❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Seznam neplaticu

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
dantasik
Kontaktovat uživatele:

Seznam neplaticu

Příspěvekod dantasik » 12 years ago

Na strankach http://www.bezdratovepripojeni.cz bude nove databaze neplaticu, planuje nekdo nejake aktivni vyuziti a eventualni lustraci?Myslim ze by to mohl byt prinos pro nas vsechny.
0 x
Daniel Tasáry

Tomáš Břinčil
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Je to legalni?
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

dantasik
Kontaktovat uživatele:

V cem by to melo byt nelegalni?Do seznamu uvidi pouze ISPci.
My prozatim aspon predavame nezaplacene faktury do registru placeni faktur ale tam vezmou jen subjekty co maji IC.

Vyplnujes pouze jmeno, prijmeni adresu a poznamu proc si ho tam zadal.

Vzdycky to podle me zkousi jedni a ty samy lidi, vedle ve vlaknu dokonce pise ze se lidi snazi vyvlect ze smluvniho zavazku a podle me se nevyplati kvuli 2-3000Kc davat nekoho k soudu a pod. Navic se musi nejdriv na CTU a pak az dal...takhle se eliminuje uz to pripojeni samotne..
0 x
Daniel Tasáry

pfadmin

Příspěvekod pfadmin » 12 years ago

Zneužít se to dá. Chci mít jistotu, že klioši neutečou ke konkurenci? Dám je na seznam neplatičů! ONI se tam najít nemohou. Ďábelské, že?
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

To jsme zas pak u toho ze holt nekteri ISPci jsou paka. Stim se bohuzel nic delat neda potom uz jedina varianta potom je ze si na cloveka v listu bude davat pozor a bude ho hlidat.

Kdyz vezmu ze banky si tydle udaje predavaji naprosto regulerne a funguje to.
0 x
Daniel Tasáry

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 12 years ago

Presne tak, bankovni registr neplaticu funguje ... Tak co udelat ISP registr neplaticu, tedy treba IRN :mrgreen: ... pokud to bude nekdo striktne moderovat, tak se to necha ... ale lidi od jednotlivych ISP muzou bejt hovada, to urcite. Prave proto treba zavest mesicni poplatek za clenstvi, aby se eliminovali fraud-pokusy ... 8)
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

Zakaznik sam se sice nedohleda, ale novy ISP mu muze sdelit, proc ho nechce pripojit a tim na tuhle informaci prijde.

Obaval bych se ale situace, kdy zakaznik nakonec zaplati, ale na zaznam v databazi se zapomene a clovek si ponese cejch neplatice, i kdyz to tak nebude.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

Podle me blbost. Evidenci by si mel vest kazdy ISP svoji at neslapne 2x do stejneho hovna, mozna se podelit s nekym konkurencnim, se kterym firma spolupracuje, ale kdo je kamos s jinym ISP? :-)
Z pohledu souteze, svym konkurentum takova data ani poskytnout nechci. At se napali sami.
Neplatic muze byt taky nevinny. Proc by klient platil, kdyz mu treba nefunguje net jak ma, porad se odpojuje, ISP na to sere a ma ho v pazi s nejakou napravou? Smlouva je sice smlouva, ale hajzl ISP je porad hajzl.
Oznacit nekoho jako "zleho" je jednoduche, ale neni to cernobile. Myslim, ze co se prava tyce (klidne treba pomluvy) by se na tom urcite neco napadnutelneho naslo.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

dantasik
Kontaktovat uživatele:

No, to je presne ono:

"Proc mam nekomu rikat ze on je neplatic?Jen at ma problem a ztrati penize on."
Nejlepsi ideologie co muze byt.

A k tomu ze nekdo sere na to aby se staral o zakazniky, tak ten se uplne vykasle i na to hazet nekoho do db neplaticu.

A propo dotaz na aliney: kdyz ti bude vypadavat signal a bude ti blbe fungovat hovor u mobilniho operatora tak mu to vyjadris tim ze nezaplatis?Nebo u ADSL myslis ze neco takoveho funguje?Nejde mi net, kaslu na vas nebudu platit, odchazim penize nedostanete.??
0 x
Daniel Tasáry

aliney

"Proc mam nekomu rikat ze on je neplatic?Jen at ma problem a ztrati penize on."

Proc ne?
Dohazuje ti konkurence klienty? Ja kdyz vim, ze tady nedosahnu, ale vidim firmy XYZ, tak reknu kliosovi, ze bohuzel, ale je tady ten a ten, at se zepta tam. Nejsem naivka, ze by nekdo udelal tohle pro mne. Nejsem s nimi kamarad, ani nechci byt.

No zrovna mobilni operatori jsou takove kurvy, ze i kdyz ti nafakturuji 100.000,- omylem a sami se ti omluvi, ze je to omylem, tak nejdrive musis zaplatit a az pak se reklamuje a vrati ti to do nejakych 30-60 dni. A to vse posvecene zakonem (vlastni zkusenost).

Myslel jsem to tak, ze jsem v pozici zakaznika, jede mi to 1/1M kdyz se zadari, vecne to nekolik hodin nejede, volas jim, reknou ti bud, ze problem nemaji, nebo ze to vyresi a pak se nic nedeje a proste na tebe serou. Pak jim nezaplatim, ale ne s tim, ze nikdy (smlouva me porad zavazuje). Oni se pak ozvou, ze jim neco chybi, ja jim reknu protoze na me srali, at to prijedou uz konecne dat doporadku. Kazdopadne at tak nebo tak podavam vypoved, doplatim co jsem dluzil, uziji si mesic/dva vypovedni doby internet, ktery (snad) uz funguje a jdu k nekomu jinemu, jenze uz jsem vedeny jako neplatic.... neplatic kvuli neschopnosti ISP, ne kvuli moji penezence. Snad jsem to napsal tak jak to myslim :-)
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Nerikam ze se vsemi, nicmene s 2 ISP jsme tu za dobre ackoli sousedime na vicero mistech. Dokonce si menime i lidi tak ze si prefakturovavame mezi sebou.

Ono to ma 2strany mince, stava se nam ze lidi ani nezavolaji ze jim to nebezi a pak daji vypoved. Stim my problem nemame. Ale jsou lidi ktery si naivne mysli ze kdyz nezaplati ze jim budem volat - proc?Todle je jeho boj posledne to nekdo udelal a po 14dnech zavolal proc mu jako nejde net a kdyz se dozvedel ze to je kvuli neplaceni tak rekl ano, me to nefunguje a ja chtel aby jste zjistili ze sem prestal platit at mi zavolate - todle je fakt spatna mentalita. Vymenil se z 2.4G na 5G zadaco a jede vesele dal.

Ten registr by nemel byt podle me uplne berna mince, ale rozhodne varovani ze by se takovydlemu cloveku nemel davat zadarmo HW, potazmo za zalohu ktera se pouzije na pausal a tim se mu jakoby vrati. A taky se tam pise duvod takze neni takovej problem mrknout do detailu kde by bylo napsano:
Nezaplatil X mesic/u + nevratil HW, nebo neco podobneho pak by bylo na kazdem z nich jestli ho pripoji nebo ne.
Dalsi priklad, kdyz ho nepripoji nikdo z wifi ispku nebo spis tech co nemaji cas resit pravniky a pripoji se pres kysliky, tak ty si ty prasule vymuzou a pro me je veselejsi ze ten kdo mi nezaplatil zaplati nekde pekne v plne parade event. exekuce a pod...

Takze asi tak, mozna by stalo za to vzit ISPky ktery by byli ochotni sdilet tyto informace ale s urcitymi pravidly a ten kdo tam nekdy placne blbost - coz se da dohledat ten clovek pokud byl ocernenej neopravnene tak to snim poresit a pak vyloucit vsechny lidi daneho subjektu a nemoznost nahlizet na evidenci..
0 x
Daniel Tasáry

aliney

V poslednim bode si v podstate popsal to, co by mohlo a mozna uz uspesne funguje mezi Tebou a temi 2 ISP se kteryma si zadobre.
Pokud bude cely system dostatecne restriktivni, muze to i s cizimi ISP prinest zadane ovoce, ale ja osobne tomuhle "verejnemu" napadu moc neverim.
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Bezdrátovépřipojení.cz - TEN portál TÉ i4wifi, na kterou tady všichni nadáváte, má poskytovat nám ISP informace o neplatičích? Si děláte prdel že?
Na tomto webu jsme dlouho nemohli získat registraci, nakonec jsem se na to vykašlal. Až asi za dva roky, když už jsem na to zapomněl, jsme udělali
dva nákupy z nouze na I4 a měsíc na to mi přišlo mejlem oznámení, že můžu zkontrolovat správnost údajů o své firmě na tomto webu.
Pochopil jsem, že vstupní branou na tento seznam budou asi ty nákupy u I4 (co jiného, když ani žádosti o registraci 2 roky zpět neměly účinek).

Tak když už jsem měl ten zápis, proč ho nezkontrolovat, že. Nechal jsem si tedy vypsat poskytovatele v celém našem okresu, že si jako projdu,
jak je na tom přímá konkurence. Pořád jsem nechápal, proč všichni zde uvedení ISP, kterým už léta bereme klienty, mají cech "Prověřený poskytovatel"
a já ne. Měl jsem za to, že zatím mám čerstvý zápis a časem mi spokojení klienti budou "nějak" dávat na portálu plusy a taky se stanu prověřeným :)
Ale omyl. To prověření znamená, že nakupují pravidelně na I4!!! :D

Paradoxem je, že na bezdratovepripojeni.cz je jako ISP uvedena i jedna zdejší firma, která pouze provozuje obchod s VT a internet připojují jen jako zprostředkovatel,
externí montážní firma (s heslem: rychle, draze, nekvalitně - i pro nás montovali několik přípojek, plných 100% jsme do 2 měsíců museli po nich opravovat).
A tito mají taky "prověřený poskytovatel" :) protože nakupují ty svoje zcomaxy a tplinky na I4.

Takový seznam neplatičů pod taktovkou I4 bude mít jistě velkou užitnou hodnotu :)
Takže, děkuji nechci, pánové...
0 x
T-T

aliney

tom-tom +1
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 12 years ago

tom-tom: +100000 8)

Prave by to chtelo registr nezavislej a ne ten I4 bazmek podporovat ... :lol:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...