Ahoj mam otázku zda už někdo dostal z vás žádost o poskytnuti údajů na zaklade tohohle paragrafu (ust.§8/1 tr. Řadu). Jde o to že se mi ozval jeden policajt že řeší nějakou poštu a protože jsem mu řekl at mi posle soudní příkaz tak obrátil a řekl tak mi dejte všechny vaše klienty já si je projdu sám, tak jsem na to koukal docela vytřeštěně a psal jsem dotaz na právníka a ten mi sdělil že mu ty údaje fakt musím dát.
Tak se ptám zda už jste taky někdo z vás předával takhle údaje
„Žádám o zaslání kompletního seznamu vašich zákazníku s kontaktními údaji“
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
zadost o poskytnuti udaju na zaklade ust.§8/1 tr. řadu
Takhle jednoduše, jak si to policajt představuje, to určitě nepůjde.
Rozhodně nejsem právník, ale řekl bych, že minimálně odstavec 5 to uvádí na pravou míru:
Tedy měl by mít povolení soudce, aby mohl vyžadovat osobní údaje o zákaznících.
Rozhodně nejsem právník, ale řekl bych, že minimálně odstavec 5 to uvádí na pravou míru:
Nestanoví-li zvláštní zákon podmínky, za nichž lze pro účely trestního řízení sdělovat informace, které jsou podle takového zákona utajovány, nebo na něž se vztahuje povinnost mlčenlivosti, lze tyto informace pro trestní řízení vyžadovat po předchozím souhlasu soudce. Tím není dotčena povinnost mlčenlivosti advokáta podle zákona o advokacii.
Tedy měl by mít povolení soudce, aby mohl vyžadovat osobní údaje o zákaznících.
0 x
Ten ostavec 5 říká, že pokud existuje zákon, který označuje požadovanou inforamci za utajovanou (v tomto případě seznam mých zákazníků), tak v takovém případě ho mohu vydat jen pokud daný zákon stanovuje takovou možnost přímo nebo až to nařídí soud (který ze mne povinnot utajení sejme). Takže existuje zákon, který prohlašuje toto za utajovanou skutečnost, kterou nelze předat Policii ČR bez soudního příkazu (v tomot případě půjde o ZoEK a obecně pak zákon o ochraně osobních údajů)?
ZoEK ti navíc říká, že máš mít zpracovanou interní technicko-provozní směrnici, které řeší zabezpečení osobních údajů klientů a metodiku předávání těchto dat, pokud dojde k jejich vyžádání, plus vést statistiku těchto žádoustí pro potřebu ÚOOÚ (kdy, kdo, o co žádal), který tuto statitiku po tobě může chtít. Plus se ČTU a ÚOOÚ může v těchto tvých předpisech vrtat (§87 a dále).
ZoEK ti navíc říká, že máš mít zpracovanou interní technicko-provozní směrnici, které řeší zabezpečení osobních údajů klientů a metodiku předávání těchto dat, pokud dojde k jejich vyžádání, plus vést statistiku těchto žádoustí pro potřebu ÚOOÚ (kdy, kdo, o co žádal), který tuto statitiku po tobě může chtít. Plus se ČTU a ÚOOÚ může v těchto tvých předpisech vrtat (§87 a dále).
0 x