❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ČTÚ - Geografický sběr dat

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
iTomB

Re: ČTÚ - Geografický sběr dat

Příspěvekod iTomB » 9 years ago

A dalsi jejich pruser (nehlede na rozpor se zakonem - tohle neni statistika ...)

Bytove domy, kazdy jiny (jiny pocet bytu). Jak napisete disponabilni pripojky, kdyz nevite kolik je tam bytu? :D O ulici vedle mate vysilac, pripojeni neni problem ...

iTomB
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 9 years ago

V RUIANu jsou uvedené počty bytových jednotek v domě...
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 9 years ago

Petr Bačina píše:V RUIANu jsou uvedené počty bytových jednotek v domě...

No to co mam, tak to nema ... - a je to odkaz odsud ...
0 x

jt-dob-net

Příspěvekod jt-dob-net » 9 years ago

iTomB píše:

Tak to jsem zvědav, jak svědomitě bude ČTÚ porovnávat disponibilní přípojky a počty bytových jednotek v domě.
Pro zajímavost v jednom paneláku je 12 bytů. ale disponibilních (zároveň i aktivních) přípojek je 21 :mrgreen:

V jednom bytě dvě přípojky a ve sklepě jsou z prádelny a mandlovny dvě připojené kanceláře
Jsem zvědav, zda to svědomitý úředník bude chtít vysvětlit - a zda to vůbec pochopí :D
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 9 years ago

Úředníkovi to bude stejně úplně jedno. Jestli je tam 1 byt, nebo 10 vlastně nikoho nezajímá. Ve výsledku jde stejně o celá města/okresy/kraje...
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 9 years ago

jt-dob-net píše:
iTomB píše:

Tak to jsem zvědav, jak svědomitě bude ČTÚ porovnávat disponibilní přípojky a počty bytových jednotek v domě.
Pro zajímavost v jednom paneláku je 12 bytů. ale disponibilních (zároveň i aktivních) přípojek je 21 :mrgreen:

V jednom bytě dvě přípojky a ve sklepě jsou z prádelny a mandlovny dvě připojené kanceláře
Jsem zvědav, zda to svědomitý úředník bude chtít vysvětlit - a zda to vůbec pochopí :D

jistě přesně tak, typicky jedna přípojka pro kamery, druhá pro kancelář SVJ 3 pro nějakou kancelář kde jsou dvě firmy a to vše ve srtandardní paneláku, standardní praxe...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

okoun

jinak jak strojově najít na wifi možné přípojky by asi muselo být ve spolupráci několika faktorů a to: teréní mapy, kde jsou napčíklad vrstevnice, dále místním šetřením technika, aby si ověřit možnost signálu na místě případně vysláním nějakého drona, který by měřil či fotil, rozhodně to není nic levného si udělat takovou statistiku :roll:
jediný co ted mohu dobře stojově udělat je použít zrušené přípojky kde vím že to na 100% jde, těch je ale fakt minimum
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Striker

Příspěvekod Striker » 9 years ago

okoun píše:jinak jak strojově najít na wifi možné přípojky by asi muselo být ve spolupráci několika faktorů a to: teréní mapy, kde jsou napčíklad vrstevnice, dále místním šetřením technika, aby si ověřit možnost signálu na místě případně vysláním nějakého drona, který by měřil či fotil, rozhodně to není nic levného si udělat takovou statistiku :roll:
jediný co ted mohu dobře stojově udělat je použít zrušené přípojky kde vím že to na 100% jde, těch je ale fakt minimum

Jelikož mi z ISP Adminu vyjedou i zrušený přípojky, tak je tam uvedu na 100 % jako disponibilní.
0 x

Striker

Zajímalo by mě jenom jestli je to do 15.3 včetně. Mám to už skoro horový, kromě teda investic :D a nechce se mi to počítat dneska..
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 9 years ago

Co mi vypllivnul ispadmin to jsem jim poslal :) vyhled na tri roky? copak mam vesteckou kouli :)
0 x

okoun

Striker píše:Zajímalo by mě jenom jestli je to do 15.3 včetně. Mám to už skoro horový, kromě teda investic :D a nechce se mi to počítat dneska..

investic? to já tam vůbec neměl měl jsem tam akorát tržby LoL
0 x

Striker

ppp76 píše:Co mi vypllivnul ispadmin to jsem jim poslal :) vyhled na tri roky? copak mam vesteckou kouli :)

No mě to vyplivlo jenom RUAIN kódy což když tam nahraju neodpodívá těm datům koik máme přípojek atd. :D Takže to tam teď ještě dopisuju.

okoun píše:investic? to já tam vůbec neměl měl jsem tam akorát tržby LoL

Moje chyba, blbě jsem si všiml barvy políčka..
0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 9 years ago

Striker píše:Zajímalo by mě jenom jestli je to do 15.3 včetně. Mám to už skoro horový, kromě teda investic :D a nechce se mi to počítat dneska..

státní termíny jsou vždy včetně ...:-)
1 x

Striker

TTcko píše:státní termíny jsou vždy včetně ...:-)

Díky, stejně to ale radši udělám dneska doma, protože dělat se s tím ještě zejtra v práci tak mě škrábne po dnešku :D
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 9 years ago

Aby se ČTÚ pod náporem uživatelů nezhroutil server.....
0 x