❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ČTÚ - Geografický sběr dat
Re: ČTÚ - Geografický sběr dat
Už jsem si vzpomněl co mi ty argumenty pana Beneše připomínají. Výstup AB k EET. " To si dáte k pokladně takovou krabičku a ta to pošle na náš server " Žádný problém. A nemusíte být ani na internetu , stačí být ONLINE. 

1 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
ianek píše:Už jsem si vzpomněl co mi ty argumenty pana Beneše připomínají. Výstup AB k EET. " To si dáte k pokladně takovou krabičku a ta to pošle na náš server " Žádný problém. A nemusíte být ani na internetu , stačí být ONLINE.
K tomu se snad ani nemá cenu vyjadřovat. Btw. já tu nikoho do ničeho nenutím, podnikejte si prosím jak každý chcete. Je to jen a jen vaše věc. Už na začátku jsem psal, že nemíním řešit tyhle "dohady" a udělal jsem chybu, že jsem do nich nechal zaplést. Je to totiž absolutní ztráta času.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
ianek píše:Vtipné pane Beneši. Každý má totiž systém, který eviduje podle RUIAN, protože před 4 měsíci se někdo rozhodl že to tak prostě bude. Psal jste že žijete v realitě ? Jako v té Vaší realitě. Svobodné jsem odepsal, já ani moje okolí Vás již volit nebude.
RUIAN je registr územní identifikace, který vznikl v roce 2012 a nařízením vlády tuším z téhož roku by ho měla používat státní správa kompletně. To rozhodnutí není staré 4 měsíce, ale víc jak 4 roky. To jen tak pro úplnost.
P.S. Svobodné jsem odepsal taky a volit je taky nebudu

2 x
zpět k tématu vážení a zanechal bych politiky pač se to zvrhne v hádku jako vždy nicméně zde půllitry létat nemohou 
jde mi o to že píšu můstek který mi udělat z mého programu výcuc do csv pro ČTU nicméně jak řešit následující. mám malinké lokality které mají čísla popisné sotva na baráku ale v té databázi ČTU nefigurují, mám to tam tedy napsat ručně? neomlátí mi to o hlavu? to samé když barák není zkolaudovaný, tak tam mohu napsat číslo parcely? v systému pro to kolonku máme, tedy data jsou, ale co na to úředník na čtu?

jde mi o to že píšu můstek který mi udělat z mého programu výcuc do csv pro ČTU nicméně jak řešit následující. mám malinké lokality které mají čísla popisné sotva na baráku ale v té databázi ČTU nefigurují, mám to tam tedy napsat ručně? neomlátí mi to o hlavu? to samé když barák není zkolaudovaný, tak tam mohu napsat číslo parcely? v systému pro to kolonku máme, tedy data jsou, ale co na to úředník na čtu?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:zpět k tématu vážení a zanechal bych politiky pač se to zvrhne v hádku jako vždy nicméně zde půllitry létat nemohou
do toho formuláře nic ručně - krom počtu přípojek, nezapíšeš. Mrkni na to radši.
0 x
okoun píše:zpět k tématu vážení a zanechal bych politiky pač se to zvrhne v hádku jako vždy nicméně zde půllitry létat nemohou
to tam někde píšou, že co nebude mít identifikátor z RUIANN, to jako bys tam nedal...
0 x
ok díky za info, mohu se zeptat jestli RUIAN má nějaké API? potřebuji to tedy navázat na můj systém, díky.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Presne. To same resim i ja. Zkousel jsem vcera cvicne zda-li to neschroupne bez RUIAN promennych.. a bohuzel. Takze bud rucne, nebo jim dam adresy kde jsou AP a tam budou mit pocty a rychlosti.
a do poznamky na konci samotneho formulare jim to napisu (pokud nebude jina sance). Nic jineho mne nenapada.
k importu (souboru csv) cituji jejich manual:
admIdent - povinna polozka - Platné ID adresního místa dle RÚIAN. V rámci jedné geografické přílohy musí být unikátní – v opačném případě nebude import proveden. V případě neplatného ID adresního místa bude příslušný řádek importního souboru přeskočen.
Adresa - Při exportu sloupec obsahuje textově vyjádřenou adresu adresního místa. Při importu je sloupec ignorován, pokud je uveden. Nemusí být uveden.
0 x
auby
Ahojda,
navstivte CSU, viz. http://apl2.czso.cz/irso4/vyhlcis.jsp?hkodcis=63 po zadani obce vam vyjedou vsechny cisla popisna vcetne RUIAN, pak staci porovnat s databazi zakosu
navstivte CSU, viz. http://apl2.czso.cz/irso4/vyhlcis.jsp?hkodcis=63 po zadani obce vam vyjedou vsechny cisla popisna vcetne RUIAN, pak staci porovnat s databazi zakosu

0 x
/josef
Přímý dovozce FTTx komponentů pro optické sítě
http://www.centel.cz
Internet bez omezení
Přímý dovozce FTTx komponentů pro optické sítě
http://www.centel.cz
Internet bez omezení
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
okoun píše:ok díky za info, mohu se zeptat jestli RUIAN má nějaké API? potřebuji to tedy navázat na můj systém, díky.
RUIAN API nemá, jen se dá stáhnout v XML. Připravili jsme databázi s API, asi ji na workshopu dáme k dispozici trhu.
0 x
díky, tak pokud má xml tak je to brnkačka v php...
jinak fláknete sem ten odkaz na xml?
díky
jinak fláknete sem ten odkaz na xml?
díky
0 x
0 x
auby
Jo ... s těmi skoro padesáti megabajty neumí dělat ani IE ...
okoun píše:díky, tak pokud má xml tak je to brnkačka v php...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ludvik píše:Jo ... s těmi skoro padesáti megabajty neumí dělat ani IE ...okoun píše:díky, tak pokud má xml tak je to brnkačka v php...
Pokud mas par obci, muzes si vytahnout do csv jen danou obec, mesto... pak je to mensi.
(na strance je si das vyhledat danou obec/mesto).
0 x
auby
takže dle vás xml neexituje? škoda mě se s tím xml celkem dobře dělalo (parsovalo)
0 x