Pěkný den,
kde najdu jak je to s frekvencema na 5GHz? chtěl bych to nějak oficiálně našel jsem jenom toto, ale nic o indoor a outdoor frekvencích nevidím.
http://www.ctu.cz/cs/download/plan-vyuziti-radioveho-spektra/rok_2012/pv-p_24-06_2012-09.pdf
http://www.ctu.cz/cs/download/kmitoctova_tabulka/vyhlaska_105-2010_sb038-10.pdf
Vím o této tabulce ale nevím jakej zákon mi jí potvrzuje nebo nejaká VOP nebo alespoň RFC.
http://cz.jirous.com/vypocet-wifi
Díky Ruda
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Frekvence ČTÚ
-
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Frekvence ČTÚ
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Radek Úlehla píše:http://www.radiospektrum.cz/cze/vorc.html
Díky, takže tady se všech týká:
http://www.ctu.cz/cs/download/oop/rok_2010/vo-r_12-09_2010-12.pdf
A pokud kouknete na scan okolí co jsem zkusil na střeše, tak ty označený tečkou by tam vůbec předpokládám neměli být?
Jde mi jenom o to jestli to chápu správně

- Přílohy
-
- scn.png (64.29 KiB) Zobrazeno 3072 x
0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo, jsou v indooru.
Ruku na srdce, kdo je aspoň v indooru
Když hodím scan u nás, tak se to pálí kde to jde a to si myslim, že pořád nejsme nějake extra zarušené prostředí.
Zrovna včera nám jeden sektor "něco" sestřelilo takovým způsobem, že se všichni klienti v jeden okamžik odpojili.
Ruku na srdce, kdo je aspoň v indooru

Když hodím scan u nás, tak se to pálí kde to jde a to si myslim, že pořád nejsme nějake extra zarušené prostředí.
Zrovna včera nám jeden sektor "něco" sestřelilo takovým způsobem, že se všichni klienti v jeden okamžik odpojili.
- Přílohy
-
- screen.png (112.82 KiB) Zobrazeno 3072 x
-
- shit.png (118.58 KiB) Zobrazeno 3072 x
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Tomáš Břinčil píše:Jo, jsou v indooru.
Ruku na srdce, kdo je aspoň v indooru![]()
OT: z čeho jsou ty grafy?
Jinak já mám jedno spojení, ale nechci vybočovat z norem. Ale doufám, že to nastavím a dál to řešit nebudu.

//edit: už jsem vygooglil...
0 x
Nás ČTÚ jebal za dva kanály v indooru a ostatní si tam dál jedou. Příště jim na nějaký výkaz seru, pošlu jim ten samý jak předtím a všude si změním ESSIDy na nějaké nesmysly, nebo je dám skrýt.
Ale zas, když je konkurence na indooru, není v outdooru tak těsno
ČTÚ by s tím měl něco dělat, když se používají kanály od 5180 do 5850, aby to bylo z obou stran legální - oni aby nás za to nemuseli jebat a my abysme se nemuseli bát

ČTÚ by s tím měl něco dělat, když se používají kanály od 5180 do 5850, aby to bylo z obou stran legální - oni aby nás za to nemuseli jebat a my abysme se nemuseli bát

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
tom-tom píše:Nás ČTÚ jebal za dva kanály v indooru a ostatní si tam dál jedou. Příště jim na nějaký výkaz seru, pošlu jim ten samý jak předtím a všude si změním ESSIDy na nějaké nesmysly, nebo je dám skrýt.
Rozhodně nechápu proč je takhle úzké pásmo pro venkovní využití? Přece jenom uvnitř budov ok muze byt par frekvenci ale opravdu jenom minimum. Pokud se nepletu tak 5GHz v panelaku moc zdma neprojde, že? Tak co, komu to sakra vadí?
Jinak je mi to jedno jak to maj ostatní. Mě jde o to abych to já měl správně.

0 x
Rozhodně nechápu proč je takhle úzké pásmo pro venkovní využití? Přece jenom uvnitř budov ok muze byt par frekvenci ale opravdu jenom minimum. Pokud se nepletu tak 5GHz v panelaku moc zdma neprojde, že? Tak co, komu to sakra vadí?
Protože ti zadarmo nikdo nic nedá.
V indoor pásmu jedou prioritně radary na družicích pro snímkování zemského povrchu. A za ten jamming na uzemi ČR ESA prudí a vyhrožuje v jednom kuse ČTU a to je ten důvod proč po tom aktivně jdou.
V 5.8GHz zase jedou prioritně kamery a mýtný systém a proto máš omezený výkon na 25mW EIRP a pokud je zarušíš ty, tak po tobě taky půjdou.
0 x
Rudolf Dvořák píše:tom-tom píše:Nás ČTÚ jebal za dva kanály v indooru a ostatní si tam dál jedou. Příště jim na nějaký výkaz seru, pošlu jim ten samý jak předtím a všude si změním ESSIDy na nějaké nesmysly, nebo je dám skrýt.
Napr proto ze indoor pasmo je harmonicka 10GHz pasma, tak aby to nerusilo ptp 10GHz spoje. Proto je primarne urcene jako indoor a jeho vlastnosti je velky utlum pri pruchodu zdmi prave aby se odrusil.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
hocimin1 píše:Rudolf Dvořák píše:tom-tom píše:Nás ČTÚ jebal za dva kanály v indooru a ostatní si tam dál jedou. Příště jim na nějaký výkaz seru, pošlu jim ten samý jak předtím a všude si změním ESSIDy na nějaké nesmysly, nebo je dám skrýt.
Napr proto ze indoor pasmo je harmonicka 10GHz pasma, tak aby to nerusilo ptp 10GHz spoje. Proto je primarne urcene jako indoor a jeho vlastnosti je velky utlum pri pruchodu zdmi prave aby se odrusil.
Konecne nejaky rozumny duvod

0 x
Rozdil ceny Atheros chipsetu only 2,4 GHZ a dual band 2,4 a 5GHZ bude tak malo, ze marketingovim tahem Dual band 2,4 a 5 GHz prodaji daleko vic.
NAvic jiny kraj jiny mrav. Co se nepouziva u nas se jinde muze hojne pouzivat.
NAvic jiny kraj jiny mrav. Co se nepouziva u nas se jinde muze hojne pouzivat.
0 x
Rudolf Dvořák píše:
Konecne nejaky rozumny duvodkazdopadne to s tim koika projde zdma jsem myslel především, proto že nechápu proč by někdo doma chtěl 5GHz APčko místo 2.4GHz. Prostě nechápu proč to ti výrobci dávaj do SOHO zařízení a do netobooků.
No tak treba u jednoho zakaznika mame v pomerne velke vyrobni hale 5GHz indoor sit a funguje to dobre. Na to to je asi i urceny - velky haly, stadiony,..
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
superweb píše:Rudolf Dvořák píše:
Konecne nejaky rozumny duvodkazdopadne to s tim koika projde zdma jsem myslel především, proto že nechápu proč by někdo doma chtěl 5GHz APčko místo 2.4GHz. Prostě nechápu proč to ti výrobci dávaj do SOHO zařízení a do netobooků.
No tak treba u jednoho zakaznika mame v pomerne velke vyrobni hale 5GHz indoor sit a funguje to dobre. Na to to je asi i urceny - velky haly, stadiony,..
A co na to mate pripojeny?
//edit: jako vim ze nektere notebooky to maj v sobe, ale napriklad ja mam notebook, kde kdyz nainstaluj driver od vyrobce tak ma wireless karta malej dosah a nevidi 5Ghz a kdyz necham nativni co si widle najdou, tak vidi i 5GHz a ma super dosah

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
ludvik píše:Já to mám i v mobilu
Tak to asi kupuju jiny zarizeni, ja teda moc veci s 5tkou nemam...
0 x