❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Blíží se možná konec úpisů u operátorů...ISP?

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
Adolf.Shitler

Re: Blíží se možná konec úpisů u operátorů...ISP?

Příspěvekod Adolf.Shitler » 12 years ago

David2006 píše:
net.work píše:pak ale nechapu, k cemu sou vlastne smlouvy na dobu urcitou?

To bych tolik neřešil, když se změní zákon, otázkou je jestli se to bude vztahovat jen na mobilní sféru nebu i tu pevnou službu kam většinou spadáme.

ZoEK se vztahuje samozřejmě na všechny, tj. mobilní operátory, ISP, kabelové operátory.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Tak pak už zbývá jen aby to dali zpětně a může být veselo....ale to asi kvůli arbitrážím neklapne, tak to bude jen na nové smlouvy drobet úprava některých praktik na trhu :D .
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 12 years ago

Jsem natvrdlík. Pořád nechápu o jakých praktikách je řeč..? Klioš dostane net se slevou za supr cenu, ale podmínka je, že se uváže na dobu určitou. Na výpovědní podmínky je upozorněn, vše je sepsáno ve smlouvě, nikdo na něj nevyvyjí nátlak aby to podepsal, nikdo ho nenutí aby si to objednal a on to podepsal. Tudíž si byl vědom do čeho jde. Hotovo. Tečka. Zase se nahrává vychcánkům na úkor poskytovatelů. Jestli nějaký změny projdou, tak jsem zvědavej, jestli taky strouhnou pojišťovnám ty jejich výpovědní podmínky.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Já jsem sice sdružení, takže mi je to naprosto fuk - ale uvědomuje si někdo vlastně (hlavně ti nahoře), že pak je libovolná smlouva zbytečná? Se upíšu na dva roky, vyhádám slevy, bonusy, a po půl roce si přejdu v pohodě jinam ... Ve výsledku je to omezení smluvní volnosti. Nelze pak nabídnout slevu za úvazek, žádný výhody. Ač mě praktiky operátorů vyloženě vytáčí, v tomhle jsem s nimi. Pokud člověk nečte, nemá podepisovat. howg. Ale v našem státě na všechno musí být paragraf ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

David2006

Chápu to tak, že zákonodárce se ve své velkomyslnosti rozhodl regulovat tento segment trhu. Kdy sice ano, uživatel (někdy) byl výslovně upozorněn na to co je ve smlouvě a (ne)měl si možnost si vybrat výpalné třebas 4litry za instalačku nebo za kačku při 3 rocích (ano zmiňují se v médiích jen mobilní opové, ale platí to i pro nás ISP). Tedy ano máte pravdu omezí to tyhle praktiky a nějaká prolongačka taky už nebude možná. To zda se to pak legálně obejde jako zákon o schwarz systému je pořád otázka. Pořád nevím čemu se divíte, jediná sranda by byla kdyby to mělo platit spětně :wink: .
0 x

Adolf.Shitler

Příspěvekod Adolf.Shitler » 12 years ago

Prolongačka u dodavatelů plynu a elektriky jim nevadí, u elektronických komunikací ano. Banánov :-(
0 x

David2006

První step je ZoEK a další se třebas časem uvidí :) .
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 12 years ago

Zákazník, který předčasně ukončí smlouvu na dobu určitou, doplatí jen pětinu součtu sjednaných paušálů nebo minimálních částek, k nimž se zavázal. Nyní lidé často musejí doplatit paušály v plné výši. Pokud navíc získali dotovaný mobil, pak doplatí jen rozdíl mezi dotovanou a skutečnou cenou.

No nic tak doplati petinu ceny v pausalech. No a u instalace na 24 mesicu nechame 1,- a instalace bez zavazku dame na web 5.000,- Nu a v pripade vypovedi tedy doplati 4.999,- no a jup mame tady skryte penale. To pujde ne :lol:
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

hocimin1 píše:Zákazník, který předčasně ukončí smlouvu na dobu určitou, doplatí jen pětinu součtu sjednaných paušálů nebo minimálních částek, k nimž se zavázal. Nyní lidé často musejí doplatit paušály v plné výši. Pokud navíc získali dotovaný mobil, pak doplatí jen rozdíl mezi dotovanou a skutečnou cenou.

No nic tak doplati petinu ceny v pausalech. No a u instalace na 24 mesicu nechame 1,- a instalace bez zavazku dame na web 5.000,- Nu a v pripade vypovedi tedy doplati 4.999,- no a jup mame tady skryte penale. To pujde ne :lol:

Přesně tak, jen u mob. op. bude stát simka 1 Kč a plná bude za 10000 :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

to znamená to, že nelze chtět po klientech nějaké horentní sumy za ukončení připojení...
pokud jsem to dobře pochopil... tak to není tak hrozný, protože přece nebudu klienta tržet zuby nechty... když si budu chtět klienta udržet tak mu nabídnu tak kvalitní služby za přiměřenou cenu aby nechtěl odcházet...

Každopádně jsem ale proti podsekávání cen, kdy klient chce odejít a poskytovatel mu dá poloviční cenu na služby
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

hafieror

Příspěvekod hafieror » 12 years ago

Nějak to nesleduji, ale bude to platit i na smlouvy dříve uzavřené? Doufám, že ano.
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 12 years ago

Ano, bude.
Respektive za půl roku. Do půl roku od vstupu v platnost novely se musí současné smlouvy zákazníkům změnit na souhlasné s novým podáním ZoEK. No a pak to už půjde vypovědět.
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

takže by se jako nově neměli dávat žádné smlouvy s úpisem ? já jsem to pochopil tak, že úpisi můžou být stále jenom nemohou být po zákaznících požadovány přemrštěné sankce za předčasné ukončení...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček