❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 3.10

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
petr

Re: Verze 3.10

Příspěvekod petr » 17 years ago

Krabík píše: ..... Po upgrade vylezlo zatizeni CPU na 100% a ani se nehlo. Traffic byl stejny jako u predchozi 3.9 a tam bylo zatizeni mezi 40 - 60%. Ma nekdo podobnou zkusenost? Zaroven jsem upgradoval BIOS z 2.14 na 2.15, ale to by nemelo mit vliv, protoze po downgrade na 3.9 je zatizeni zase OK.

#########
Mam stejne poznatky s RB333 (ppc), 532 a 532A (mipsle). Vcera jsem to zkusil napred na 532 a nechal bezet asi 4 hodiny. Zadny problem nebyl a tak jsem upgradoval zatim dalsich 12 RB (nastesti ne vsechny). Ctyri, ktere maji silnejsi provoz, mely druhy den rano 100% vytizeni CPU. Restart nepomohl. Dalsi 532A vytuhla uplne. Dneska jsem honem vsechny downgradoval na 3.9
########

Vsechno je jinak:
Za vsechno muze nejmenovany system pro rizeni RB, ktery znovu a znovu duplikoval maglovaci pravidla. V duvere, ze system pracuje v tomto smeru bez zavad, me vubec nenapadlo se na manglovaci pravidla podivat. A ten vytvarel pravidla tak dlouho, az se RB zhroutil :(
Naposledy upravil(a) petr dne 29 May 2008 14:23, celkem upraveno 1 x.
0 x
Petr Kraus
Přimda
kraus@primda.cz

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

takovejch starosti a nasranejch klientu..jsi docela odvaznej tam nacpat hned to nej co vypustej ja si pockam a hodne dlouho pac 3.0 neumi nic novyho co bych potreboval a to vi asi kazdej a vubec nechapu proc to nekdo cpe na MIPS board, jedine kam jsem to dal jsou 411 protoze se tam ztracely interfacy a 3.10 se to zda byt dobry takze uz na ne nesahnu i kdyby byla 3.150 :)
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

Jak se rika, co slape dobre, na to nesahat a usetrite si praci s chytanim much na MKv3rc10 (oficialni nazev MKv3.10)
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

belmorfeus

Příspěvekod belmorfeus » 17 years ago

maxiku, 3.x naopak umi vec, diky ktere se mi povedlo dotahnou QT co pouzivas (bral jsem si z tveho dema priklad) do stavu kdy zaradim 95% provozu a uprednostnuju ho podle toho co chci aby lidem bezelo rychleji a co ma mit v siti absolutni prednost, akorat jsem to jeste ke vsemu zacal pouzivat i na vsechny paterni linky aby nedoslo k pretizeni jednoho spoje a nezacal chybovat. Proste a jednoduse pouzivam L7 filtraci, je to super vec, ale je fakt ze naprosto spolehlive mi to bezi na v3.4 a nechci s tim hybat, proc taky opravovat neco co funguje :-)
0 x

reset

nikdo tu nespochybnuje vyhody MKv3, ale prijde mi (a asi ne jenom me), ze je v tom dost bagu. V jedne verzi se neco opravi a dalsi pribudnou jine tri chyby.

Osobne taky pouzivam MKv3, ale pouze na centralnim x86 firewallu , ktery zajistuje pravidla do inetu a ma pouze eth rozhrani, bezi mi na tom MKv3rc8 (oficialni nazev MKv3.8 ) a beha to spolehlive.
A momentalne pripravuji novou branu se dvemi dual-core masinami , pro vytvoreni DMZ zony. Na obou bude asi MKv3rc10. Reseni to bude silne naddimenzovane, ale za ty prachy to neber.
Na RB532A (jine RB masiny ani nemam) bych se docela bal dat jakoukoli MKv3rcX
0 x

belmorfeus

na vsechny routerboardy davam 3.9 verzi a funguje mi naprosto spolehlive
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

belmorfeus píše:na vsechny routerboardy davam 3.9 verzi a funguje mi naprosto spolehlive

Tak to jsi drak na 112,133c bych to nedal ani omylem. L7 je podle me jedina vyhoda 3.0 kterou ovsem ne kazdy nutne potrebuje na znaceni p2p je lepsi a rychlejsi Ipp2p, takze toto tak na skype a pod jako dodatek k ip2pp. Jako neverim 3.0 vubec kdyz se ve verzi stable 3.9 jeste ztraceji interfacy a dela to i jine zaludnosti tak nebrat..na nove RB je to bohuzel nutne.
0 x

belmorfeus

mno 133C na siti snad mam tak u 3 klientu, jinak 112 jsem nikdy nemel, chce to trosku planovat, prestavoval jsem sit na mikrotik minulej rok a na vsech dulezitych bodech mam PC stroje, na mene dulezitych 532 nebo dokonce asi na 4 mistech RB133, funguje to vsude k me plne spokojenosti. Jediny problem je ze PC stroje dost dobre nedavaji upgrade z 2.9 na 3.5 a vyssi a vetsinou zkolabuje system a musim to nahravat z image, nevim zaboha cim to je.
0 x

kajamarik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kajamarik » 17 years ago

Preinstaloval jsem Mtik 2.9 na verzi 3.10 a objevil se mi problem ve firewallu. Kdyz mangluju pomoci out-interface nebo in-interface tak se mi vubec nepocitaji pakety. Treba kdyz chci markovat vsechny pakety na nejakym interface, tak vyberu treba in-interface a pak jeste mark-packet jako action a nic se nedeje. Samozrejme na rozhrani jede provoz jako o zivot. Na 2.9.X uplne v pohode a tady ani tuk. Nesetkal jste se s tim nekdo?

Je to verze 3.10 pro x86.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 17 years ago

kajamarik píše:Preinstaloval jsem Mtik 2.9 na verzi 3.10 a objevil se mi problem ve firewallu. Kdyz mangluju pomoci out-interface nebo in-interface tak se mi vubec nepocitaji pakety. Treba kdyz chci markovat vsechny pakety na nejakym interface, tak vyberu treba in-interface a pak jeste mark-packet jako action a nic se nedeje. Samozrejme na rozhrani jede provoz jako o zivot. Na 2.9.X uplne v pohode a tady ani tuk. Nesetkal jste se s tim nekdo?

Je to verze 3.10 pro x86.

Mas li to v bridge, musis pouzit uot bridge port a in bridge port.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

reset

raven-il píše:Mas li to v bridge, musis pouzit uot bridge port a in bridge port.

to ale bylo i v 2.9.x verzi, ne?
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 17 years ago

reset píše:
raven-il píše:Mas li to v bridge, musis pouzit uot bridge port a in bridge port.

to ale bylo i v 2.9.x verzi, ne?

Nene, tam to slapalo i s interface...
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

golismen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod golismen » 17 years ago

Mám 3.9 , nejde mi zde ale shodit connection v IP -> Firefall -> Connection prostě dříve když jsem dal delete tak jsem ho zrušil, zde mi to nejde, nevite jestli to řeší tato verze ?
0 x
Mysl je tvým osudem !!

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

golismen píše:Mám 3.9 , nejde mi zde ale shodit connection v IP -> Firefall -> Connection prostě dříve když jsem dal delete tak jsem ho zrušil, zde mi to nejde, nevite jestli to řeší tato verze ?

Ty už by sis z toho mohl udělat patičku.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

vaio
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vaio » 17 years ago

-zdravim vsetkych...-chcem sa spytat- nema niekto problem s lubovolnymi restartami pri tejto verzii???
-mne sa to deje na niekolkych routroch
-predtym na starsich verziach to nerobilo...
0 x
Najhoršia kombinácia na svete : "Dať somárovi moc a peniaze." (hotová záhuba sveta)