❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

GDPR (General Data Protection Regulation)

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
rsaf

Re: GDPR (General Data Protection Regulation)

Příspěvekod rsaf » 7 years ago

Proč na policii? Tyto záležitosti řeší ÚOOÚ, má na to i formulář https://www.uoou.cz/stiznost.asp#obalhlava
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 7 years ago

Tak na slovensku je loganie udajov pozastavene zakonom..nelogujeme...

ale beztak sa čaká na vydanie smeríc uradu, ktoré vysvetlia čo a kedy.

Ak všetkým ISP určia zodpovednú osobu je to šupa...cca 1000 podnikov bude musiet mat zodpovednu osobu za 100€ mesačne!!!! To je biznis chlapi.....
0 x

rsaf

Nikdo nikomu nic neurčí. Aktuálně je to postavené tak, že si sám musíš vyhodnotit, co kvůli GDPR musíš udělat . Na pověřence nejsou stanoveny žádné konkrétní požadavky na vzdělání apod. takže tuto funkci může zastávat třeba účetní.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 7 years ago

reset píše:Za volně dostupnou wi-fi síť hrozí restauracím či hotelům likvidační pokuty
http://zpravy.e15.cz/byznys/podniky-a-t ... ty-1343701

tohle je nic neříkající článek kde na sebe upozoruně pan medvěd :)
já stále čekám na nějaký zákon nebo vyhlášku kde bude jasně napsané co na hotsptotech evidovat, jeslti mám chcít aby mi zákazník napsal svoje smyšlené číslo občanky nebo svoje smyšlené jméno s adresou nebo nic neříkací telefonní číslo na simku z trafiky :)
každopádně na hotspotech máme nahozený klasický flow ale bez údajů je to k ničemu a aby si někdo ty údaje vzáleně při registraci zadával a nelze je dle OP ověřit, tak fakt neznám řešení :(
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

reset

Příspěvekod reset » 7 years ago

rsaf píše:Nikdo nikomu nic neurčí. Aktuálně je to postavené tak, že si sám musíš vyhodnotit, co kvůli GDPR musíš udělat . Na pověřence nejsou stanoveny žádné konkrétní požadavky na vzdělání apod. takže tuto funkci může zastávat třeba účetní.

a nebo muj pes . Takze parada, cele je to o hovne, hlavne se bolsevik opet vytahnul. Nasrat velebnosti.
1 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

rsaf

Víš ve vaší firmě, kde všude leží osobní data? Víš jak a kdo s nimi nakládá? Máte to zdokumentované? Máte nastavená pravidla nakládání s daty třeba nějakou vnitřní směrnicí?
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 7 years ago

rsaf píše:Víš ve vaší firmě, kde všude leží osobní data? Víš jak a kdo s nimi nakládá? Máte to zdokumentované? Máte nastavená pravidla nakládání s daty třeba nějakou vnitřní směrnicí?

Vím kde mám data, nákládám s nima pouze ja(majitel),nikdo jiný se na ně nedostane(to by mě musel mučet), žádný zaměstance nemám.Mám mít směrnici sam na sebe?
1 x

philirom

Příspěvekod philirom » 7 years ago

KoZLiCeK píše:Vím kde mám data, nákládám s nima pouze ja(majitel),nikdo jiný se na ně nedostane(to by mě musel mučet), žádný zaměstance nemám.Mám mít směrnici sam na sebe?
Dle EU určitě ano... :D . Taky to tak mám, ale třeba účetnictví si sám nezpracovavam, tak jak to je v tomto případě?
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 7 years ago

philirom píše:
KoZLiCeK píše:Vím kde mám data, nákládám s nima pouze ja(majitel),nikdo jiný se na ně nedostane(to by mě musel mučet), žádný zaměstance nemám.Mám mít směrnici sam na sebe?
Dle EU určitě ano... :D . Taky to tak mám, ale třeba účetnictví si sám nezpracovavam, tak jak to je v tomto případě?

Ucetnimu dam jen ucetni podklady, ne data o klientech.Ten nevi jmena ,adresy atd, ví jen info o penězích.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 7 years ago

reset píše:neustale mi chodi spamy od pavlina.loukotkova@ispconsulting.cz
GDPR a efektivní sdílení pověřence na ochranu osobních údajů
mam se s tim obratit na policii ?

Taky mi to furt chodi a uz je to opravdu otravne.
0 x

jahpisin

Příspěvekod jahpisin » 7 years ago

KoZLiCeK píše:
philirom píše:

Ucetnimu dam jen ucetni podklady, ne data o klientech.Ten nevi jmena ,adresy atd, ví jen info o penězích.

a faktury kde je jmeno a adresa ???

ono je to proste cele mimo....kdyz pujdu do polepnice na papir najdu tam plno jmen a adres lidi :) takze i popelnice by mela mit svoje opatreni :))...a co pak takovej popelar :))
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

to si trefil protože ten kdo to měl vyhodit do popelnice to měl skartovat a tedy být podle GDPR dohadatelnej že to neudělal a o to jim nejspíš primárně jde.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 7 years ago

zacházení s osobníma údejema je prakticky stejné jako teď jako to popisuje GDPR od května 2018 jen s dalšíma fičurama jako jsou nové parametry osobních údajů a procesování s dohlížející osobou, fakt je takovej, že spousta firem na to do teď kašala a neměla své billingy ani na https a podobně o evidenci smluv ani nemluvě, samozřejmě už teď to má být pod zámkem :D
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 7 years ago

hmm, Brusel neco vymysli a Cesi z toho udelaj monstrum jen aby z toho neco kaplo do kapsy.
Idealni (radim) je nedelat nic a kdyz prijde avizo z UOOU, ze prijdou na navstevu tak si vyplnite dve tabulky, kam si sepisete jaka data sbirate, parametry primarni, sekundarni, parametr jak jsou data nezbytna a aplikace v kterych data mate uchovana a zpusob zabezpeceni popsany tak, aby to umel precist BFU z uradu
Kdyz neprojdete na poprve kontrolou, tak Vam urad stejne napise co mate uvest do poradku. Unik dat je chymera, urad nema pokyn, co to je unik dat. Nemaji vnitrni predpis na to. Poverenec je honosne slovo, ale jen ma za ukol zapsat jednou za rok do denicku, ze provedl kontrolu internich procesu, kontrolu zamestnancu a jejich roli esli se neco nezmenilo. Kontrolu zabezeceni dat a kontrolu esli sbirate stejna data jako pred rokem. Tedy poverte si aby byl poverencem treba i brigadnik pokud mate firmu o jednom zamestnanci, A jednou za rok Vam udela kontrolu. Poverenec nema zodpovednost jako Spravce. Halo ISPconsultingu, nabidni sdileneho Spravce !!!
Jinak jsem nasel rozpor, podle GDPR je idealni osobni udaje archivovat co nejdele, cca az 30 let (vcetne rezimu presunuti do archivu) jednak kvuli dukazu, ze mate data pod poklickou a nikdo vam je necornul. CTU chce vymaz uz po sesti mesicich. Ve smlouvach slovo ... souhlas s poskytnutim osobnich udaju, dejte vetne spojeni ..... zakaznik poskytuje udaje pro realizaci smluvniho vztahu. (zatim existuje pravni rozbor, ze "svoleni" se neda odvolat, tak jako Souhlas, tedy to berte jako prevenci pred papirovanim-odvolani souhlasu)
ps: opravene preklepy

DarkLogic píše:
reset píše:neustale mi chodi spamy od pavlina.loukotkova@ispconsulting.cz
GDPR a efektivní sdílení pověřence na ochranu osobních údajů
mam se s tim obratit na policii ?

Taky mi to furt chodi a uz je to opravdu otravne.
Naposledy upravil(a) zubodravec dne 26 Feb 2018 01:19, celkem upraveno 1 x.
2 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 7 years ago

Jo, tohle mi přijde jako celkem rozumnej přístup :D
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!