Tak čtu mě poslal dopis s oznamením o zahajení kontroly dostal to už někdo čeho se to tyká na co se mám připravit a naco dát bacha ?
je to kontrola K1 podle nějakyho zákona 113
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Oznámení o zahájení kontroly
Nekde te zmerili.Pravdepodobne na indooru. pocitej s pokutou od 5000kc a vic.
0 x
KoZLiCeK píše:Nekde te zmerili.Pravdepodobne na indooru. pocitej s pokutou od 5000kc a vic.
Zdravím,
z čeho tak usuzuješ?
Dík, mpcz, 28.02.2015
0 x
dá se nějak branit jak to bude pokračovat kdy přijedou nebo co bude ?
0 x
No pokud zmerili,tak maji merici protokol a to pochybuju ze vysvetlis ze nasli tvoje AP v rozporu VOR.... (na dfs ci chybu zarizeni nema cenu se odkazovat...) tot ma zkusenost za x tisic kc s CTU
Samozrejme musis vse dat do souladu s VOR pak te znova zkontrolujou az jim napises ze je to OK.Pak te ceka spravni rizeni a pokuta .
Samozrejme musis vse dat do souladu s VOR pak te znova zkontrolujou az jim napises ze je to OK.Pak te ceka spravni rizeni a pokuta .
0 x
shooter píše:Tak čtu mě poslal dopis s oznamením o zahajení kontroly dostal to už někdo čeho se to tyká na co se mám připravit a naco dát bacha ?
je to kontrola K1 podle nějakyho zákona 113
Zdravím,
pokud se chceš vyhnout domněnkám, možná by bylo dobré ocitovat text oznámení, především odkaz na zákon. Pochybuji, že zní tak, jak píšeš v dotazu.
Dík, mpcz, 28.02.2015
0 x
127/2012
Kontrola elektronických komunikací
§ 113
(1) Úřad vykonává kontrolu elektronických komunikací.
(2) Při výkonu státní kontroly elektronických komunikací Úřad kontroluje plnění povinností a podmínek stanovených tímto zákonem, prováděcími právními předpisy, opatřeními obecné povahy, rozhodnutími a rozhodnutími o ceně vydanými na základě tohoto zákona. Úřad dále kontroluje využívání rádiových kmitočtů a čísel.
(3) Při kontrole využívání rádiových kmitočtů kontrolující zjišťují dodržování podmínek stanovených v přídělu rádiových kmitočtů, všeobecném oprávnění nebo v individuálním oprávnění k využívání rádiových kmitočtů i monitorováním rádiových kmitočtů. Monitorování rádiových kmitočtů je zpravidla prováděno bez předchozího upozornění osob využívajících rádiové kmitočty, které mají být monitorovány.
na tohle se odkazujou
pak na zakon o kontrole
§ 113
(2) Při výkonu státní kontroly elektronických komunikací Úřad kontroluje plnění povinností a podmínek stanovených tímto zákonem, prováděcími právními předpisy, opatřeními obecné povahy, rozhodnutími a rozhodnutími o ceně vydanými na základě tohoto zákona. Úřad dále kontroluje využívání rádiových kmitočtů a čísel.
(3) Při kontrole využívání rádiových kmitočtů kontrolující zjišťují dodržování podmínek stanovených v přídělu rádiových kmitočtů, všeobecném oprávnění nebo v individuálním oprávnění k využívání rádiových kmitočtů i monitorováním rádiových kmitočtů. Monitorování rádiových kmitočtů je zpravidla prováděno bez předchozího upozornění osob využívajících rádiové kmitočty, které mají být monitorovány.
na tohle se odkazujou
pak na zakon o kontrole
0 x
Zdravím,
no vidíš, pokud příště opíšeš odkaz na zákon správně, bude to hnedle jasnější.
mpcz, 01.03.2015
no vidíš, pokud příště opíšeš odkaz na zákon správně, bude to hnedle jasnější.
mpcz, 01.03.2015
Naposledy upravil(a) mpcz dne 01 Mar 2015 13:26, celkem upraveno 1 x.
0 x
Řešil jsem s ČTU jiny problém, a napřed mi poslali toto do datove schranky , kde mi dali obvinění .Pak
jsem je měl kontaktovat s navrhem opravy.
Po té si to odkontrolovali a vyzvali na oddělení ČTU kam jsem měl přijet podepsat všechny dokumenty.
Po té přišel jen příkaz na zaplacení 2 častek - častky jsou v řádu tisíců až 10 tisíců dle provinění.
jsem je měl kontaktovat s navrhem opravy.
Po té si to odkontrolovali a vyzvali na oddělení ČTU kam jsem měl přijet podepsat všechny dokumenty.
Po té přišel jen příkaz na zaplacení 2 častek - častky jsou v řádu tisíců až 10 tisíců dle provinění.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
My meli kontrolu .
odehravala se osobni navstevou, delal se z toho zapis. CTU kontrola je na urovni statni kontroly.
Prvni byla - Technicko organizační pravidla k zabezpečení a integrity veřejné komunikační sítě a
interoperability veřejně dostupných služeb elektronických komunikací za krizových stavů
ve znění zákona č. . 468/2011 Sb., k provedení § 99 odst. 1 zákona o elektronických
komunikacích:
Druha kotnrola byla :
Dodrzovani ochrany osobnich udaju podle paragrafu 88.
odehravala se osobni navstevou, delal se z toho zapis. CTU kontrola je na urovni statni kontroly.
Prvni byla - Technicko organizační pravidla k zabezpečení a integrity veřejné komunikační sítě a
interoperability veřejně dostupných služeb elektronických komunikací za krizových stavů
ve znění zákona č. . 468/2011 Sb., k provedení § 99 odst. 1 zákona o elektronických
komunikacích:
Druha kotnrola byla :
Dodrzovani ochrany osobnich udaju podle paragrafu 88.
shooter píše:127/2012
§ 113
na tohle se odkazujou
pak na zakon o kontrole
0 x
shooter píše:a tak jak mám někoho čekat nebo to bude jen dopisovaná ?
U nas to byla osobni navsteva - ukazali co je kde spatne.pak se to musel dat do souladu s VOR a pak jen dopisovana (spravni rizeni) a pokuta.
0 x
KoZLiCeK píše:Nekde te zmerili.Pravdepodobne na indooru. pocitej s pokutou od 5000kc a vic.
Jak ČTÚ z měření určí provozovatele? Podle SSID - pokud jde odhadnout z názvu, nebo podle dřívějších hlášení MAC adres a lokací? Nepředpokládám, že při tady těch necílených kontrolách jsou schopni přesně určit a zdokumentovat konkrétní zařízení, které je provozované v rozporu s VOR. Pokud dám nastavení do pořádku před návštěvou z ČTÚ, tak si moc neumím představit jak by prokazovali, že při předchozím měření šlo skutečně o moje zařízení. Nejde přece vyloučit, že stejné SSID+MAC provozuje konkurence s cílem mě poškodit.
Nebo do takového sporu nejdete, protože vzhledem k výši pokuty a rizika budoucího "přísnějšího postupu" ze strany úřadu se to nevyplatí?
0 x
Zdravím,
postup je tento: projedou rajón a udělají scan. Označí mimotolerantní stanice a najdou je ve své tabulce dle MAC, kterou máš za povinnost předem hlásit, popř. podle SSID. Pak telefonicky ověří, zda se ke stanici hlásíš. Pak je chvíli klid a za nějaký čas ti dojde pokuta s doručenkou. Dále za zpracování a vystavení pokuty ještě zaplatíš manipulační poplatek 1.000, Kč. V příloze je kopie scanu s vybočenými parametry. Pokud máš MAC i SSID utajené, tak nevím, mohu se jen domnívat.
Předem se pochopitelně nic nehlásí, to dá rozum.
V případě předem ohlášené kontroly bych se spíše přikláněl k verzi kontroly typu např.: máš na stránkách VP, odeslals typy rozhraní, máš smlouvy a další oblíbená témata. To je průběh z SK z poslední doby, viz podobné téma zde na fóru.
Takhle to být může a samozřejmě nemusí, jsou různí lidé a různé regiony, jsou i nové předpisy, o kterých třeba zatím ani nevíme, takže se připrav raději na všechno.
Držíme palce, mpcz, 02/03/2015
postup je tento: projedou rajón a udělají scan. Označí mimotolerantní stanice a najdou je ve své tabulce dle MAC, kterou máš za povinnost předem hlásit, popř. podle SSID. Pak telefonicky ověří, zda se ke stanici hlásíš. Pak je chvíli klid a za nějaký čas ti dojde pokuta s doručenkou. Dále za zpracování a vystavení pokuty ještě zaplatíš manipulační poplatek 1.000, Kč. V příloze je kopie scanu s vybočenými parametry. Pokud máš MAC i SSID utajené, tak nevím, mohu se jen domnívat.
Předem se pochopitelně nic nehlásí, to dá rozum.
V případě předem ohlášené kontroly bych se spíše přikláněl k verzi kontroly typu např.: máš na stránkách VP, odeslals typy rozhraní, máš smlouvy a další oblíbená témata. To je průběh z SK z poslední doby, viz podobné téma zde na fóru.
Takhle to být může a samozřejmě nemusí, jsou různí lidé a různé regiony, jsou i nové předpisy, o kterých třeba zatím ani nevíme, takže se připrav raději na všechno.
Držíme palce, mpcz, 02/03/2015
0 x