❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Povinné logování provozu internetu skončilo!

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Povinné logování provozu internetu skončilo!

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

ok, ... rad se seznamim (treba zitra na konferu ipv nejedes ?)... ale nerad mam, kdyz nekdo soudi, aniz by toho nekoho znal :) ... jasne, ze na webu mame kupu ubnt ... ale rozhodne to neni kdovi jaky vrchol ;) ber to tak, ze ja jsem do tohoto bussinessu spadnul z opacne strany ... drive jsem delal spoje v plac. kmitu jakozto vystavba tehdejsiho eurotelu a az nasledne jsem sel delat na sebe (vystavbu pro operatory delam stale jako externista) ... v siti mame alcomy, ericssony, ceragony ... jako rozhodne nejake "blbe" nano neni nejaky muj vrchol :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Bohuzel nejedu mam bitvu s pamatkarem :mrgreen: snad na nejak yjiny akci :wink: Muj nazor na jakoukoliv ubnt antenu co dosud udelali je tu vseobecne znam takze kdyz nekde vidim ubtn nanu jako ap jezej se mi chlupy na zadech :mrgreen: ale zelezo mate na bodech pekny (sloupy , provedena montaz ...)
Jinak logovani nejakym zpusobem bylo je a bude a nezbavime se ho at chcem nebo ne .... a namlouvat si neco o soukromi si nekdo tak maximalne muze to je jeho videni sveta ... v dnesni dobe tak jedine nekde 100m pod zemi ...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

to bylo jasný, vím proč jsem to nevypínal...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

vymejslej blbosti
jaky jsou vlastne vubec postihy za nelogovani ?
A jak se to taky fakturuje CTU ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 13 years ago

V jakém stavu je tato situace teď? Našel jsem na netu info, že ta nová úprava snad ještě není schálená, nebo už ano?
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

Nova uprava uz pres nejakou komoru prosla jestli to podepsal vasik na hrade to musim zapatrat :)
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

ppp76 píše:Nova uprava uz pres nejakou komoru prosla jestli to podepsal vasik na hrade to musim zapatrat :)

Dnes pry podepsal:
http://mobil.idnes.cz/tajne-sluzby-komunikace-0wh-/mobilni-operatori.aspx?c=A120801_121135_mobilni-operatori_LHR#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=mobil&utm_content=main
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 13 years ago

Super, asi neumim pouzivat vyhledavace ale dokaze sem dat nekdo odkaz na tu novelu zakona? Nikde ji nedokazu najit.
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 13 years ago

A kdo je zainteresovanej v komerční nabídce logování, tak mě to perte do interky. Zajímá mě řešení, které bude sbírat data z více routerů převážně mikrotik plus linux, budu je mít u sebe já stylem, že si jednou zaplatím instalaci a pak už budu maximálně odpovídat policii s vytaženýma datama. Preferuji řešení běžící na debianu.
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

Asi taky neumím hledat, ale mohl by sem někdo strčit odkaz na tu novelu? Hlavně mě zajímá, jak bude ošetřené to "proplácení nákladů na provoz" a co v případě, kdy ty logy z nějakého důvodu dostatečně neochráním a všechny je ztratím... Což se může stát i bez toho, aby někdo měl zájem a pokud to má ISP tahat ze svého, tak nevím jak kdo, ale nic extra kvůli tomu kupovat nebudu.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

To proplácení nákladů bylo i dřív. Mluvili o tom z INVEA-TECH (Liberouter), když předváděli to svoje udělátko. Ale vůbec si nejsem jistý, zda mluvili o 100%
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

Aha, takže nejlevnější atom a staré disky z šuplíku to jistí. :D
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 13 years ago

super to abych znovu zapnul della s NETFLOW od netservisu
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Já už jsem to někde psal ... existuje upravený modul do ULOGD (loguje konce spojení). Potom řešení, kdy to GW (tedy nejlépe ta, co NATkuje) posílá na MySQL (>5.0, aby uměla partitioning) po extra síťovce nestojí skoro nic. Myslím samozřejmě výkonově, zvládne to stovky megabit ulogovat (autor tvrdil, že gigo není problémem). Otázkou je, co na vyšší kapacity ... a co na to řeknou ekologové :-)
Akorát když už teoreticky mám (musím mít) takovéhle logování, tak se může hodit ho využít i pro jiné věci - statistiky (optimalizace peerů), ladění QOSu, atp.
0 x