To si nepochopil ? misto josefova si tam predstav Vesnici Josefov.
okoun píše:já si myslim že tady nikdo nemá problém s disponibilníma připojkama na metalice či optice
tady je problém na wifi, to může být klikání na hodně večerů
okoun píše:já si myslim že tady nikdo nemá problém s disponibilníma připojkama na metalice či optice
hapi píše:no hele, jedna věc je hledání podle adresy a úplně jiná věc je označit "náhodně" disponibilní přípojku ve městě kde jí nemáš. Podle pani z čtů nemůžeš vzít šmahem město a narvat ho do čtu formuláře protože takovou kapacitu sítě prostě nemáš a byla by to lež. Máš městečko s 500 čísly a nainstalovaných máš třeba 50 přípojek a disponibilní pro tebe automaticky neznamená 450 ale nějakej ekvivalent toho co tu postoval stepan benes. Jednoduše proto, že připojit těch dalších 450 přípojek neni s malími finančními náklady možný což je podmínka. Na takovou kapacitu by jsi potřeboval podle jejich příkladu dalších cca 50 sektorů.
Bavim se samozřejmě o wifi. Optika nebo metalika je jiná věc, tam je to jasný když v panekáku máš 24 portovej switch tak prostě máš 24 disponibilích přípojek v rámci jednoho č. p. a malej náklad se rovná natažení utp kabelu.
Samozřejmě když půjdem do hloubky tak na wifi do baráků můžu napsat klidně 4 disponibilní přípojky protože stačí připojit 5 portovej switch na klientskou jednotku a je pořešeno... jenomže ani to nejde protože zase podle příkladu od čtu takovou aktuální kapacitu sektoru nemáme aby najednou utahnul 4x tolik klientů... už chápete kam tim mířim?
Buď se na to vyseru a pošlu jim ten formulář tak jak je a nebo si náhodně vyberu nějakou procentuální část nenainstalovancýh přípojek v rámci města a doplnim tam náhodně reálný adresy jako disponibilní bez aktivní přípojky. Podle čtu když neuvedu další tak budou na mapě bílá místa na který si někdo může vzít dotace a vzhledem k tomu že nikdo nebude dávat dotace na rozvoj wifi tak tam někdo půjde s optikou a můžeme to zabalit "i když optika je jenom medium a neříká nic o kvalitě internetu". Takže náhodně vygeneruju adresy v oblastech kde jsme a nebudou bílá místa.
hapi píše:no hele, jedna věc je hledání podle adresy a úplně jiná věc je označit "náhodně" disponibilní přípojku ve městě kde jí nemáš. Podle pani z čtů nemůžeš vzít šmahem město a narvat ho do čtu formuláře protože takovou kapacitu sítě prostě nemáš a byla by to lež. Máš městečko s 500 čísly a nainstalovaných máš třeba 50 přípojek a disponibilní pro tebe automaticky neznamená 450 ale nějakej ekvivalent toho co tu postoval stepan benes. Jednoduše proto, že připojit těch dalších 450 přípojek neni s malími finančními náklady možný což je podmínka. Na takovou kapacitu by jsi potřeboval podle jejich příkladu dalších cca 50 sektorů.
Buď se na to vyseru a pošlu jim ten formulář tak jak je a nebo si náhodně vyberu nějakou procentuální část nenainstalovancýh přípojek v rámci města a doplnim tam náhodně reálný adresy jako disponibilní bez aktivní přípojky. Podle čtu když neuvedu další tak budou na mapě bílá místa na který si někdo může vzít dotace a vzhledem k tomu že nikdo nebude dávat dotace na rozvoj wifi tak tam někdo půjde s optikou a můžeme to zabalit "i když optika je jenom medium a neříká nic o kvalitě internetu". Takže náhodně vygeneruju adresy v oblastech kde jsme a nebudou bílá místa.
Striker píše:okoun píše:já si myslim že tady nikdo nemá problém s disponibilníma připojkama na metalice či optice
Přesně tak, copak já vím, jestli z domu číslo 150 je vidět na náš vysílač bez toho aniž bych to změřil a z domu číslo 151 jde vidět, protože je vyšší a má možnost připojení z lůevého horního oknaJe to bohužel tak, pak mi příjde poptávka, na dům číslo 150 a budou mi zíkazníci s poptávkou tvrdit, že na webu to máme jako dostupné..
Mám dotaz, když nahraju CSV do toho formuláře ČTÚ, ten formulář se aktualizuje a můžu s těma datama pracovat ještě v tom formuláři, tzn. doplňovat rychlosti k jednotlivým číslům RUIAN?
zubodravec píše:A pokud vim, ze cast lokality/katastru napriklad Kosire nepokryvam, tak plosne oznacim cele kosire ze jsou wifi dostupne a pak si vezmu tech par adres co jsou za kopcem(mimo dosah AP) ale jeste v katastru kosire (tedy uz jsou cehknuty) a zase je z databaze odklikam. Mam hotovo velice rychle. Uvazujte covyrpavim jako o nastroji ne jako ze to za vas i vymysli dostupnost.
ppp76 píše:To z to jsem se na ten formular podval v domeni ze ho za dnesek zbastlim jako loni .... dopr....e to si ze me delaj prdel? na tohle abych si najmul cloveka na dva mesice dopredu aby mi to zpovyplnoval .... to zas mel nekdo ho...o co na praci ze tohle vymyslel
zubodravec píše:No jasne okoune, pokryti vesnic resi resi moje Multiklikatko, proto sem postnul obrazek web rozhrani jak se to da ovladat.
To si nepochopil ? misto josefova si tam predstav Vesnici Josefov.okoun píše:já si myslim že tady nikdo nemá problém s disponibilníma připojkama na metalice či optice
okoun píše:zubodravec píše:No jasne okoune, pokryti vesnic resi resi moje Multiklikatko, proto sem postnul obrazek web rozhrani jak se to da ovladat.
To si nepochopil ? misto josefova si tam predstav Vesnici Josefov.okoun píše:já si myslim že tady nikdo nemá problém s disponibilníma připojkama na metalice či optice
ne fakt takto to triviálně to nelze řešit.
zubodravec píše:Ok, tak popis jak to u tebe je slozitejsi, dej priklad.
dej typicky priklad, nevymejslej, vyjimku.
Napr. Počepice, Nedrahovice, Nechvalice. Pokud v kazde lokalite mas AP, tak mas Komplet pokryto.
Pokud si myslis ze vyse uvedene vesnice pokryjes ze Sedlce, tak pak mas samozrejme chybu v uvazovani.
A pocitej s tim, ze CTU se na WIFI vysere, prioritni je existence kabelovych siti.))
Tedy pokud CTU ve vykazech uvidi, ze je v nejake lokalite pouze wifi, doporuci zaradit lokalitu pro prijem dotaci.
Napr. mame moralni problem dat do vykazu Novou ves, protoze: neni to nase sit, optiku vlastni mistni baracnici,
My ale sit mame pod spravou, podle smlouvy se jedna o sdilenou sit otevrenou pro konkurenci. Chceme tuto autonomni sit nekdy v budoucnu pripojit na optickou metropolitni sit vzdalenou cca 500 metru.
Jedna se jen o 30 uzivatelu, nakladove udelat dokop zatim nedava smysl. Paradoxne existence dotaci brzdi rozvoj a vystavbu. Komunisti zasrany z Bruselu. Bych ty internety a dotace zrusil.okoun píše:zubodravec píše:No jasne okoune, pokryti vesnic resi resi moje Multiklikatko, proto sem postnul obrazek web rozhrani jak se to da ovladat.
To si nepochopil ? misto josefova si tam predstav Vesnici Josefov.
ne fakt takto to triviálně to nelze řešit.