nevidel jenom veliky cerveny flek :)
0 x

Bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bohus » 15 years ago

Taky co jsem nasel na ofic foru a pozdeji na hlavni strance Ipmedie, MK 4.3 ma v zakladu Extra channel. Nemusi se teda dokupovat licence za dalsi kanaly. Coz je celkem fajn ale jeste par verzi pockam :-D
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

má v základu extra channel? No tak to mám teda radost. Nejenom že se bude skákat do kanálu pro indoor ale i někam mezi a to pásmo pude do řitě s lidma co na 200m ptp dávaji sektory.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

Do indoor pásma může kdokoli i bez toho aby měl extra channel, půl a čtvrtkanály jdou využívat oficiálně už někde od V3.2x a verze 4.3 určitě nepřináší nově možnost používat na p2p spoje panelové antény :))
To, že je tam extra channels, nabízí navíc používání frekvencí od 4800 do 6100 a tam ať si každý dělá co chce, protože normální člověk do takových kanálů neleze, kvalitní antény tam fungují dost mizerně...
0 x

Stanislav Hrncir

hapi píše:má v základu extra channel? No tak to mám teda radost. Nejenom že se bude skákat do kanálu pro indoor ale i někam mezi a to pásmo pude do řitě s lidma co na 200m ptp dávaji sektory.

pokud vím tam ubnt má prakticky ve všech verzích možnost zvolit místo country "compilance test" a taky může jít od kanálu 1 až po poslední.. myslím, že se tímto moc situace nezhorší.. protože "lepší" r52 na 4.9GHz s relativné malým výkonem než to samé ale na litestation s 26dB
0 x

chicago

Příspěvekod chicago » 15 years ago

Zdravim ,aky mate firmware RB600A ja mam "2.20 ale na 433 mam 2.23 a ani položku switch nemam na 600-ke
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

protože RB600 nemá switch. Neni to nějaký vořezávátko typu RB4xx.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Jenya

Příspěvekod Jenya » 15 years ago

hapi píše:protože RB600 nemá switch. Neni to nějaký vořezávátko typu RB4xx.

RB4xx switch ma? Nebo vo co jako gou?
0 x

TOMIK

Příspěvekod TOMIK » 15 years ago

neví někdo jak se v této verzi dá zafixovat to aby u SQ ukazovala rychlost a stazena data a nemusel to pořád navolovat z bočního menu
0 x

Stanislav Hrncir

TOMIK píše:neví někdo jak se v této verzi dá zafixovat to aby u SQ ukazovala rychlost a stazena data a nemusel to pořád navolovat z bočního menu

neni nahodou ono sq s nastavenou rychlosti "unlimited" ? pokud ano tak tam dat klidne 100mbit/s
0 x

TOMIK

Příspěvekod TOMIK » 15 years ago

Stanislav Hrncir píše:
TOMIK píše:neví někdo jak se v této verzi dá zafixovat to aby u SQ ukazovala rychlost a stazena data a nemusel to pořád navolovat z bočního menu

neni nahodou ono sq s nastavenou rychlosti "unlimited" ? pokud ano tak tam dat klidne 100mbit/s

ne ne mam tam nasatavene rychlosti
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 15 years ago

TOMIK píše:
Stanislav Hrncir píše:

ne ne mam tam nasatavene rychlosti

vubec to okno nezavirat, pak to nabehne stejne, jak to bylo nastavene, pred odpojenim.
0 x

novajz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod novajz » 15 years ago

Hoj Lidi, zkoušeli jste tuhle verzi někdo na Alix 2D2 LX800??? Ja ji tam hodil a při zatížení padaly wifiny, ať to byla CM9, R5H, CM11, R52, nebo ta nová MIMO kartička. Prostě jak šel traffic nad 2Mbit, začaly se odpojovat wifiny. U routerboardů jede všechno OK, jen na tom x86 to nejede jak má. Máte někdo s tímto zkušenosti??
0 x
Novajz
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby

chicago

Příspěvekod chicago » 15 years ago

Na 532A mi aj po rebootu stale ostava v3.30, skušal som npk aj samostatne baličky stále nič.... :? :?
0 x

Stanislav Hrncir

chicago píše:Na 532A mi aj po rebootu stale ostava v3.30, skušal som npk aj samostatne baličky stále nič.... :? :?

do 532 bych to ani necpal.. co se ke mne zatim dostalo tak pravdepodobnost uspechu upgradu / ze se router po upgradu probere/ je 1:5, větší výkon nebo nové funkce beztak v 532 nevyužiješ, nicméně mrknout do logu co to píše po následném naběhnutí.. nějaký důvod to mít musí
0 x