❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Postih
osobně si myslím, že jako podnkikání bez živnostenského listu ...čili by to nemělo být tak hrozné....pokud by to tak bylo, tak by se to i vyplatilo
člověk by si ušetřil ty jejich výkazy 

0 x
pepa31 píše:No právě jestli, se to nevyplatí než se nechat furt buzerovat státem.
My jsme meli s kamosem ze zacatku sdruzeni fyzickych osob, on mel licenci a ja ne, smlouvy se uzaviraly na me a pak doslo CTU, ze to tak byt nemuze, ze si musim take udelat licenci nebo musi byt smlouvy na toho kamose, ted uz jsem do toho sam, tak uz mam licenci na sebe, ale tenkrat mi naparilo CTU pokutu 20.000,-
0 x
Ono mě tak napadá, že za chvíli v tomhle státě bude lepší dělat vše na černo. Konkurence problémy s čtu a daněmi neřeší a jede si v pohodě dál.
0 x
pepa31 píše:Zdravím, jaký je reálny postih za podnikání bez oprávnění čtu?
Když jsem začínál - 2 roky zpět, tak jsem měl jen tak pro srandu připojené 3 kamarády, který mi za to dávali nějakej ten peníz. Největší průser byl, že jsme měl nějakej "rádoby" ceník zveřejněnej na netu. Nevim, kde mě vyštrachali, každopádně po mě šli. A výsledek ? Pokuta 12 000 kč za 3 připojené kamarády, tak to mě donutilo si udělat oprávnění u ČTU. Když už jsem měl to oprávnění, tak jsem se do toho víc opřel a nyní si poskytováním internetu hezky přivydělávám.
Ponaučení: Pokud se něco takového stane i tobě, že po tobě půjde ČTU, tak zatloukat, zatloukat, zatloukat ( vrátit čas, tak to udělám já a vyhnu se pokutě).
PS: Nejlepší bude, pokud si vyběháš oprávnění. Stojí to ve finále asi 1500kč. Zavolej si na ČTU ve tvém kraji a oni ti pomohou, kde co vyběhat a kam to poslat.
0 x
zzam píše:PS: Nejlepší bude, pokud si vyběháš oprávnění. Stojí to ve finále asi 1500kč. Zavolej si na ČTU ve tvém kraji a oni ti pomohou, kde co vyběhat a kam to poslat.
Předpokládám, že tazatel se neptal z důvodu, že by to byl problém zařídit, ale spíše proto, že se chce vyhnout těm následným buzeracím, které všichni známe.
0 x
Pravě že licenci máme, jen mě štve to buzerování a přemýšlím, že jim licenci strčím někam. 

0 x
pepa31 píše:Pravě že licenci máme, jen mě štve to buzerování a přemýšlím, že jim licenci strčím někam.
Tak asi je na zvážení, kolik těch klientů máte. Pokud mále a pokud nikdo nepotřebuje fakturu za služby připojení k síti internet, tak ti na to nikdo nepřijde (teda pokud vás nikdo neudá

0 x
Nedělám si iluze, že by nás někdo časem neprásknul, otázka je na kolik takový bonz přijde. 

0 x
Tak to já si dovolím nesouhlasit, mít licenci je z mého pohledu to nejmenší a člověk má potom klid a jestli mám vyplnit pár papírů za rok tak to mi tak hrozné nepřijde. Osobně znám teda horší buzerace než mít licenci u ČTU.... a nehledě na to kdykoliv jsem něco u nich potřeboval tak na plzeňském kraji úplně bez problémů, třeba někde jinde je to horší, to nemůžu posoudit.
0 x
trandak píše:Tak to já si dovolím nesouhlasit, mít licenci je z mého pohledu to nejmenší a člověk má potom klid a jestli mám vyplnit pár papírů za rok tak to mi tak hrozné nepřijde. Osobně znám teda horší buzerace než mít licenci u ČTU.... a nehledě na to kdykoliv jsem něco u nich potřeboval tak na plzeňském kraji úplně bez problémů, třeba někde jinde je to horší, to nemůžu posoudit.
A co taková povinná lokalizace vysílačů, aby měli jednoduší měření a rozdávání pokut?
0 x
DarkLogic píše:trandak píše:Tak to já si dovolím nesouhlasit, mít licenci je z mého pohledu to nejmenší a člověk má potom klid a jestli mám vyplnit pár papírů za rok tak to mi tak hrozné nepřijde. Osobně znám teda horší buzerace než mít licenci u ČTU.... a nehledě na to kdykoliv jsem něco u nich potřeboval tak na plzeňském kraji úplně bez problémů, třeba někde jinde je to horší, to nemůžu posoudit.
A co taková povinná lokalizace vysílačů, aby měli jednoduší měření a rozdávání pokut?
no a to je spatne? pokud mas vse v cajku, tak se nemas ceho bat.. jedine o co se jedna tak o vetsi administrativu (coz uz spatne je no)...
to ze by se takoveto informace nemeli dostat nikomu jinemu do ruky je pak vec druha a to neovlivnis...
0 x