hapi píše:to dost odbočili. Státu totiž je tohle u prdele. Stát chce daně který takhle nevybírá.
ty vole, četl to někdo z vás vůbec, nebo jen tlacháte svoje dojmy a pojmy?

hapi píše:to dost odbočili. Státu totiž je tohle u prdele. Stát chce daně který takhle nevybírá.
TTcko píše:Bylo by dobré, se na to ve tvém případě podívat i pohledem konverze mezi uživateli/konzumenty a z nich se stávajících asociálů, a taky rychlosti té konverze. Jinými slovy řečeno, kolik z těch co chlastají/šnupají/hrají se stává nebezpečným pro své okolí a jak rychle. Pokud se nad tím zamyslíš, určitě ti neunikne jistý nepoměr mezi tím, kolik borců a jak rychle, z těch kteří si večer dají dvě piva u TV, šňupnou si dvě lajničky, a nebo naházej půlku výplaty do bedny, se stává lidským odpadem a nebezpečím pro normálně fungující společnost. A právě ta míra a rychlost je to, co tyhle všechny "drogy" od sebe odlišuje. Chápu, že z tvého sobeckého pohledu, je nejlepší o tom, co děláš, rozhodovat bez jakýchkoliv ohledů na prostor ve kterém žiješ, měl by sis ale uvědomit, že tady nejsi sám, že žiješ ve společnosti jiných lidí a pokud ti drogy nebo cokoliv jiného zastřelo mozek natolik, že již nedokážeš posoudit následky svých činu, dopadající na lidi ve tvém okolí, tak nezbývá nic jiného, než že tě tvoje okolí začně usměrňovat. Tomu se říká v souvislosti s alkoholem/drogami/hazardem regulace. A jednou z nejlepších a nejvíce účinných metod regulace, je prevence. A tak dále...
Nicméně to jsme už docela dost odbočili od tématu![]()
vše co jsem chtěl říct bylo, že chápu pohnutky a důvody regulace, ale nesouhlasím se způsobem realizace. nic víc, nic míň.
TTcko píše:chvilku jsem přemýšlel, než jsem napsal "tvého" o tom, zda pochopíš, že nemluvím přímo o tvojí osobě, ale obecně o někom kdo říká "já chci". Nemám v úmyslu ti /někomu/ cokoliv zakazovat nebo povolovat, jen říkám, že v případě kdy se z tebe, jako alkoholika, uživatele drog, nebo gamblera, stane lidský odpad, který ničí svoje okolí svým chováním a sám není schopen toto jednání posoudit, protože díky své psychické nemoci, nejsou ve valné většině tito lidé schopni reálně posoudit následky svého chování, a jejich hodnotový žebříček je značně posunut, že chci mít možnost ti v tvém dalším chování zabránit. Je mi jedno pokud ze sebe hodláš udělat trosku, ale ani v nejmenším nechci aby mě, nebo mi blízké osoby, tvoje chování jakkoliv poškozovalo. Ale tady by asi stálo za to poznamenat, že by bylo vážně dobré přečíst si ten zákon spolu s důvodovu zprávou, vneslo by to do naší další diskuze alespoň trochu poznání toho, o čem diskutujeme. Tedy pokud není naše diskuze filosofickým dýchankem na téma moje svoboda v prostoru svobod dalších obyvatel stejné planetyA pokud stále diskutujeme na téma nově schváleného zákona o hazardních hrách.
OT: IMHO je to strašně vtipný, že spousty z místních diskutujících, tady brečí, jak je to hrozný, že lidi nemají peníze, nechtějí platit, dluží a nejsou schopni ohodnotit práci tím správným způsobem, a přesto tito lidé dokáží potichu souhlasit s tím, že ten, kdo by jim mohl za jejich práci dobře platit, nahází svoje peníze bosům ovládajícícm herní mafie, žijícím kdesi v Monaku. Nerozumím téhle logice, přeci pokud tyhle peníze nebudou končit v černých dírách za chlast/drogy/gambling, tak se utratí v místním prostředí za služby a výrobky.
TTcko píše:Omlouvám se, ale bohužel nedokážu reagovat na to co jste napsat, neboť se nepokládám ani za utilitaristu ani za gutmench
Nesouhlasím s nějakou generalizovanou cenzurou, pouze říkám, že ti, kteří svým patologickým chováním ohrožují společnost, by měli být identifikovatelní a jejich patologickému chování by mělo být zabráněno.
Ve svém původním příspěvku jsem reagoval na to, že pokud se nějaký hráč stane hrozbou pro své okolí, neměl by mít právo na to ve svém hraní nadále pokračovat, ač se to může zdát jako zásah do jeho osobnostních práv.
A stejně tak by z mého pohledu měla být jeho činnost monitorována.
Stejně tak mám pocit, že pokud se při registraci zjistí, že hru hraje člověk, jehož finanční prostředky pocházejí ze sociální podpory, nemělo by takovému člověku být umožněno se takové hazardní hry účastnit.
Jednak proto, že tak jak píšete, by ho to mohlo naučit trochu racionálnějšímu jednání = zacházení s penězy, a také proto, že prostě nechci, aby ani mizivá část mých peněz, který mi stát sebral a dal je nemakačenkům, končila v hernách, chlastu, drogách nebo kdekoliv jinde, kde mi to přijde zbytečné.
Pojďme se vrátit k hodnocení zákona a diskuzi nad tím, zda je ok či nikoliv, a odpusťme si osobní kritiku, také o vás netvrdím že jste anarchokapitalista, jen proto, že máte pocit že si všichni mohou dělat co se jim zlíbí a kdy se jim zlíbí. Jednak na toto odsouzení mám příliš málo informací o Vás samotném a také si myslím, že pravda bude někde kousek vedle.
TTcko píše:- hahaha, někdo kdo káže svobodu, má pocit, že by druhý neměl mít ani svobodu si vybrat kým je?
- ovšem je zcela bezpochyb prokázána souvislost mezi gamblerstvím/alkoholismem/drogovou závoslostí jako příčinou nadměrného množství trestných činů
- asi jako... víme, že někdo je v takovém pychickém stavu, že pravděpodobně někoho zabije, tak počkáme až to udělá a pak teprve ho za tu vraždu zavřeme? to jako vážně?
- proč plýtvat prostředky monitoringem někoho, kdo prozatím není problémem pro své okolí, negeneralizujtesoustřeďme se na problematické osoby, těm věnujme pozornost
- jistěže můžete, třeba v práci můžete někomu dát zálohu a požadovat po něm aby pro vás něco vykonal. Asi vnímáte sociální podporu jako almužnu, jako dar, pro mě je to spíše ta záloha
- četl jste ten zákon, nebo ne, protože mi přijde, že pořád mluvíme o voze a o koze
- svoboda ve vašem pojetí je, že mohu před školou, když vycházejí děti, jet autem klidně 150? ano nebo ne? Já osobně rozlišuji mezi svobodou a anarchismem.