❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Oznámení o zahájení kontroly

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
shooter

Oznámení o zahájení kontroly

Příspěvekod shooter » 10 years ago

Tak čtu mě poslal dopis s oznamením o zahajení kontroly dostal to už někdo čeho se to tyká na co se mám připravit a naco dát bacha ?

je to kontrola K1 podle nějakyho zákona 113
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 10 years ago

Nekde te zmerili.Pravdepodobne na indooru. pocitej s pokutou od 5000kc a vic.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 10 years ago

KoZLiCeK píše:Nekde te zmerili.Pravdepodobne na indooru. pocitej s pokutou od 5000kc a vic.

Zdravím,
z čeho tak usuzuješ?
Dík, mpcz, 28.02.2015
0 x

KoZLiCeK

Osobni skušenost...
0 x

shooter

dá se nějak branit jak to bude pokračovat kdy přijedou nebo co bude ?
0 x

KoZLiCeK

No pokud zmerili,tak maji merici protokol a to pochybuju ze vysvetlis ze nasli tvoje AP v rozporu VOR.... (na dfs ci chybu zarizeni nema cenu se odkazovat...) tot ma zkusenost za x tisic kc s CTU
Samozrejme musis vse dat do souladu s VOR pak te znova zkontrolujou az jim napises ze je to OK.Pak te ceka spravni rizeni a pokuta .
0 x

mpcz

shooter píše:Tak čtu mě poslal dopis s oznamením o zahajení kontroly dostal to už někdo čeho se to tyká na co se mám připravit a naco dát bacha ?

je to kontrola K1 podle nějakyho zákona 113

Zdravím,
pokud se chceš vyhnout domněnkám, možná by bylo dobré ocitovat text oznámení, především odkaz na zákon. Pochybuji, že zní tak, jak píšeš v dotazu.
Dík, mpcz, 28.02.2015
0 x

shooter

127/2012
Kontrola elektronických komunikací

§ 113

(1) Úřad vykonává kontrolu elektronických komunikací.

(2) Při výkonu státní kontroly elektronických komunikací Úřad kontroluje plnění povinností a podmínek stanovených tímto zákonem, prováděcími právními předpisy, opatřeními obecné povahy, rozhodnutími a rozhodnutími o ceně vydanými na základě tohoto zákona. Úřad dále kontroluje využívání rádiových kmitočtů a čísel.

(3) Při kontrole využívání rádiových kmitočtů kontrolující zjišťují dodržování podmínek stanovených v přídělu rádiových kmitočtů, všeobecném oprávnění nebo v individuálním oprávnění k využívání rádiových kmitočtů i monitorováním rádiových kmitočtů. Monitorování rádiových kmitočtů je zpravidla prováděno bez předchozího upozornění osob využívajících rádiové kmitočty, které mají být monitorovány.
na tohle se odkazujou
pak na zakon o kontrole
0 x

mpcz

Zdravím,
no vidíš, pokud příště opíšeš odkaz na zákon správně, bude to hnedle jasnější.
mpcz, 01.03.2015
Naposledy upravil(a) mpcz dne 01 Mar 2015 13:26, celkem upraveno 1 x.
0 x

shooter

a tak jak mám někoho čekat nebo to bude jen dopisovaná ?
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 10 years ago

Řešil jsem s ČTU jiny problém, a napřed mi poslali toto do datove schranky , kde mi dali obvinění .Pak
jsem je měl kontaktovat s navrhem opravy.
Po té si to odkontrolovali a vyzvali na oddělení ČTU kam jsem měl přijet podepsat všechny dokumenty.

Po té přišel jen příkaz na zaplacení 2 častek - častky jsou v řádu tisíců až 10 tisíců dle provinění.
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 10 years ago

My meli kontrolu .
odehravala se osobni navstevou, delal se z toho zapis. CTU kontrola je na urovni statni kontroly.

Prvni byla - Technicko organizační pravidla k zabezpečení a integrity veřejné komunikační sítě a
interoperability veřejně dostupných služeb elektronických komunikací za krizových stavů
ve znění zákona č. . 468/2011 Sb., k provedení § 99 odst. 1 zákona o elektronických
komunikacích:

Druha kotnrola byla :
Dodrzovani ochrany osobnich udaju podle paragrafu 88.

shooter píše:127/2012
Kontrola elektronických komunikací

§ 113

(1) Úřad vykonává kontrolu elektronických komunikací.

(2) Při výkonu státní kontroly elektronických komunikací Úřad kontroluje plnění povinností a podmínek stanovených tímto zákonem, prováděcími právními předpisy, opatřeními obecné povahy, rozhodnutími a rozhodnutími o ceně vydanými na základě tohoto zákona. Úřad dále kontroluje využívání rádiových kmitočtů a čísel.

(3) Při kontrole využívání rádiových kmitočtů kontrolující zjišťují dodržování podmínek stanovených v přídělu rádiových kmitočtů, všeobecném oprávnění nebo v individuálním oprávnění k využívání rádiových kmitočtů i monitorováním rádiových kmitočtů. Monitorování rádiových kmitočtů je zpravidla prováděno bez předchozího upozornění osob využívajících rádiové kmitočty, které mají být monitorovány.
na tohle se odkazujou
pak na zakon o kontrole
0 x

KoZLiCeK

shooter píše:a tak jak mám někoho čekat nebo to bude jen dopisovaná ?

U nas to byla osobni navsteva - ukazali co je kde spatne.pak se to musel dat do souladu s VOR a pak jen dopisovana (spravni rizeni) a pokuta.
0 x

VSTK

Příspěvekod VSTK » 10 years ago

KoZLiCeK píše:Nekde te zmerili.Pravdepodobne na indooru. pocitej s pokutou od 5000kc a vic.

Jak ČTÚ z měření určí provozovatele? Podle SSID - pokud jde odhadnout z názvu, nebo podle dřívějších hlášení MAC adres a lokací? Nepředpokládám, že při tady těch necílených kontrolách jsou schopni přesně určit a zdokumentovat konkrétní zařízení, které je provozované v rozporu s VOR. Pokud dám nastavení do pořádku před návštěvou z ČTÚ, tak si moc neumím představit jak by prokazovali, že při předchozím měření šlo skutečně o moje zařízení. Nejde přece vyloučit, že stejné SSID+MAC provozuje konkurence s cílem mě poškodit.

Nebo do takového sporu nejdete, protože vzhledem k výši pokuty a rizika budoucího "přísnějšího postupu" ze strany úřadu se to nevyplatí?
0 x

mpcz

Zdravím,
postup je tento: projedou rajón a udělají scan. Označí mimotolerantní stanice a najdou je ve své tabulce dle MAC, kterou máš za povinnost předem hlásit, popř. podle SSID. Pak telefonicky ověří, zda se ke stanici hlásíš. Pak je chvíli klid a za nějaký čas ti dojde pokuta s doručenkou. Dále za zpracování a vystavení pokuty ještě zaplatíš manipulační poplatek 1.000, Kč. V příloze je kopie scanu s vybočenými parametry. Pokud máš MAC i SSID utajené, tak nevím, mohu se jen domnívat.
Předem se pochopitelně nic nehlásí, to dá rozum.
V případě předem ohlášené kontroly bych se spíše přikláněl k verzi kontroly typu např.: máš na stránkách VP, odeslals typy rozhraní, máš smlouvy a další oblíbená témata. To je průběh z SK z poslední doby, viz podobné téma zde na fóru.
Takhle to být může a samozřejmě nemusí, jsou různí lidé a různé regiony, jsou i nové předpisy, o kterých třeba zatím ani nevíme, takže se připrav raději na všechno.
Držíme palce, mpcz, 02/03/2015
0 x