Ahoj lidi chtěl bych se zeptat jeslti mi někdo poradíte:
Máme následující problém s jedním z našich konkurentů. Jeden náš konkurent spravuje několik webů obcí co pokrýváme. Využil jednoduše toho, že ty weby mu jednou většinou na joomle a tak nám, resp našim klientům blokuje IP adresy pro přístup na tyto weby.
Rozhodně vím, že to blokování je naprosto cílené proti nasim IP adresám a není to založeno na nějakých útocích z našich IP atp.
Jak mám postupovat ? oznámit na policii trestný čin blokování k veřejně přístupným informacím ? nebo něco podobného ? díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
neoprávněné blokování přístupu na WWW stránky obce
to je jednoduché, já bych dal telefon lidem na toho administrátora aby mu všichni volali cca několikrát deně včetně neděl a on si to potom rozmyslí 

0 x
okoun píše:to je jednoduché, já bych dal telefon lidem na toho administrátora aby mu všichni volali cca několikrát deně včetně neděl a on si to potom rozmyslí
jen aby je nepresvedcil, ze se maji pripojit k nim

0 x
Stránky obcí musí být ze zákona dostupné všem. Kontaktuj například starostu a stěžuj si...
0 x
ano, stěžuj si na majitele stránek ne na poskytovatele.
0 x
Ano přesně tak, za 1 myslím, že by je přesvědčoval aby šli k němu.
za 2 starostu jsme samozřejmě kontaktovali, ale tam je trochu problém s oním webadminem jsou letitý kamarádi, takže.... to tak trochu neřeší. asi zkusíme nějaký oficiální dopis.
ale myslel jsem jestli někdo neporadí co konkrétního k tomu připojit, za nějaké případné opírání se o zákony atd...
za 2 starostu jsme samozřejmě kontaktovali, ale tam je trochu problém s oním webadminem jsou letitý kamarádi, takže.... to tak trochu neřeší. asi zkusíme nějaký oficiální dopis.
ale myslel jsem jestli někdo neporadí co konkrétního k tomu připojit, za nějaké případné opírání se o zákony atd...
0 x
web musí být přístupný http://www.pristupnost.cz/soubory/lubos ... -prace.pdf
myslím že když budeš hledat najdeš toho hodně. Potom podat oficiální písemnou stížnost starostovi
myslím že když budeš hledat najdeš toho hodně. Potom podat oficiální písemnou stížnost starostovi
0 x
- midnight_man
Mali sme podobný problém
konkurencia blokovala prístup na naše webové stránky. Aby sa im neotáčali ludia....
Bohužial nie je legálna cesta u nás na Slovensku ako to vyriešiť. Môžu to robiť.

0 x
Jo, ale tohle je trošku jinný případ - člověk vlastnící konkurenční firmu dělá zároven správce obecního veřejného webu - a blokuje našim IP adresám přístup na ty stránky toho obecního veřejného webu. = to je protiprávní jednání.
0 x
kontaktuj obec. Pokud selžeš, někde na netu si u někoho nech udělat proxynu, nech z tvý brány přesměrovávat všechno mířený na IP obce na tu proxynu která vyřídí požadavek z jiný IP. Vlastně by to šlo udělat i bez proxyny a to jenom pomocí dobře napsaných natovacích pravidel.
Když chtěji boj...
Když chtěji boj...
0 x
Urcite bych to resil oficialni cestou. Potykal jsem se ted s podobnym problemem v jedne obci. Starosta zkorumpovany - dohazoval obecni majetek svym kamaradum a napr. me odmital na majetek pustit- ohanel se smlouvou o exkluzivite uzavrenou na 20 let
bez moznosti vypovedi atd Vtipne je ze jsem ho jako prvni o pronajem zadal pred nekolika lety. No zkratka takova vesela ceska vesnicka
. Sel jsem proti nemu i jeho kamaradum, trvaloto pres rok ale uz vim jak v techto pripadech postupovat. Obratit se na zastupitelsvo " primo na zastupitelstvo - pak to starosta nemuze stopit a zastupitelstvo to musi projednat a objevit se to v zapise. Pokud se to nevyresi, tak se obratit na ministerstvo vnitra jakozto zrizovatele obci a resit to snima. Pripadne poslat na obec kontrolu
at si to resi oni. Proveri co se tam deje a daji vedet. Hlavne vsechno pisemne. Ja jsem udelal tu chybu jako vetsina z nas
. Jako duverivec neznaly mistnich pomeru jsem zvedl telefon a volal primo starostovi. Pozor na to - Komunikovat pouze a jen pisemne !!

0 x
Jeden muj kamarad resil velmi podobny problem, neslo teda vubec o internet, ale princip uplne stejny. Zasel na policii a podal oficialni podmet k prosetreni, zamerne zadny trestni oznameni, jen mel jako obcan dojem, ze by se mohlo jednat o protipravni jednani, tak je pozadal o prosetreni, zda nahodou nebyl spachan nejaky trestny cin. Chvili potom dal info do regionalnich novin, vysel takovy malicky clanek s pribehem o hospodareni s obecnim majetkem a rozhovorem s nim, ten naskenoval a poslal na kraj... To se pak zacali dit veci 

0 x
JJ me se tu pred casem stalo neco podobneho.
Jedna skola pred x-lety nechala naprogramovat elektronickou zakovku, ke ktere kupodivu se mohl dostat jen ten, ktery byl pripojeny na net konkurence.
Stezovalo si mych par zakazniku (rodicu deti te skoly) a ja je ubezpecil, ze ja nic neblokuju ani konkurencni weby, prece at si zakaznik udela nazor sam.
A ejhle par takto spravne nasranych rodicu volalo do skoly a najednou to slo
A vysledek - vse jede uz x-let a zakaznici zustali
Drzim tedy palce, bo v te Nasi kotline je vse mozne.
Jedna skola pred x-lety nechala naprogramovat elektronickou zakovku, ke ktere kupodivu se mohl dostat jen ten, ktery byl pripojeny na net konkurence.
Stezovalo si mych par zakazniku (rodicu deti te skoly) a ja je ubezpecil, ze ja nic neblokuju ani konkurencni weby, prece at si zakaznik udela nazor sam.
A ejhle par takto spravne nasranych rodicu volalo do skoly a najednou to slo

A vysledek - vse jede uz x-let a zakaznici zustali

Drzim tedy palce, bo v te Nasi kotline je vse mozne.
0 x
uz aby byla sitova neutralita zakotvena v ustave
0 x
pripadne si zajdi na nejblizsi schuzi obce a tam se starosty oficialne zeptej, proc neni obecni web pristupnej pro vsechny , ... prede vsemi , pri dalsi schuzi ti musi dat odpoved , nebo do 30ti dnu , .... a pak verejne bych ho oznacil za podvodnika , .. uz si mozna neskrtne
0 x