❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nethound - propracované a placené Netflow
Re: Nethound - propracované a placené Netflow
Dám po dobu instalace a ladění roota na ten VPS + 1500 za funkční zprovoznění.
0 x
ok, a co všechno chceš?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Máš někde demo učet ať si ten frontend můžu prohlídnout?
Každopádně napřed koncem měsíce musí wedos spustit VPSy a to bude doba kdy budu mít síť zpřístupněnu tedy kolem 1.11. .
Základní netflow si nainstaluji sám - snad wedos umožní hnedle Debian a ne ten CentOS který mají v plánu (možná Netflow tam radši kopneš sám abys to měl na čistém stole). Hrkl bych to na 1GB/30GB VPS a musí to šlapat - předpokládám že ten servr ani nebude vědět že na něm nějaké Netflow mé velikosti sítě běží. Válí se mi tu jedna RB433AH s verzí 4.11 tak tu bych dal jako iGW bez karet a na 15Mbit otevřený na 30Mbit musí stačit čistě na routing,pravidla páteří a klientů tam asi ani dávat nebudu ta budou po lokalních RBčkách . Takže si jen řekneš jestli tam dát tu V5 nebo V1 případně V9 nebo jinou verzi která se pro Netflow osvědčila.
Každopádně napřed koncem měsíce musí wedos spustit VPSy a to bude doba kdy budu mít síť zpřístupněnu tedy kolem 1.11. .
Základní netflow si nainstaluji sám - snad wedos umožní hnedle Debian a ne ten CentOS který mají v plánu (možná Netflow tam radši kopneš sám abys to měl na čistém stole). Hrkl bych to na 1GB/30GB VPS a musí to šlapat - předpokládám že ten servr ani nebude vědět že na něm nějaké Netflow mé velikosti sítě běží. Válí se mi tu jedna RB433AH s verzí 4.11 tak tu bych dal jako iGW bez karet a na 15Mbit otevřený na 30Mbit musí stačit čistě na routing,pravidla páteří a klientů tam asi ani dávat nebudu ta budou po lokalních RBčkách . Takže si jen řekneš jestli tam dát tu V5 nebo V1 případně V9 nebo jinou verzi která se pro Netflow osvědčila.
0 x
jo asi tak, doufám že bude debian, centos nějak nemusim.
demo nemám ale můžu ho někde snad rozject i když vlastně asi nemůžu, hmm uvidim.
Já fakt nevim jestli tě pustěji až tak moc do systemu jako roota. Přeci jenom, když ten system zbouráš, tak to oni zase museji postavit a to nejspíš bude stát jak tvoje prachy, tak jejich čas. Jako fakt nevim.
demo nemám ale můžu ho někde snad rozject i když vlastně asi nemůžu, hmm uvidim.
Já fakt nevim jestli tě pustěji až tak moc do systemu jako roota. Přeci jenom, když ten system zbouráš, tak to oni zase museji postavit a to nejspíš bude stát jak tvoje prachy, tak jejich čas. Jako fakt nevim.
0 x
Beru to tak že pokud si zbourám vlastní VPS tak jim to může být šumák a za....odhaduji 15min tedy 250Kč co mají v ceníku jako servisní práce znovu nahodí
.Možná i to je moc,slibují časem vlastní KVMko tak i tohle by mohlo odpadnout.

0 x
- NetHound.eu
- Kontaktovat uživatele:
Haf! Sleduji, že je tu o mně zajímavá diskuse. Jen jsem chtěl všem nabídnout, že kdyby měl někdo zájem vyzkoušet moje "krabicové" řešení, tak moje mateřská společnost AdvaICT nabízí i zápůjčku zařízení FlowMon ADS na 14 dní zdarma. Co si já myslím, že je zajímavé pro ISP, tak že na onu síťovou sondu FlowMon lze též nainstalovat plugin FlowMon Data Retention (slouží ke snadnému zobrazení výpisu komunikace na počítačové síti pro naplnění bodu 3.3.5 vyhlášky č. 485/2005) - myslím, že tu o tom už také šla diskuse. Navíc dle platného ceníku můžete tu evidenci síťového provozu fakturovat ministerstvu.
0 x
NetHound - nejlepší přítel správce sítě!
pokud by jste raději vynaložené peníze využily jinde, nabízím toto viewtopic.php?f=28&t=6538&p=56906#p56906
0 x