❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

rc3 x RB333 nefunguje VOIP 802.cz

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
Pintero
antispam: Ano

rc3 x RB333 nefunguje VOIP 802.cz

Příspěvekod Pintero » 18 years ago

Na testovacim kousku, kde nam jen v zakladu nastaveny 2x eth iface + maskaradu, mi beha net bez problemu, ale nefunguje hovor pres VoIP. Telefon je na prijmu, lze s nim kamkoli zavolat, i se na nej z venku dovolat, ale jakmile se zvedne na jakekoli strane sluchatko a mel by se tedy propojit hovorovy kanal, je hluho a po nekolika vterinach se ozve obsazovaci ton.
Vsimnul jsem si v firewall/connection, ze je tam pouze jedna udp konekce na ustrednu 802.cz/port 5060, ale ma nestandardne limit 1hod. Pri hovoru se zadna dalsi nenavaze.
Mam na stole jeste jeden RB532A/400MHz s 2.9.46, taky jen v zakladu (stejna konf. jako RB333) tam to chodi bez problemu (jako na jinych mikrotikach): tj. udp conn. limit 3minuty, na ktere ten lelefon nasloucha a pak pri hovoru se navaze dalsi spojeni.
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Krabík » 17 years ago

taky mi nechodi 802.cz, ale jen na nekterych kusech. Dam jeden, jde to, dam jinej, nejde. Vse uplne stejne nastaveno....
Pouzivam hlavne RB133C jako pseudobridge, delaly mi to vsechny bety
0 x

level

Příspěvekod level » 17 years ago

pouzivam vsechno mozne ruzne konfigurace a zadne problemy s 802.cz nemam
nebude spis problem v nastaveni telefonu nebo brany ?
0 x

Bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bohus » 17 years ago

jestli tam toho mas za tim povicero tak to dela pseudobridge. zkus to nahradit treba na test EoIP nebo ho naroutuj. Mel jsem podobny problem a vyresilo kdyz jsem ten pseudobridge vyhodil
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 17 years ago

Mel jsem obdobny problem. Vyresil to upgrade VoIP brany.
0 x