❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 2.9.27

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
bart.simpson
Kontaktovat uživatele:

Verze 2.9.27

Příspěvekod bart.simpson » 19 years ago

What's new in 2.9.27:

*) added WISPr Radius attribute support to hotspot;
*) fixed booter setting damaging on MIPS based routerboards,
bug was introduced in 2.9.18;
*) fixed hotspot to handle lost leases in a more graceful way;
*) changed serial terminal prefix key to Ctrl-A;
*) fixed special-login;
*) fixed Interface column in WinBox VRRP Table;
*) fixed BGP connection establishment when router ID is not explicitly set;
*) changed webproxy-test logging topics from "webproxy,info" to
"webproxy,account";
*) ppp client acquires serial port only when dialing in, not immediately;
*) improved vrrp gratuitous arp sending, fixed vrrp enable/disable bug
*) added support for Novatel U740 (Wireless HSDPA Modem);
*) fixed NTLM authentication in webproxy-test;
*) fixed default route distribution in OSPF;
*) fixed graphing bug related to periodic hard disk writes;
0 x
Text vyjadruje me osobni nazory, ktere se nutne nemusi shodovat s nazory nekoho jineho. :-)

http://www.idtnet.org

TweetyLBC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod TweetyLBC » 19 years ago

Tak nevim. Verze 2.9.27 byla prvni na kterou jsem upgradoval a to jak na Serveru (PC) tak na RouterBoardech. Nevim, zda je to touto verzi, ale na velkem PC (P4, 3,2 GHz, 2M cache) mi CPU LOAD ukazuje porad 100% (pred upgradem 2-3%) a u RB se neuveritelne zhorsil signal u CMD9, kdy byla nastaven vykon na mene jak asi 10 - dam li mene jak asi 10 tak naproti to ukazuje -91 a podobně a skoro se to nespoji a vypadava to, dam-li asi 10 a vice, tak v poho -54 a podobně (je to na krátkou vdálenost). Nevíte co to? Je to touto verzí nebo něčím jiným? Většinou jsem upgradoval z 2.9.11 nebo 2.9.18
0 x

TweetyLBC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod TweetyLBC » 19 years ago

Downgradoval jsem u toho PC na 2.9.26 a zas to ukazuje 0-3%, tak je to asi verzí nebo něčím mezi klávesnicí a židlí.
0 x

Desirex

Příspěvekod Desirex » 16 years ago

chodi Vam nekomu v tyhle verzi AR 5413 ??? me ho najde, ale pri pokusu o enabled wlan, se masina reseti, karta v RB s 3.10 normalne jede.... dik za postreh....
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

myslim ze s touto verzi jde jen CM9 a jeji chipset
0 x

Polk
antispam: Ano

Příspěvekod Polk » 16 years ago

běžela mi tam pomalu rok R52-H bez problému.
0 x

Desirex

Heh udelal jsem par testu a mate pravdu oba :-) R52H jako jedina karta s 5413 v tom jede, nevim proc, ale s ostatnimi vyrobci tato verze kolabuje (WNC, UBNT)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

Desirex píše:Heh udelal jsem par testu a mate pravdu oba :-) R52H jako jedina karta s 5413 v tom jede, nevim proc, ale s ostatnimi vyrobci tato verze kolabuje (WNC, UBNT)

upgradni na vyšší, verzi, ne? Nejde, co? muselo by se za ni platit...
0 x

Desirex

jojo v placene 3.10 mi vse jede, jak ma :-)
0 x

HoT

Příspěvekod HoT » 16 years ago

No vsichni jsme nejak zacinali a setrili, kde se da a tak jsme se s verzi 2.9.27 asi potkali ve vetsine pripadu vsichni. Ono na testovani a pochopeni mikrotiku je to opravdu nejlevnejsi reseni, ale pravda je ta, ze to vytizeni cpu tam bylo nunosne. P4 3.0Ghz tam pri trafiku 15Mbit a nejakych par pravidlech litala az k maximu, takze jsem ji kompletne nahradil 3.10 a doted bez problemu az na jednu masinu na ktere se to nechytlo. CPU do 5-8% a ping v cele siti do 2-3ms. Vysledek je ten, ze klienti odchazi od O2, protoze jsme levnejsi a rychlejsi. 4Mbit na ADSL lince s pingem i 50ms je co do nacitani stranek podstatne pomalejsi, jak bezdrat 2Mbit s pingem do 15ms na seznam a za pulku ceny...:-)
0 x
www.generalnet.cz

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 16 years ago

HoT píše:No vsichni jsme nejak zacinali a setrili, kde se da a tak jsme se s verzi 2.9.27 asi potkali ve vetsine pripadu vsichni. Ono na testovani a pochopeni mikrotiku je to opravdu nejlevnejsi reseni, ale pravda je ta, ze to vytizeni cpu tam bylo nunosne. P4 3.0Ghz tam pri trafiku 15Mbit a nejakych par pravidlech litala az k maximu, takze jsem ji kompletne nahradil 3.10 a doted bez problemu az na jednu masinu na ktere se to nechytlo. CPU do 5-8% a ping v cele siti do 2-3ms. Vysledek je ten, ze klienti odchazi od O2, protoze jsme levnejsi a rychlejsi. 4Mbit na ADSL lince s pingem i 50ms je co do nacitani stranek podstatne pomalejsi, jak bezdrat 2Mbit s pingem do 15ms na seznam a za pulku ceny...:-)

Zacinat se da i s monowallem, nebo nejakym HW routerem za 5kKc, nebo jako pro zacatek tech par mega uroutuje a ushapuje i RB600 nebo RB433AH ne ? A razem mas placenou verzi a pritom sis koupil jenom zelezo levnejsi nez comp (neberte stare sunky jako porovnavani ceny zeleza, na elektrine se vam to za par dni-mesicu vyrovna :o)) A jakmile je to o vice nez 10 lidech, tak uz tech par stovek za licenci neni takovy problem.
0 x

HoT

No pane kolego kdyz byla verze 2.9.27 aktualni, tak byl jen rb133 a rb532 a krom toho, ze staly nekrestanske penize, tak byly setsakramentsky nevykonne. Takze alternativa pc + mikrotik. No a kdyz jsme zacinali, tak penizky navic nebyly a tak se setrilo. 1 licenci sem koupil a druhou stahl z netu. Naucil sem se v tom delat a dnes mam vse legalni protoze verzi 3.x jeste nikdo necracknul, nebo o tom aspon nevim. Kdyby se to nekomu povedlo, tak verim ze klesne prodej licenci o minimalne 75%. Ono par stovek za licenci neni mnoho, ale pokud mas pres 50 vysilacu, tak ses na 40litrech a to uz penize jsou. Monowall neni zlej, ale proc met vice platforem?
0 x
www.generalnet.cz

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 16 years ago

toto sa mi paci.. ak mas 40 vysielacov, tak za zelezo das cca 500tis ale 40 na licencie uz je vela...
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

asi malokdo je tak hloupy aby zbytecne vyhodil 40k kdyz nemusi, ale kazdy podle sveho :) Navic podle me 2.9.27 a 2.9.51 neni temer zadny rozdil
0 x

HoT

No vsak sem psal vyse, ze sem ty licence stejne nakoupil, protoze na 2.9.27 sel vykon cpu do kytek. A tech 500k se davalo postupne kdezto tech 40k sem vysypal skoro soucasne. Navic me teda neskutecne sere, kolik bugu ten software ma...:-( Skoda, ze si nas na nej naucili a ted uz je problem prejit jinam.
0 x
www.generalnet.cz