❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

poplatek za ÚR na stavbu stožáru :-(

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
trandak
antispam: Ano

Re: poplatek za ÚR na stavbu stožáru :-(

Příspěvekod trandak » 12 years ago

územní rozhodnutí je za 20 tisíc
územní souhlas je za půlku.

pokud bude stožár do 8 metrů a v zástavbě tak je to za deset...

nijak z toho asi nevyváznu :-(
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 12 years ago

leda ve stylu dnešní politiky šoupnout dvoutisícovku paní na podatelně aby dala staré razítko :roll: :roll: :roll:
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí

trandak

taky jsem to řešil ale v podací knize to těžko přendáš na konec roku....
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

Ahoj, tak jak jsi dopadl ?
zaplaceno a budeš stavět ?
Mě to příjde jako blbost a myslím, že by se za stožár do 8mi metrů nemělo platit nic... skoro jako kdyby to bylo na stavením úřadu jak si to kdo vyloží..
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

trandak

Ahoj dopadl jsem že čekám až budu mít dvacet tisíc zbytečnejch a pak to dám na úřad. Do 8 metrů v zastavěné oblasti bych to taky neřešil, ale tady bohužel musíš...
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

podat to myslím můžeš, oni tě pak dodatečně vyzvou k zaplacení
0 x
Bc. Martin Doubrava

trandak

Plánuju že na to vyzbyde v únoru tak to chvíli počkám, a pak uvidím jak to dopadne... ale díky
0 x

cz_ranger
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cz_ranger » 12 years ago

Lidi neblbnětě !
Stožár do 8M nepotřebuje ŽÁDNÉ vyjádření od SÚ
, je tedy zadarmo (souhlas majitele parcely/budovy nutný) !
Konzultováno na našem SÚ a pro ty, kdo mi nevěří citace zákona 183/2006 ve znění pozdější novel vč. 350/2012

§ 79
Rozhodnutí o umístění stavby
(1) Rozhodnutí o umístění stavby vymezuje stavební pozemek, umisťuje navrhovanou stavbu, stanoví její druh a účel, podmínky pro její umístění, pro zpracování projektové dokumentace pro vydání stavebního povolení, pro ohlášení stavby a pro napojení na veřejnou dopravní a technickou infrastrukturu.
(2) Rozhodnutí o umístění stavby ani územní souhlas nevyžadují

j) antény do výšky 8 m včetně jejich nosných konstrukcí a souvisejících elektronických komunikačních zařízení umisťované samostatně na pozemku nebo na budovách,

Dle § 103 i nadále veškeré komunikační stavby nepotřebují stavební povolení, takže SÚ o takovéto stavbě vůbec nerozhoduje (ani v územním ani ve stavebním řízení), takže nevím za byste komu chtěli platit. A veřejnoprávní smlouva je taky něco trochu jiného....
0 x

Kaja

Příspěvekod Kaja » 12 years ago

-----citace---
antény do výšky 8 m včetně jejich nosných konstrukcí a souvisejících elektronických komunikačních zařízení umisťované samostatně na pozemku nebo na budovách
----------------

Jak presne se to pocita v pripade upevneni stozaru na budovu?
Pocita se presah vysky budovy a nebo celkova delka konstrukce?
Tzn kdyz treba budu mit prihradu kotvenou na pude domu (kotveni na 4m) ktera bude potom 5m nad strechou. Celkova delka prihrady je 9m. Ale nad hrebenem je to jen 5m. Vejdu se do limitu 8m nebo ne?

K.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

antény do výšky 8 m včetně jejich nosných konstrukcí
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

A pak záleží na výkladu toho kterého SÚ, co je nosná konstrukce. Stožár je na paneláku, tedy ho panelák nese, tedy i panelák je nosná konstrukce :-)
hapi píše:antény do výšky 8 m včetně jejich nosných konstrukcí
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

douby
Kontaktovat uživatele:

ludvik píše:A pak záleží na výkladu toho kterého SÚ, co je nosná konstrukce. Stožár je na paneláku, tedy ho panelák nese, tedy i panelák je nosná konstrukce :-)
hapi píše:antény do výšky 8 m včetně jejich nosných konstrukcí

zákon jasně rozlišuje budovu na které konstrukce "stojí"
0 x
Bc. Martin Doubrava

cz_ranger
Kontaktovat uživatele:

panelák = budova (antény do výšky 8 m včetně jejich nosných konstrukcí a souvisejících elektronických komunikačních zařízení umisťované samostatně na pozemku nebo na budovách)
stožár = nosná konstrukce (antény do výšky 8 m včetně jejich nosných konstrukcí a souvisejících elektronických komunikačních zařízení umisťované samostatně na pozemku nebo na budovách)

z logiky věci není budova součástí nosné konstrukce
0 x

cz_ranger
Kontaktovat uživatele:

Kaja píše:Jak presne se to pocita v pripade upevneni stozaru na budovu?
Pocita se presah vysky budovy a nebo celkova delka konstrukce?
Tzn kdyz treba budu mit prihradu kotvenou na pude domu (kotveni na 4m) ktera bude potom 5m nad strechou. Celkova delka prihrady je 9m. Ale nad hrebenem je to jen 5m. Vejdu se do limitu 8m nebo ne?

Řekl bych to asi tak - tohle je šedá zóna, která bude záležet na výkladu příslušného stavebního technika. V tomhle konkrétním případě bych volil postup neřešit a budovat. Dokumentace může být o metr kratší, pokud se bude vůbec dělat. A výšku stožáru trčícího ze střechy domu nikdo přesně nezměří, tím méně pak to, co je pod střechou. Takže to ani nebude niko dráždit k tomu aby se v tom vrtal (IMHO).
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

tak já už to nechápu... tady nejdřív na začátku roku bylo řečeno že může být stožár do 8mi metrů bez souhlasu..
pak tady začlo kolovat, že souhlas musí být aboslutně na vše a že za to po tranďákovy chtějí 20k.... ted opět, že je to free... tak já už fakt nevím jsem z toho blázen... tak sem zvědav jak to dopadne tranďákovy a jak řiká ranger... asi budovat, budovat a zse jenom budovat....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček