❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Netflow

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
asdewq

Re: Netflow

Příspěvekod asdewq » 14 years ago

hapi ratal som len 1 mesiac a podla tych tvojich prepoctov je to cez 100€ mesacne a to mi pride ako prehnane vela :)... tvoja ponuka je fajn ale pre mini isp :).... takze neber to tak ze ta tu zhadzujem, len proste ja som uz v kategorii kde sa mi to neoplati... to ako to mas robene ty to spravit viem ale je to moc pracne a narocne na vypoctovy vykon pc-cka ako aj sam priznavas takze ide mi o to ci je mozne prehrabavat tie subory priamo (malo by to ist pomocou flow-tools a nastrojov ktore su tam obsiahnute len nejako sa mi nedari prist na to ako... alebo poradis?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

no ono záleží jak počítáš. Zrovna tenhle týden známímu odešel disk v serveru a vzal všechny zalogovaný data sebou. Jak je rád že mu to loguju. Jinej zákazník zase platí skoro 3000,- a i sám si propočítal že mu to vyjde levněji než se o to starat a hlavně kolik mu to sežere datovýho prostoru elektřiny atd.. Jestli chceš, můžu tě měsíc nechat logovat zdarma a uvidíš kolik to udělá jako to dělám s každym.

Jo to co ty potřebuješ je primitivně jednoduchý když si přečteš manuál k flow-tools ale já ti to říkat nebudu :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

asdewq

hapi: kazdy mame svoju pravdu :) prepac ale logovanie u teba skusat nebudem, viem ze to cez flow-tools ide, zatial som to detailnejsie nestudoval a trochu som dufal ze to uz ktosi ma zmaknute :) ak nie tak si to holt zasa nastudujem :) o diskovom priestore a elektrike sa bavit myslim nema vyznam, nakolko disky su za facku aj v pripade 2ks (mirroring) to je smiesna suma, co sa tyka elektriky tak server bezi tak ci tak a 2 disky naviac nezozeru skoro nic (resp rozhodne menej nez za 3tis :)
0 x

hapi

poznáš až ti klekne zdroj v serveru a veme sebou všechno na něm napojený atd.. Mimochodem už vidim jak někdo instaluje linux, konfiguruje ho a ještě nakonfiguruje mirror. Jo sem fakt zvědavej.

Nicméně stačí vlíst na google, dát dvě kouzelný slova a pak si to tam přečís a pak zadat další dvě kouzelný slova a hotovo. Malezneš jak exportovat jednu IP z celýho měsíce atd...
0 x

asdewq

hapi: otazka bola uz na zaciatku polozena dost konkretne... takze pls usetri si reklamu na svoj system a zhadovanie riesenia u inych... alebo spravime to zaujimavejsie? necham u nas nakodit este robusnejsie riesenie a podlezem tvoje ceny..? ... vravi sa zi a nechaj zit.. nieje to pre mna zaujimava oblast a tak neriesim ale zaroven hladam riesenia pre seba... takze ked chces porad ked nechces usetri si tie poznamky... dik...
0 x

hapi

já ti tu radim a ty na mě takhle? No to seš teda borec. Jasně sem ti řek kde si to máš pohledat tak hledej. Vsadim se že si ještě nehledal a jenom čekáš kdo ti pomůže.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

to vis, od cloveka , ktery pohrda vecmi "zadarmo" je tezky vymamit i 1czk :roll:
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

Prostě a jednoduše řečeno: Hapi využil svých znalostí a zkušeností a promněnil je v podnikatelský záměr. Vytvořil a provozuje službu kterou nabízí a za kterou požaduje odměnu. Je na každým, aby zhodnotil výhody či nevýhody které tato služba má a rozhodl se, jestli ji bude nebo nebude využívat. Běžně se tomuto typu služby říká Outsourcing a využije ji především firma, která s tímto buďto nemá zkušenosti, nebo nechce kvůli tomu zaměstnávat člověka, kterej by se o to staral. Navíc pokud je služba prováděna profesionálně s garancí, tak proč ne. Služba pochopitelně nemá význam pro někoho, kdo je schopen si toto vše obstarat vlastními silami.. Polemizování o tom, jestli je to drahé či ne, je naprosto bezpředmětné.. Prostě když někdo tu službu bude chtít tak si ji objedná, komu se to bude zdát drahé podívá se jinam nebo se může pokusit zplodit něco podobného vlastními silami.
0 x

hapi

abych nebyl za uplnou "svini" tak si vyhledej v google flow-tools a první odkaz je ten správnej, tam je manuál k tomu a jestli si ani ten manuál neumíš hodit do překladače na google, tak to už nemá smysl se s něčim patlat.
0 x

asdewq

hapi a ostatni: ANO flow-tools resp flow-capture MAM CHODIVE :) problem bol len v analyze nazbieranych logov... mozno moje odpovede vyzneli trochu arogantne ale bohuzial co cakate na odpoved typu "tvoje riesenie je ...... lebo to nebude spolahlive a ano mne plat tisice pretoze ja to mam naj"...? jednoducho som alergicky na to, ked sa mi niekto snazi nieco natlacit... takze skludnite hormon tato debata sa ubera uplne inym smerom ako by mala... predstavoval som si skor odpoved typu ano spravis to pomocou toho a toho nastroja... to ze to ide cez flow-cat a flow-filter viem uz davno len sa mi zatial nepodarilo vymotat z manualu tak, aby mi to vyexportovalo presne to co chcem a kam chcem...nehovoriac o tom ze k tomu musim dokodit nejake rozhranie cez php... to je vsetko... a este jedna podstatna malickost uplne na zaciatku som sa pytal na to, ci vie niekto o nejakom nastroji k spracovaniu netflow predpokladal som ze z toho logicky vyplynie ze hladam nejaky free hotovy frontend... proste ja som na webe nic nenasiel co by splnilo to co chcem tak som sa pytal na to, ci nenasiel niekto nieco... a jedine na co sa to tu zvratilo je ponukanie hapiho sluzby logovania a obhajoby toho ake je to super riesenie a ako ja chcem kravinu.. sme na fore tak si radme... ak si mame predavat riesenia chodme dakam inam...
0 x

brblos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod brblos » 14 years ago

Linux: NFDUMP + web nadstavba NFSEN, za skusku to stoji.
0 x
Nie sme takí bohatí, aby sme mohli kupovať lacné veci.

milanc
antispam: Ano

Příspěvekod milanc » 14 years ago

Ahoj,
já mam netflow řešeno na FreeBSD, prace cca 1den (dalsi 2 zakazky uz jsem udelal na predinstalovanem stroji do hodiny, kdyz uz to clovek zna). Porty fprobe a nfdump + par skriptu (hlidani mista na disku, odmazavani starsich nez 6 mesicu apod.) a to je celé.

Nicméně hapiho řešení se mi líbí v tom, že to má člověk bez starosti. Přesně jak píšete, nemusí řešit hw, studovat a ladit sw. My už ten HW máme na jiný účel. U netflow je nejvyšším nárokem diskový prostor, jinak cca nic. Ono když si to spočítáte, tak ty data musí také nějak zálohovat atd. A pokud to nabízí jako službu, věřím, že těch dat je opravdu mnoho (vím kolik nám udělá síť), takže za ten hw a provoz to nebude rozhodně málo. Osobně bych do toho nešel, právě kuli požadovaným garancím atd. Takže držím palce.
0 x
Chvalšiny.NET http://www.chvalsiny.net
Stránka zcela věnovaná RouterBOARDům! http://www.routerboard.sk
Osobní stránky http://milanc.chvalsiny.net

hapi

sem rád že to někdo chápe a že netahám z lidí prachy kvůli ničemu. Je fakt že jeden user dělá 20GB dat měsíčně * 6 měsíců + nějaký backupy a ... no ani mi neříkej. Jo jinak jsem víc studoval proflow a těch jejich proplácencých 5000,- státem a čekám kdy stát tohle u prvního jejich zákazníka zatrhne protože stát má právo zkontrolovat kolik lidí s tim loguje a případně zregulovat výši proplácení a když to někdo bude mít pro logování 100 ip adres tak čágo...

zase semi si musel rejpnout.
0 x

asdewq

milanc: ako som spomenul uz vyssie, osobne nemam nic proti tomu ze happi prevadzkuje takuto sluzbu komercne...je to jeho sikovnost... to na co som narazal a to co mi v tejto diskusii vadilo bolo to, ze miesto vecnej rady sa to tu cele zvrhlo na ponukanie jeho sluzby a navazanie sa do inych rieseni. OK, ak na to nemam, ak nemam cas, nemam moznosti, nemam sancu to zvladnut alebo som proste pohodlny tak ok, hapiho riesenie je super a je pochopitelne ze si za to nieco uctuje ale ked tu niekto prosi o radu a miesto toho mu tu ludia zacnu hust to aky je blby pretoze si chce nieco vyriesit sam a nechce to kupovat od niekoho ineho... to je vec ktora mi proste vadi. Hapi to iste plati aj pre teba, nieje to o tom ze by som nechapal o co ti ide a co ponukas, ale proste ked niekto nema zaujem o tvoju sluzbu tak mu ju prosto nepodsuvaj stoj co stoj... a ver ze ten, kto chce ten tvojich sluzieb vyuzije... takze chlapi nic v zlom ;) riesme co treba a neriesme blboviny :) pekny a prijemny vikend vsetkym :)...
0 x

Bishboun
antispam: Ano

Příspěvekod Bishboun » 14 years ago

Ahoj, inu taky bych to chtěl mít u sebe na serveru a byl bych radeji u zadarmo varianty, protoze tech 7 lidí co je v síti mi to nikdy nezaplatí :D

For asdewq: Už se ti to nějak povedlo na Linuxu (Ubuntu)?
0 x