❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

zrušení závazku na 24m

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
svestka
antispam: Ano

zrušení závazku na 24m

Příspěvekod svestka » 11 years ago

Když se chudák pán upsal konkurenci na 24m, zařízení patří ISP, tak dle mého názoru, s ohledem na NOZ, se smlouva dá ukončit předčasně, s tím, že se doplácí 1/5 paušálů a původní ISP si zařízení odnese?
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Ano. Případně pokud se smlouvou na 24měsíců vyhnul placení zřizovacího poplatku tak musí doplatit ten zřizovák + 1/5 paušálů
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

hehe jak u koho, toto jsem přesně řešil s naší konkurencí a prý to dle nich nejde, prý musí prostě platit 24 měsíců a potom ještě 3 měsíce výpovědní lhůta, tedy dohromady 27 měsíců. přístup ze kterého by člověk blil a nějaké doplacení akční ceny či instalace, nenene.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

svestka

Podle konkurence to nikdy nejde :)
Osobně, a doufám že i objektivně, se přikláním k 1. odpovědi. V několika vláknech se to tu v poslední době řešilo, a něco právě v tomto smyslu mi z toho vyplynulo.
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 11 years ago

Pokud ona konkurence je neveřejný operátor, tak samozřejmě takové podmínky může mít. Pokud je veřejný, tak platí odpověď č. 1. Či-li si je třeba zkontrolovat jejich registraci na ČTU a pokud jsou veřejný, tak rovnou ČTU poslat občanské upozornění. :-)
0 x

halamicek

Příspěvekod halamicek » 11 years ago

okoun píše:hehe jak u koho, toto jsem přesně řešil s naší konkurencí a prý to dle nich nejde, prý musí prostě platit 24 měsíců a potom ještě 3 měsíce výpovědní lhůta, tedy dohromady 27 měsíců. přístup ze kterého by člověk blil a nějaké doplacení akční ceny či instalace, nenene.

a jestli konkurence nemá změněné VOP, které mají být změněy od února, tak by to asi taky stálo za to je trochu poškádlit ČTU, když už oni dělají paseku :)
0 x
Halamíček Jakub

Cheprer

Příspěvekod Cheprer » 11 years ago

ted resim s jednim klientem vypoved 36mes sluzby, s dotovanou instalaci za 800,- kc [bezdrat sxt]. Schvalne Vam potom dodam vysledek. :-]
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

reset

Příspěvekod reset » 11 years ago

jakejkoliv takhle dlouhej zavazek je absurdni , max. 6mesicu a i to je dlouho .
vim, chcete si uvazat ovecky, aby vam neutikali ke konkurenci , ale osobne bych do toho nesel
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

nekdo musi (a chce uvazovat) a nekdo nemusi... ja jsem zastance toho, ze pokud poskytuju sluzbu, za kterou se nestydim a ktera funguje (byt neni zdaleka papirove nejrychlejsi ani nejlevnejsi), tak neni potreba nekoho necim vazat... :)
0 x
Jan Ptáček

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

3mes a kdyz je klient nespokojen, nadava a chce jit pryc, tak mu naopak vyjdu vstric a reknu, ze to zrusime hned, ted, od zitra mu konci internet... (samozrejme jeste novou pripojku nema, ale to mu dojde az si rano bude chtit zkontrolovat Facebook a nepujde to)
Tyhle 6 lete uvazky jsou podle me jen trapny pokus o vydelek z nouze, protoze vi, ze svou praci neumi.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 11 years ago

Narazili jsme na problem že konkurence tvrdi svym zakaznikum co maji 2 roky uvazek a smlouvu podepsali jeste pred tim nez vzešel v platnost novy zakon ze pro tyto smlouvy zruseni s vyplacenim 1/5 neplati což si myslim že je blbost.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

on nekdo toto resi ? na ctu me vyfakovali ze na ISP se toto nevztahuje a pokud by se nekdo chcel dobyvat svych radoby prav tak maximalne soudni cestou a i tam je to prudce nejiste vysledku...takze zadny 1/5 vubec neresim
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

svestka

pcwifi: máš to od nich na papíře nebo aspoň emailem?
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

na papire mam nic :) ja s CTU valcit nechcu a neverim ze by me na neco papir vubec dali, mozna na hlavu.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))