Orel005 píše:Mam dotaz, od kdy musíte mít EET pokud vam lide chodí platit na pobočku ?
Musíte nebo musíme ?
Pintero píše:Orel005 píše:Mam dotaz, od kdy musíte mít EET pokud vam lide chodí platit na pobočku ?
Musíte nebo musíme ?
DarkLogic píše:Od března 2017. Vždyť je to napsané v příspěvku hned nad tím tvým.
DarkLogic píše:Od března 2017. Vždyť je to napsané v příspěvku hned nad tím tvým.
Majklik píše:Podstatné je, co vše máte na svůj subjekt napsáno a jaký podíl tržeb tvoří to občasné prodání routeru. Pokud mám hlavní činnost poskytování telekomunikčních služeb a to mám jako předmět podnikání, tak občasné prodání routeru koncáku je doplňkové podnikání a pokud tržby sumárně z těchto doplňkových činností nedosáhnou 49% obratu (nebo úhrnem nedosáhnou částky 175 000 Kč), tak EET až 2018. Pokud mám na firmu napsáno, že podníká v kde čem, včetně nejrůznějích velko/malo obchodů, tak EET od března 2017.
A počítá se to na konkrétní provozovny. Takže pokud mám SRO a pod ním mám prodej kde čeho i telko služby a mám oddělené provozovny, kde mám obchůdek s kde/čím, tak tam EET už březen 2017. A pokud někde jinde je provozovna řešící jen připojení k Inernetu a ta občas prodá koncákovi router, tak se těch 175 000 Kč a 49% počítá z toho, co proteče na té konkrétní provozovně, takže když toho bude do limitu, tk n dané provozovně až 2018. Jen je riziko, pokud to bude těsně vedle sebe, že to finančák vezme jako účelové rozdělení provozů a zase Vám to sečtě dohromady do jedné....
Kód: Vybrat vše
Jak to bude s e-shopy
E-shopů se EET začne týkat až od 1. března 2017. V jejich případě může být podle některých odborníků problematické rozdělení, které typy plateb EET podléhají a které nikoliv. Evidenci tržeb budou podléhat platby v hotovosti či kartou při osobním převzetí, kartou on-line, využití platebních metod typu PayPal nebo platba na dobírku, kdy prodejce inkasuje peníze od přepravce v hotovosti.
Pokud ale přepravce pošle prodejci peníze převodem na účet, je tato operace posuzována stejně jako peněžní převod od zákazníka, a EET se na ni proto nevztahuje.
okoun píše:že by:
47.4 Maloobchod s počítačovým a komunikačním zařízením ve specializovaných prodejnách
47.41 Maloobchod s počítači, počítačovým periferním zařízením a softwarem
47.42 Maloobchod s telekomunikačním zařízením
jo pokud vám platí paušály hotově tak ne, ale pokud prodáte nějaký ten routřík či komponentu k PC tak ano, tak pokud dáváte HW zdarma, tak nemusíte no
Orel005 píše:okoun píše:že by:
47.4 Maloobchod s počítačovým a komunikačním zařízením ve specializovaných prodejnách
jo pokud vám platí paušály hotově tak ne, ale pokud prodáte nějaký ten routřík či komponentu k PC tak ano, tak pokud dáváte HW zdarma, tak nemusíte no
A kdyz zakaznik chodi zaplatit jen pausal za internet, tak to nebude vubec EET a nebo bude ale az v roce 2018 ?
svestka píše:Orel005 píše:okoun píše:že by:
A kdyz zakaznik chodi zaplatit jen pausal za internet, tak to nebude vubec EET a nebo bude ale az v roce 2018 ?
Pokud jde o úhradu faktury v hotovosti, tak ne.
Orel005 píše:Mam dotaz, od kdy musíte mít EET pokud vam lide chodí platit na pobočku ?