Jde o princip!
A dělají to také kvůli takovým, jako jsi ty. Takovým, kterým salámová metoda nevadí. A jelikož se to týká sousedovic králíků, tak tě to nezajímá a nevadí ti to.
Určitě bys rád nějakou dotaci, co? Ale nejde to ... Co kdyby ji dostal tvůj nejbližší konkurent? To by bylo řevu. Ale kdybys ji dostal ty, tak si budeš mnout ruce, jak jsi mu to nandal.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Sektorová daň
Re: Sektorová daň
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
-
A ještě jedna jak je to z Občanskýma sdruženíma od nového roku již nebudou moci fungovat jako doposud ví o tom někdo víc?
0 x
O nic nejde další 3 roky klid. Jediné co by trošku pomohlo je pokud by platili DPH z příspěvků a daň ze zisku na konci roku, ale toho bohdá nebude....max časem výsledovka na justici .
viewtopic.php?f=4&t=13415&p=142009&hilit=sdru%C5%BEen%C3%AD#p142009
viewtopic.php?f=4&t=13415&p=142009&hilit=sdru%C5%BEen%C3%AD#p142009
0 x
Občanské sdružení, jako nezisková organizace ... jak si představuješ platit daň ze zisku?
V podstatě se mění jen název. Bude to Spolek. Plus nějaké v podstatě drobnosti, jako třeba to, že evidovat to nebude MV, ale nějaký krajský soud, či co.
V podstatě se mění jen název. Bude to Spolek. Plus nějaké v podstatě drobnosti, jako třeba to, že evidovat to nebude MV, ale nějaký krajský soud, či co.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ludvik píše:... jak si představuješ platit daň ze zisku?
Jednoduše - ty o.s. které mají licenci na poskytování telko služeb by měli platit stejně jako platí firmy a nemít tedy možnost bezbolestně kupit peníze na účtu/hotovosti ke konci roku. Resp. ideální by bylo jim dát 1-2 roky na to aby své počínání uvedly do souladu s tím že mnohdy prokazatelně de facto skrytě podnikají. Stačí Ti tento můj názor?

0 x
Buď naprosto v klidu, sdružení maskující normální podnikání vadí i ostatním sdružením ... Ale nemyslím si, že by licenci mělo nějaké významné procento osek. Hajzlové se vyskytují ve všech oborech.
Ale skoro stejně mě vadí nucené útraty podnikatelů na konci roku. Co to má za smysl, celý rok ty peníze nepotřebují (třeba by se tomu dalo říkat syslení na horší časy) a jenom kvůli daním je musí utratit ... To je prostě špatné. Abys mě pochopil, nevyčítám to těm podnikatelům.
Ale skoro stejně mě vadí nucené útraty podnikatelů na konci roku. Co to má za smysl, celý rok ty peníze nepotřebují (třeba by se tomu dalo říkat syslení na horší časy) a jenom kvůli daním je musí utratit ... To je prostě špatné. Abys mě pochopil, nevyčítám to těm podnikatelům.
0 x
ludvik píše:Ale skoro stejně mě vadí nucené útraty podnikatelů na konci roku.
Je třeba si uvědomit že podnikání je za účelem zisku a i ten podnikatel si musí na ten zisk ke konci roku napřed vydělat. Tudíž chtít po něm aby utrácel hned v prvním měsíci, když ani nic nemá je blbost. Můj názor je že skoro všechna sdružení co mají telko licenci jsou napadnutelná na skryté podnikání. Ale je to off topic a pokud to chceš řešit (vykecat se, protože s tím nic nesvedeme), tak v jiném vlákně nebo ať to moderátor splitne.
0 x
Nechci se vykecat.
Zajímavé. V prosinci peníze máš, ale v lednu ne, v únoru ne
Jenom se změní číslovka v kalendáři, rozdíl je klidně jen pár dnů. Co za to asi může? Proč musíš fungovat jak sinusovka?
Zajímavé. V prosinci peníze máš, ale v lednu ne, v únoru ne

0 x
ludvik píše:Nechci se vykecat.
Zajímavé. V prosinci peníze máš, ale v lednu ne, v únoru neJenom se změní číslovka v kalendáři, rozdíl je klidně jen pár dnů. Co za to asi může? Proč musíš fungovat jak sinusovka?
Tak u mě osobně mám peníze jak v prosinci tak v lednu. Z historických důvod jsem vždy nejvíce zákazníků připojil vždy v těchto měsících a na druhou stranu měl i výdaje jako placení nájmů, elektřiny....myslím že vaříš jen z vody a prokázat toto podnikatelům je značně obtížnější než to že nějaké sdružení skrytě podniká. Asi kopeš za sdružení, nebo se mýlím? Buď jak buď jsme off topic.
0 x
Já nechci nic prokazovat. Snažím se naznačit, že výše zdanění je nepřiměřená a ještě chtějí přirazit ... a to ještě nejspíš podivně výběrově.
0 x
ludvik píše:Nechci se vykecat.
Zajímavé. V prosinci peníze máš, ale v lednu ne, v únoru neJenom se změní číslovka v kalendáři, rozdíl je klidně jen pár dnů. Co za to asi může? Proč musíš fungovat jak sinusovka?
Jestli to není tím, že účetní závěrka a DPPO se počítá ke konci kalendářního roku. Tzn., čím víc nasyslíš, tím víc toho daníš. Proto je výhodnější optimalizovat a utratit před zdaněním, než po.
0 x
T-T