❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak reagovat na žádost PČR?

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
montykh
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak reagovat na žádost PČR?

Příspěvekod montykh » 11 years ago

hocimin1 píše:
helapc píše:Tak o tom tak přemýšlím a to chce PČR je důkazně dost slabý. Dnes je v každém bytě WiFina a připojit se na souseda není zas tak těžký.

To sice ano, ale dukazni bremeno pak uz bude toho majitele WIFI ze to neudelal.

Omyl, na policii je dokázat tomu člověku, že to udělal. Stačí, když řekne, že tam neměl heslo na wifině, nebo že u něj byla návštěva, několik lidí a neví kdo to byl...
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 11 years ago

To sice ano, ale policie dolozi ze to slo z jeho routeru. Poda podklady. On je majitel, pripojka je na jeho jmeno. Bohuzel, kdyz on nedolozi, ze tomu bylo jinak on je vinen.

TO je jako kdyby vrah nekoho zabil koupenym nozem a tvrdil ze on to nemohl byt, jelikoz ten nuz neni jeho. Bohuzel na nozi jsou jeho otisky, tak to asi bude on. (samozrejme by se resil jeste motiv)
0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 11 years ago

hocimin1 píše:To sice ano, ale policie dolozi ze to slo z jeho routeru. Poda podklady. On je majitel, pripojka je na jeho jmeno. Bohuzel, kdyz on nedolozi, ze tomu bylo jinak on je vinen.

TO je jako kdyby vrah nekoho zabil koupenym nozem a tvrdil ze on to nemohl byt, jelikoz ten nuz neni jeho. Bohuzel na nozi jsou jeho otisky, tak to asi bude on. (samozrejme by se resil jeste motiv)

Pořád ještě naštěstí žijeme v systému, kde neplatí, že obžalovaný musí prokázat svou nevinu, ale kde se prokazuje obžalovanému jeho vina. Takže je to přesně naopak, důkazy musí jasně prokazovat, že tys byl ten, kdo přípojku zneužil. V pochybnostech se přiklání k verzi, která je pro obžalovaného výhodnější.

viz zde.. http://cs.wikipedia.org/wiki/In_dubio_pro_reo
nebo treba zde.. http://profipravo.cz/index.php?page=art ... m=d46379c7
0 x

bSir

Příspěvekod bSir » 11 years ago

B-huzel neplati u nekterych trestnych cinu. Jednak u tech u kterych je vyvazovaci pravo (pokud si pamatuju spravny pojem) a pak je tu jeste zalezitost ze praxe leckdy neodpovida "obecnemu povedomi"... :shock:
0 x

TTcko

bSir píše:B-huzel neplati u nekterych trestnych cinu. Jednak u tech u kterych je vyvazovaci pravo (pokud si pamatuju spravny pojem) a pak je tu jeste zalezitost ze praxe leckdy neodpovida "obecnemu povedomi"... :shock:

zdroj?

na to, že praxe neodpovídá "obecnému povědomí" reagovat nebudu, je to příliš subjektivní pohled :) to můžu rovnou říct že je všechno v prdeli a nemá cenu se tím zabývat..
0 x

bSir

TTcko píše:
bSir píše:B-huzel neplati u nekterych trestnych cinu. Jednak u tech u kterych je vyvazovaci pravo (pokud si pamatuju spravny pojem) a pak je tu jeste zalezitost ze praxe leckdy neodpovida "obecnemu povedomi"... :shock:

zdroj?

na to, že praxe neodpovídá "obecnému povědomí" reagovat nebudu, je to příliš subjektivní pohled :) to můžu rovnou říct že je všechno v prdeli a nemá cenu se tím zabývat..

Namatkou, pri obvineni ze znasilneni nebo u nekterych nasilnych cinu.
Ad "obecne povedomi" - mnoho pripadu, kdy byla opilost (nepricetnost) polehcujici okolnosti, ale trebas pri loupeznem prepadeni byla "opilost" pritezujici okolnosti a ne polehcujici... dale nektere veci kolem "nedovoleneho ozbrojovani"...

(zacinam byt OT, ale odkazovat se na "pravni rad" v kontextu "vzdy se prokazuje vina" je zlehcenim tematu, kdyz jsou pripady kdy s emusi prokazat nevina, jakkoliv to nemusi souviset s ISP)
0 x

TTcko

bSir píše:Namatkou, pri obvineni ze znasilneni nebo u nekterych nasilnych cinu.
Ad "obecne povedomi" - mnoho pripadu, kdy byla opilost (nepricetnost) polehcujici okolnosti, ale trebas pri loupeznem prepadeni byla "opilost" pritezujici okolnosti a ne polehcujici... dale nektere veci kolem "nedovoleneho ozbrojovani"...

(zacinam byt OT, ale odkazovat se na "pravni rad" v kontextu "vzdy se prokazuje vina" je zlehcenim tematu, kdyz jsou pripady kdy s emusi prokazat nevina, jakkoliv to nemusi souviset s ISP)

JPP

všechno co píšete jsou doměnky a Vaše subjektivní pocity. Uveďte zdroj, kde se nepostupovalo dle "in dubio pro reo", případně odkaz na zákon, který tuto zásadu omezuje.

To že obžalovaný předkládá důkazy, navrhuje důkazy a dělá vše pro to aby prokázal svou nevinu je samozřejmé, to je jeho právo. Nicméně zásadu "in dubio pro reo" Vám zaručuje Listina základních práv a svobod. V trestním řízení je na státních zástupcích, aby soudu předložili dostatek důkazu, které dosvědčují, že obžalovaný zcela nepochybně spáchal trestný čin.
0 x

bSir

TTcko píše:všechno co píšete jsou doměnky a Vaše subjektivní pocity.

Fajn, netreba pokracovat. Zijte blaze se svymi domenkami, jen bacha na srazku s realitou, ja ji zazil a nepreji vam ji a opravdu mam ted na praci neco lepsiho nez louskat nejaky zakon (ikdyz ted louskam NOZ a ZoEK...)
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 11 years ago

OT: To bych taky rad, kdyby platilo, ze musi jasne prokazat vinu. Me se stalo, ze jsem se srazil s blbcem(doslova, takovy namistrovany chlapec z vedlejsiho domu, auta se navzajem otrela zrcatky, protoze pan jel stredem silnice a ja nemel kam uhnout, prokazano policii), pri dohadovani po me kricel a vinil me z te nehody, rupli mi nervy a dal jsem mu facku, pan si privedl vymysleneho svedka, ktery to "videl"(kamarad co mu pujcil auto), ve vypovedich se jasne rozchazeli, uvadeli kazdy jine informace, ale vysetrovatelka nakonec rekla, ze nabyla presvedceni, ze jsem to udelal, byla to pravda, ale zadny jasny dukaz nepodali, svedek vypovidal uplne jinak nez postizeny. Lekarska zprava ze druheho dne po udalosti hovorila o mirnem zarudnuti tvare, coz kdyz si budu mnout ksicht 5 minut pred vysetrenim, taky budu zarudnuty a mozna i vic. Proste bylo mi receno, ze nabyla presvedceni a hotovo, zadne prokazani viny se nekonalo.
0 x

joker
antispam: Ano

Příspěvekod joker » 11 years ago

Presne tak, mel sis privest taky svedka, tady to je o kvantite dukazu a ne o kvalite:-)
nazor TTcka prameni z nezkusenosti. Pripadu kdy neplatilo in dubio dohleda za hodinu tri tucty...
0 x

TTcko

Ajfel píše:OT: To bych taky rad, kdyby platilo, ze musi jasne prokazat vinu. Me se stalo, ze jsem se srazil s blbcem(doslova, takovy namistrovany chlapec z vedlejsiho domu, auta se navzajem otrela zrcatky, protoze pan jel stredem silnice a ja nemel kam uhnout, prokazano policii), pri dohadovani po me kricel a vinil me z te nehody, rupli mi nervy a dal jsem mu facku, pan si privedl vymysleneho svedka, ktery to "videl"(kamarad co mu pujcil auto), ve vypovedich se jasne rozchazeli, uvadeli kazdy jine informace, ale vysetrovatelka nakonec rekla, ze nabyla presvedceni, ze jsem to udelal, byla to pravda, ale zadny jasny dukaz nepodali, svedek vypovidal uplne jinak nez postizeny. Lekarska zprava ze druheho dne po udalosti hovorila o mirnem zarudnuti tvare, coz kdyz si budu mnout ksicht 5 minut pred vysetrenim, taky budu zarudnuty a mozna i vic. Proste bylo mi receno, ze nabyla presvedceni a hotovo, zadne prokazani viny se nekonalo.

Byl si obžalován z trestného činu? Řešil to soud?

edit: v jakékoliv fázi řízení proti tvé osobě si můžeš najmout právního zástupce. Mám kolegu, je docela průserář, co se auta týče. Když už mu hrozilo odebrání řidičáku, tak si pokaždé když měl nějaký problém, pozval právního zástupce. A můžeš si tipnout, jak to vždycky dopadlo. V jednom případě měl dokonce dle výpovědi 3 policistů nedat přednost na přechodu pro chodce. Hádej, co na to odvolací řízení :)
Naposledy upravil(a) TTcko dne 23 Feb 2014 14:41, celkem upraveno 2 x.
0 x

TTcko

joker píše:Presne tak, mel sis privest taky svedka, tady to je o kvantite dukazu a ne o kvalite:-)
nazor TTcka prameni z nezkusenosti. Pripadu kdy neplatilo in dubio dohleda za hodinu tri tucty...

A) naopak pramení z vlastní zkušenosti.
B) pokud dokážeš ta rozhodnutí najít, prosím najdi a postni. Buď alespoň natolik korektní, že svá tvrzení něčím podložíš...
0 x

joker
antispam: Ano

Příspěvekod joker » 11 years ago

B) kaja kajinku? Precti si rozsudek, pak muzes nevhat mesic zivota na dalsi zkoumani, u hlavniho liceni proti nemu nikdo nepromluvil, zbran nenalezena atp.. , chces snad dalsich 11? Soudce ac by nemel, je velmi ovlivnitelny... A casto si vybira nejmensi zlo podle sveho usudku (ten ma svedky? I kdyz rikaji blbinu, musim se klonit k nim, jsou to ctihodni obcani..., i kdyz vim, ze to bylo jinak)
0 x

bSir

Ajfel píše:OT: To bych taky rad, kdyby platilo, ze musi jasne prokazat vinu. Me se stalo, ze jsem se srazil s blbcem(doslova, takovy namistrovany chlapec z vedlejsiho domu, auta se navzajem otrela zrcatky, protoze pan jel stredem silnice a ja nemel kam uhnout, prokazano policii), pri dohadovani po me kricel a vinil me z te nehody, rupli mi nervy a dal jsem mu facku, pan si privedl vymysleneho svedka, ktery to "videl"(kamarad co mu pujcil auto), ve vypovedich se jasne rozchazeli, uvadeli kazdy jine informace, ale vysetrovatelka nakonec rekla, ze nabyla presvedceni, ze jsem to udelal, byla to pravda, ale zadny jasny dukaz nepodali, svedek vypovidal uplne jinak nez postizeny. Lekarska zprava ze druheho dne po udalosti hovorila o mirnem zarudnuti tvare, coz kdyz si budu mnout ksicht 5 minut pred vysetrenim, taky budu zarudnuty a mozna i vic. Proste bylo mi receno, ze nabyla presvedceni a hotovo, zadne prokazani viny se nekonalo.

Byl jsme v situaci, kdy jsme byl domlaceny jaxvina, podezreni na otres mozku, fotku jak mam dogolovanou hlavu vcetne podlitin a bouli jeste nekde v archivu mam... jenze blbec jsem na reverz sel domu.

... pri soudu byly vycisleny vsechny i mirne oderky utocnika a ja "jsem si odkracel jak nic z nemocnice a jeste vtipkoval" (volny prepis ze soudu)... (no abych nevtipkoval, psycholog potvrdi, ze slo o obrannou reakci psychiky)

no, nechme toho, ne kazdy mame na pravni zastupce :roll:
0 x

TTcko

bSir píše:Byl jsme v situaci, kdy jsme byl domlaceny jaxvina, podezreni na otres mozku, fotku jak mam dogolovanou hlavu vcetne podlitin a bouli jeste nekde v archivu mam... jenze blbec jsem na reverz sel domu.

... pri soudu byly vycisleny vsechny i mirne oderky utocnika a ja "jsem si odkracel jak nic z nemocnice a jeste vtipkoval" (volny prepis ze soudu)... (no abych nevtipkoval, psycholog potvrdi, ze slo o obrannou reakci psychiky)

no, nechme toho, ne kazdy mame na pravni zastupce :roll:

předpokládám, že u soudu sí právního zástupce měl, ne? Nebo ses hájil sám? :D pravní zástupce je něco jako doktor, nebo instalatér, jasný můžeš mít pocit, že to zvládneš sám, ale ne vždy to vede k tomu nejlepšímu výsledku. Znáš to, šetřit na nepravých místech se nevyplatí. Je to takové místní specifikum, pytlíkovat si všechno sám a pak se divit, že to ne vždy dobře funguje.
0 x