❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

TU SR a pouzitie zariadeni v pasme 5GHz

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
asdewq

TU SR a pouzitie zariadeni v pasme 5GHz

Příspěvekod asdewq » 13 years ago

Pozdravujem pani, neviem ci uz niekto z Vas cital nove VPR 35/2012 ale docital som sa v nom "zaujimavu" vec, konkretne bod 11.: "K rádiovým zariadeniam je zakázané pripájať externé zosilňovače alebo externé antény, ktoré neboli určené výrobcom rádiového zariadenia." ... konkretne ma dostala ta konkretne specifikovana antena... viete niekto o takejto specifikacii od MK Rb? mne sa nic take najst nepodarilo :(
0 x

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 13 years ago

Tiez by ma to zaujimalo. Nedavno sme mali z TUSR kontrolu a v podstate s RB zatial vraj nie je mozna varianta na vysielac okrem sxt alebo sextant, ktora aspon trocha splna zakon.
Varianta RB711/RB411AH a 24dB Prowax bol odmerany a mimo aktualny legalny stav ako cela zostava. V podstate to vyzera, ze ak to chceme mat legalne, cela siet do sxt alebo sextant. :roll:
Nevydal MK nejake vyhlasenie s odporucanymi antenami?
Na rádiových zariadeniach je zakázané vykonávať akékoľvek elektrické alebo mechanické úpravy, ktoré by mohli zmeniť ich technické vlastnosti zaručené výrobcom. K rádiovým zariadeniam je zakázané pripájať externé zosilňovače alebo externé antény, ktoré neboli určené výrobcom rádiového zariadenia.

http://www.teleoff.gov.sk/data/files/25911.pdf
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

skrebon píše:Nevydal MK nejake vyhlasenie s odporucanymi antenami?

U každého modelu na http://routerboard.com/
si otevři Quick Guide a na konci máš doporučené typy antén. Viz příloha
Přílohy
anteny1.jpg
anteny1.jpg (51.98 KiB) Zobrazeno 1828 x
anteny.jpg
anteny.jpg (126.12 KiB) Zobrazeno 1828 x
0 x

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 13 years ago

Pokud nekdo znate link na Mikrotikem doporucenou dish dc 24-hd-pfip 24 dbi ??? parabolickou antenu, uvitam ho.

skrebon píše:

.....Varianta RB711/RB411AH a 24dB Prowax bol odmerany a mimo aktualny legalny stav ako cela zostava......

Rad se na tajemnou dish dc 24-hd-pfip 24 dbi ,ktera se k nam dostala pravdepodobne nedopatrenim ,kdyz byla zapomenuta v ustredi intergalaktickych letu pobliz Houstonu,podivam.

Obavam se,ze tyto dve parabolicke anteny stejneho zisku ,z nichz jedna,,bola odmerana,, a druha je ,,doporucena vyrobcem,, ,nebudou mit prilis rozdilne parametry.
Odbornik ktery ,,jednu meril,, [mozna obe]a jednu z nich postavil mimo legalny stav z duvodu nevyhovujicich vysledku mereni,by v tomto pripade mohl byt konkretnejsi,a predlozit zduvodneni,proc 24dBi Prowax nelze pouzit v kombinaci s RB. Pokud bude argumentovat tim,ze neni doporucena vyrobcem RB,muze si dal lestit razitka.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

........čo k tomu poviem, 99,999999999999999999999999999999% isp to ma nelegalne, to ste tu chceli počuť? Radšej to tu zbalte, zavrite, zmažte a nerobte viditelnejsim.
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

CZ VO ma nebo melo neco podobneho. CO vam brani napsat na support mikrotiku nebo do jejich fora, aby vam konkretni antenu doporucili? :)
0 x