Udelej ze sebe Poverence, a zamestnance (ktery nema ve firme exekutivu a nemuze ovlivnovat procesy z pozice managera) si pridej k pozici spravce.
v GDPR preambuli je to docela dobre popsany, akorat je to slohovka, nutno precist na zachode. Muzu Ti pujcit muj vytisk s poznamky oznacene fixem. Podle nove vzniklych pozic/titulu pracovniku si zmen/uprav metodiku nakladani s osobnimi udaji, co jde si v dohledu/logach/CRP anonymizuj. Kup si radnou skartovacku, Sanony zamkni do skrine, aby se k nim nedostal HOST na pracovisti. Neodkladej zbytne/nepovedene/ tisky smluv se zakazniky na pozdejsi pouziti (ze si jako na druhou prazdnou stranu budes psat poznamky), uprav aktualni smlouvu a je to. Zatim tapu, jak to udelat se samostatnym podpisem pod Soihlasem se zpracovanim osobnich udaju zakaznikem. Podpis smlouvy, pokud vyzaduje souhlas se spracovanim udaju vyzaduje separovanou kvitanci ze strany zakaznika (jiny papri, dalsi odstavec d ruhym pdopisem ??). Mozna ze v nasem pripade nebude kvitance se samostatnym podpisem pozadovana, protoze sber osobnich dat u zakaznika je v nasem pripade nezbytny pro udrzeni obchodniho vztahu = vyjimka. No a podel vyse uvedeneho se musi i upravit metodika na pracovisti a zanest/aktualizovat doorganizacni smernice, kterou uz ale ze zakona musi davno mit kazdy ISP. V roce 2014 jsme meli dokonce inspekci z CTU, kde jsem byl mesic skrcen na tema, predlozte organizacni smernici a hlavne kdemate pokyny na praci s osobnimi udaji. Pokdu ste na to prdeli a nemeli kontrolu, tak tito ISP maji mentalni problem, nevi jak na to, pro ostatni/drive pouceni jde akorat o zarazeni novych pozadavku do existujici organizacni struktury, v mem pripade je to ten modry sanon vlevo dole ve skrini za mnou (vedle Peroutky).
okoun píše:GDPR už tuká na dveře a mě by zajímalo jak k tomu má přisutpovat měnší poskytovatel do 2K zákazníků? Má vyškolit osobu DPO nebo si ji má zaplatit? Případně jaké ceny jsou v normě? Co jsem se koukal tak to je docela raketa za takovou osobu a pokud někdo naříkal na finanční dopad EET tak toto je asi finanční průser totální