What's new in 2.9.49:
*) nand improvement for RB532A;
*) user manager - fixed bug with accounting creating too many sessions;
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Verze 2.9.49
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
Verze 2.9.49
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdeněk Švarc píše:Změn sice moc není
Ba naopak. Změn je v každé verzi požehnaně, i když to v ChangeLogu není vidět, jelikož co nová verze RoS to nová verze jádra a softwaru v něm. Např. u řady RoS3.0 bych viděl jako nejzajímavější změnu přechod na jádro 2.6.23 a více a změna plánovače v něm na CFS,a různé čištění a vylepšování kódu(i pro sí). Do verze 2.9 které používá řadu Linuxového jádra 2.4 (konkrétně verze RoS 2.9.49 má jádro 2.4.31) se alespoň dostavají opravy z vyšší řady(I když vývojáři z MikroTiku asi příliš aktuální nejsou, leč aktuální verze jádra řady 2.4 je 2.4.35.3).
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
Grunt_Mich_An píše:Zdeněk Švarc píše:Změn sice moc není
Ba naopak. Změn je v každé verzi požehnaně, i když to v ChangeLogu není vidět, jelikož co nová verze RoS to nová verze jádra a softwaru v něm. Např. u řady RoS3.0 bych viděl jako nejzajímavější změnu přechod na jádro 2.6.23 a více a změna plánovače v něm na CFS,a různé čištění a vylepšování kódu(i pro sí). Do verze 2.9 které používá řadu Linuxového jádra 2.4 (konkrétně verze RoS 2.9.49 má jádro 2.4.31) se alespoň dostavají opravy z vyšší řady(I když vývojáři z MikroTiku asi příliš aktuální nejsou, leč aktuální verze jádra řady 2.4 je 2.4.35.3).
Taky si říkám že těch změn je tam určitě víc než v changelogu. Mohli by nám ho více rozepisovat

0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
Grunt_Mich_An píše:Ba naopak. Změn je v každé verzi požehnaně, i když to v ChangeLogu není vidět, jelikož co nová verze RoS to nová verze jádra a softwaru v něm ...
Jasně, RouterOS se tváří jako autonomní software a přestože jeho linuxové zázemí je všem dobře známo, nikdo z Mikrotikls na něj nepoukazuje. Tudíž od nich nemůžeme čekat ani upozornění na změnu sestavení kernelu. Každopádně díky za postřehy. Já si naposled prohlížel adresářovou strukturu RoS bratru před třemi lety.
0 x
Polk píše:nevím jestli to bylo i v předešlý verzi, ale mám tam balíček - wireless a wireless-crd .. vždycky jde aktivovat jen jeden a wlan karta jede na každym. Nevíte jaký je v nich rozdíl ? (jen že crd je o malinko větší) Díky
Ty balíčky byly už myslím v 46. Ale k čemu je to dobrý nevím. S CRC mě to nejelo tak jsem tam nechal ten normální...
0 x
nevím jestli to bylo i v předešlý verzi, ale mám tam balíček - wireless a wireless-crd .. vždycky jde aktivovat jen jeden a wlan karta jede na každym. Nevíte jaký je v nich rozdíl ? (jen že crd je o malinko větší) Díky
mel by to byt volitelny balicek s country settings rekl bych kanaly a vykony podle zemi
viz. Optional Packages
* Wireless Package with new country settings
http://www.mikrotik.com/download/wireless-crd-2.9.49-ns.npk
to crd bych rozlustil asi jako Country Regulatory Domain
0 x