❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Daníte někdo připojení na paušál? Jak?
Daníte někdo připojení na paušál? Jak?
Zdravím, kolik % paušál je na poskytování připojení k internetu (né instalace atp). Oplatí se to? Dík.
0 x
nitx píše:Zdravím, kolik % paušál je na poskytování připojení k internetu (né instalace atp). Oplatí se to? Dík.
Pokud myslis dan 15proc. tak je pausal 40proc. ale nevyplati se........
0 x
Mám zato že se to snad nikdy nemůže vyplatit, ale mohu se plést. Jo kdybys byl zemědělec, řemeslník a tak to pak by stálo za úvahu hodně.
0 x
jenomze kdyz budes remeslnik nebo zemedelec. Tak si nemuzes pausalovat internet. Muzes pausalovat jen to co pro dane podnikani vzniklo. Takze pro remeslo remeslne faktury a pro zemedelstvi zemedelske faktury. Ostatni pouze 50 procenty.
0 x
nitx píše:Zdravím, kolik % paušál je na poskytování připojení k internetu (né instalace atp). Oplatí se to? Dík.
Jsem asi jediný, kdo nerozumí otázce. Neměls na mysli uplatnění výdajů procentem z příjmů?
0 x
Jo měl to namysli akorát se trošku krkolomně vyjádřil. Asi chtěl vědět jaké jsou procenta pro poskytování služeb (ať už jakýkoliv protože je to služba jako služba).
0 x
V tom případě by měl spadat do neřemeslných živností, kde je zatím ještě sazba 60%. Jestli se to vyplatí uplatňovat procentem, nebo uvádět skutečné náklady, záleží na tom, co všechno jeho činnost zahrnuje. Každopádně, určitě vede daňovou evidenci, takže si může snadno vypočítat, kolik měl výdajů a kolik procent z příjmů představují - příjmy 100tis. za rok, výdaje 20tis., tady se vyplatí uplatnit výdaje paušálem. A kdyby příjmy byly 100k a výdaje 80k, tak by se mělo vyplatit uvádět skutečné náklady.
Akorát pozor, mám pocit že s tím nejde tak snadno "blikat" jako že vloni jsem si napsal do přiznání skutečné náklady, letos tam dám paušál. Je na to nějaký tiskopis.
Akorát pozor, mám pocit že s tím nejde tak snadno "blikat" jako že vloni jsem si napsal do přiznání skutečné náklady, letos tam dám paušál. Je na to nějaký tiskopis.
0 x