❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Oznámení o zahájení kontroly

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
aliney

Re: Oznámení o zahájení kontroly

Příspěvekod aliney » 10 years ago

mpcz píše:máš na stránkách VP, odeslals typy rozhraní...
na strankach VP nemam, protoze nemam stranky a typy rozhrani jsem jim odeslal do schranky a "podle povinnosti" umistil online na web, ktery ale neni muj, coz jim nevadilo, ale pochybuju, ze si to vubec nekdo rozklikl a zjistil, ze ty stranky ani nejsou moje. Mohlo by je to srat?

mpcz píše:Označí mimotolerantní stanice a najdou je ve své tabulce dle MAC, kterou máš za povinnost předem hlásit, popř. podle SSID.
Povinnost hlasit? Nebo povinnost priznat, az kdyz si seznam vyzadaji?
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 10 years ago

VSTK píše:
KoZLiCeK píše:Nekde te zmerili.Pravdepodobne na indooru. pocitej s pokutou od 5000kc a vic.

Jak ČTÚ z měření určí provozovatele? Podle SSID - pokud jde odhadnout z názvu, nebo podle dřívějších hlášení MAC adres a lokací? Nepředpokládám, že při tady těch necílených kontrolách jsou schopni přesně určit a zdokumentovat konkrétní zařízení, které je provozované v rozporu s VOR. Pokud dám nastavení do pořádku před návštěvou z ČTÚ, tak si moc neumím představit jak by prokazovali, že při předchozím měření šlo skutečně o moje zařízení. Nejde přece vyloučit, že stejné SSID+MAC provozuje konkurence s cílem mě poškodit.

Nebo do takového sporu nejdete, protože vzhledem k výši pokuty a rizika budoucího "přísnějšího postupu" ze strany úřadu se to nevyplatí?

Tak mi máme v ssid nazev firmy.Jak rikal te frajer s CTU jsou jako v pozici "lovce".Unas nemelo smyl nejak argumentovat.Jo a pokuta je taky odvozena podle toho kolik zakazníku máš...
0 x

fiestak

Příspěvekod fiestak » 10 years ago

zubodravec píše:My meli kontrolu .
odehravala se osobni navstevou, delal se z toho zapis. CTU kontrola je na urovni statni kontroly.

Prvni byla - Technicko organizační pravidla k zabezpečení a integrity veřejné komunikační sítě a
interoperability veřejně dostupných služeb elektronických komunikací za krizových stavů
ve znění zákona č. . 468/2011 Sb., k provedení § 99 odst. 1 zákona o elektronických
komunikacích:

Druha kotnrola byla :
Dodrzovani ochrany osobnich udaju podle paragrafu 88.

Můžu se zeptat, jestli je taková kontrola hlášena předem a jak uvedená kontrola probíhala resp. co všechno chtěli za dokumenty atd? Konkrétně §99 se nedávno probíral v jiném vlákně, mám zpracovaný jakýsi "technicko-organizační předpis", jen nevím, jestli by to k něčemu bylo..
Ad bod 2 si taky nemumím představit, co při takové kontrole můžou chtít videt..
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 10 years ago

Prjde dopis, CTU se pozve, neni to prepadovka,
ak se to resi, dodas podkaldy oni Te za mesic pozvou na kobereceke sdeli zda sjous dokumenty spokojeninebo ne.

Je mozne, ze s kazdym jejdnani jine, jiny prubeh.

fiestak píše:
zubodravec píše:My meli kontrolu .
odehravala se osobni navstevou, delal se z toho zapis. CTU kontrola je na urovni statni kontroly.

Prvni byla - Technicko organizační pravidla k zabezpečení a integrity veřejné komunikační sítě a
interoperability veřejně dostupných služeb elektronických komunikací za krizových stavů
ve znění zákona č. . 468/2011 Sb., k provedení § 99 odst. 1 zákona o elektronických
komunikacích:

Druha kotnrola byla :
Dodrzovani ochrany osobnich udaju podle paragrafu 88.

Můžu se zeptat, jestli je taková kontrola hlášena předem a jak uvedená kontrola probíhala resp. co všechno chtěli za dokumenty atd? Konkrétně §99 se nedávno probíral v jiném vlákně, mám zpracovaný jakýsi "technicko-organizační předpis", jen nevím, jestli by to k něčemu bylo..
Ad bod 2 si taky nemumím představit, co při takové kontrole můžou chtít videt..
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 10 years ago

Tak přišel dopis že mám sít na indooru ale jak jim mám vysvětlit jže je to moje AP za televizí které na idnooru mít mužu ?
jinak dopis přišel bez razítek s chybami a vypada to jak kdyby to psal někdo na koleni a ne jako uředni dokument
napsaly že mám měsíc na odstranení závad
co mužu čekat potom ?
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 10 years ago

shooter píše:Tak přišel dopis že mám sít na indooru ale jak jim mám vysvětlit jže je to moje AP za televizí které na idnooru mít mužu ?
jinak dopis přišel bez razítek s chybami a vypada to jak kdyby to psal někdo na koleni a ne jako uředni dokument
co mužu čekat potom ?

S pokutou počítej.
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 10 years ago

shooter píše:Tak přišel dopis že mám sít na indooru ale jak jim mám vysvětlit jže je to moje AP za televizí které na idnooru mít mužu ?
co mužu čekat potom ?

SSID te ideintifikovalo?
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 10 years ago

co mužu čekat potom ?

Zdravím,
AP za televizí v 5 GHz je poměrně neobvyklé, to jim chceš věšet bulíky na nos nebo tam je opravdu? Ty chybějící razítka jsou zarážející. Každopádně obálka s pruhem a razítko na obálce s doručenkou bývá dobrým zvykem.
mpcz, 07.03.2015
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 10 years ago

Pokud nejde o fintu, ale opravdu o domácí AP za televizí, tak by mě docela zajímalo, jak se k tomu postaví. Každopádně už to, že to naskenovali venku, je podle mě celkem poukaz na průšvih.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

Ladik

To je blbost mam AP na pude presne uprostred bungalovu a ver ze 5GHz indoor chytnes i na ulici, takze to jako mam dokazovat jako co?
Prece nebudu CTU nic dokazovat, je to soukrome a basta, ne firemni, to ze to nejak "jaksi" nascanovali a mysli si, ze to vysilam venku je jenom tezky dohad a buzerace.
Jen blazen si na SSID da nazev firmy, kdyz to ma na doma.
Co takove AP od Apple AirPort, to vysila na 5Ghz a ani se te nepta.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

5tka se siri nekdy az moc dobre, rozlej sem v kanclu 5G AP protoze v baraku je 2G4 wifin mraky a ani net na notesu 5 metru od AP nejel ale vubec hezky. A dosahne to celkem daleko s obyc 3db pendreky. to uz me prijde jako vyslovene nudeni se po skrabani na prdeli soudruhu z CTU, tak nekoho zkasnem za hovadinu. A mist kde se da jebat za indoor petku venku je mraky... po nas zas vyjeli ze sme delali dusno radaru, opet sektor namireny uplne jinam, 2 roky jel zcela bez vsimnuti a najednou bac ho. šašci...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

shooter

ok tak jim napíšu dopis že to co šlo jsem mohl jsem opravil konkurenční boj opravit nemohu ap za televizí jsem přeladil s tím že jsem netušil že jim to bude tak moc vadit
a vevnitř sítě všechny ssid schovat po odevzdání tabulek mac adresy změnit a hotovo
jinak jako státní orgán neuvádí čísla uředníků měření prováděno zařízením pouze "MIKROTIK" nemělo by to byt certifikovany měříící zařízení schváléné ČR zkušebnou procházet kalibrací a atd
jinak v době měření naskenovaly muj vysílač v jedné dědině který byl zrovna rozbitej a měl jsem ho na stole takže taky divny
0 x

Ladik

Tak to uz je fakt sakra divne to mereni, kdyz vysilac nebyl na miste, to je fakt na zamysleni.
0 x

shooter

jo mám to podloženy grafem z ISPA
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 10 years ago

Me by spis zajimalo, proc dupou po vysilacich v Indooru a nejak si nevsimaji vysilacu spustenych uplne mimo povolene frekvence. Celou dobu si lamu hlavu s tim, ze nekteri poskytovatele nemaji temer zadne vysilace a stejne vesele pripojuji o106. Jednou jsem narazil na klienta bez hesla, ktereho jsem prepojoval a co nevidim, scan list 5300-5500 a vysilac jel vesele na kanale 5410, 5470 a 5480 a nic se nedeje, navic jeste pouzivaji kanaly mezi beznymi frekvencemi, takze vesele jednim kanalem rusi 2 kanaly, fakt je to tady sqele posledni dobou, potom clovek hleda vhodny kanal pomoci standardnich prostredku a jejich site ani nevidi. Uzasne
0 x