Tak jsem se k tomu konečně proklikal, hele chápu to správně, že RUIAN využívám jen pro zadávání přípojek, který jsou v tom jejihc rozmezí 30-100 Mbit?
Jinak ISP Admin vydal aktualizaci 4.18 beta3, kde přidal ověřování RUIAN ale export bude ařž ve stable verzi 4.18, která nemá datum. Nejhorší co jsem se díval, tak se mi s RUIAN nespárovalo asi 520 zákazníků z celkovýho počtu kolem 800 xD to je paráda..
EDIT: Volal jsem do NET Solutions - ISP Admin!!!
Export geografických dat do CSV už je v ISP Adminu implementován ve veri 4.18 beta3 jen to nemají napsaný v changelogu.
Statistiky - Stat. klientů - Podle připojení a vpravo je tlačítko pro export.
Nikde jsem tady tu informaci nenašel ale myslím, že pro vlastníky ISP Admina, kteří to třeba nevědí jako já je tahle možnost docela zásadní. Takže jdu procházet všechny zákazníky a jejich služby ať to mám z krku.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ČTÚ - Geografický sběr dat
Re: ČTÚ - Geografický sběr dat
Naposledy upravil(a) Striker dne 03 Mar 2016 12:22, celkem upraveno 1 x.
0 x
jinak dle tohoto dokumentu https://monitoringtrhu.ctu.cz/ctu/Dokum ... a_veta.pdf není vůbec povinné vyplnit o jakou se jedná rychlost...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
<TROLL ALERT>
Ve výkazu nejde ani tak o to, kde a kolik máte jakých klientů, ale hlavně o pokrytí sítě a rozvojové plány (i vzhledem k NGA).
Docela by mě zajímalo, co ten ISP Admin vyexportuje, jestli seznam aktivních přípojek, tak je to něco jiného než o co v ESD vlastně jde.
</TROLL ALERT>
Ve výkazu nejde ani tak o to, kde a kolik máte jakých klientů, ale hlavně o pokrytí sítě a rozvojové plány (i vzhledem k NGA).
Docela by mě zajímalo, co ten ISP Admin vyexportuje, jestli seznam aktivních přípojek, tak je to něco jiného než o co v ESD vlastně jde.
</TROLL ALERT>
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
No ISP Admin to prý udělal na žádost ISPků, že se jim to množilo.
Těch chyb tam mám tolik hlavně proto, že místo jedné vesnice jsou v RUIAN 2 položky pro jednu vesnici, jakože části a není to jako celek. Takhel to mám několikrát, takže je to docela v pytli. A jsem zvyklej psát PSČ ve tvru *** **. Jenže to RUIAN nezná, takže všude musím mazat tu mezeru, jak jsme plnili ISP Admina zákaznickou evidencí, v excelu byly údaje přesně s těmahle mezerama.
Mělo by ot vyexportovat RUIAN ID, typ připojení a dle už vyzkoušenýho csv exportu i rychlosti podle tabulky tedy tarifu. Takový to menší jak 10-30 Mb, 30-100 Mbit atd. atd. To se mi ale zatím nepodařilo do toho CSV dostat nebo to hloupě otevírám přes excel.
Těch chyb tam mám tolik hlavně proto, že místo jedné vesnice jsou v RUIAN 2 položky pro jednu vesnici, jakože části a není to jako celek. Takhel to mám několikrát, takže je to docela v pytli. A jsem zvyklej psát PSČ ve tvru *** **. Jenže to RUIAN nezná, takže všude musím mazat tu mezeru, jak jsme plnili ISP Admina zákaznickou evidencí, v excelu byly údaje přesně s těmahle mezerama.
Mělo by ot vyexportovat RUIAN ID, typ připojení a dle už vyzkoušenýho csv exportu i rychlosti podle tabulky tedy tarifu. Takový to menší jak 10-30 Mb, 30-100 Mbit atd. atd. To se mi ale zatím nepodařilo do toho CSV dostat nebo to hloupě otevírám přes excel.
0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
<TROLL ALERT>
Aha, takže se vykazuje rychlost podle tarifu a ne skutečná dostupná rychlost přípojky. A jen v místě kde máte aktivního klienta, pokud to chápu dobře. Great job !
</TROLL ALERT>
Aha, takže se vykazuje rychlost podle tarifu a ne skutečná dostupná rychlost přípojky. A jen v místě kde máte aktivního klienta, pokud to chápu dobře. Great job !

</TROLL ALERT>
0 x
Tak rychlost přípojky seš schopnej dosadit do CSV. S RUIAN ID by byl ale větší problém, dělat to ručně. Ještě nevím co to vyflusne, a co to doplní do výkazu.
BTW: jen pro zajímavost
Dle: https://monitoringtrhu.ctu.cz/ctu/Dokum ... a_veta.pdf mi nepříjde že by ty rychlosti byly povinný.
BTW: jen pro zajímavost
Dle: https://monitoringtrhu.ctu.cz/ctu/Dokum ... a_veta.pdf mi nepříjde že by ty rychlosti byly povinný.
0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
Opět, nejde o vlastní rychlost, ale kategorizaci dle NGA, tedy 0-30, 30-100, 100+
0 x
já sem to teď vyplivnul z našeho systému a zarazila mě jedna věc. Typickej příklad: připojenej rodinnej barák, jedna přípojka. Když se taková věc zapíše do čtu formuláře tak nutně je třeba dopsat něco kromě 0 i do disponibilních přípojek. Asi to nechápu ale jak tam může bejt 1 aktivní klient a zároveň 1 disponibilní přípojka? Nic disponibilního tam už přece není když je to obsazený ale čtu mě nutí vyplnit i tu disponibilní.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Asi to berou, že to je disponibilní i když je obsazená i když to nedává smysl.
hapi: když to tam importuješ, tak se ti v tom formuláři objeví tolik políček co máš klientů tedy RUIAN zápisů? A můžeš tam potom doplňovat data k těm max. rychlostem?
hapi: když to tam importuješ, tak se ti v tom formuláři objeví tolik políček co máš klientů tedy RUIAN zápisů? A můžeš tam potom doplňovat data k těm max. rychlostem?
0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:já sem to teď vyplivnul z našeho systému a zarazila mě jedna věc. Typickej příklad: připojenej rodinnej barák, jedna přípojka. Když se taková věc zapíše do čtu formuláře tak nutně je třeba dopsat něco kromě 0 i do disponibilních přípojek. Asi to nechápu ale jak tam může bejt 1 aktivní klient a zároveň 1 disponibilní přípojka? Nic disponibilního tam už přece není když je to obsazený ale čtu mě nutí vyplnit i tu disponibilní.
Co je na tom k nepochopení ? Příklady:
1) Mám barák, 1 byt. Mám ho na tam optickou přípojku, klient jede. Aktivní 1, disponibilní 1.
2) Mám barák, 1 byt. Mám ho na tam optickou přípojku, klient u mě není, šel si to zkusit k O2. Aktivní 0, disponibilní 1.
3) Panelák , 24 bytů. Mám ho na tam FTTH GPON a 16 aktivních klientů. Aktivní 16, disponibilní 24.
První je počet aktivních klientů, druhé potenciál, který C E L K E M mohu připojit.
Kapišto ?
P.S. Možná je matoucí to slovo disponibilní, i když je to celkem běžně používaný termín. Často se používá pojem home passed přípojky.
0 x
Ano, oznaceni "home passed" by bylo presnejsi.
U pripojek na fiberu je vse jasne. Tam dava "home passed" smysl.
Ale co bezdrat? Tam davate do vykazu pouze aktivni klinety, nebo na zaklade vyzarovacich charakteristik anten generujete "home passed" zaznamy pro vsechny pokryte lokality?
K.
U pripojek na fiberu je vse jasne. Tam dava "home passed" smysl.
Ale co bezdrat? Tam davate do vykazu pouze aktivni klinety, nebo na zaklade vyzarovacich charakteristik anten generujete "home passed" zaznamy pro vsechny pokryte lokality?
K.
0 x
Striker píše:Asi to berou, že to je disponibilní i když je obsazená i když to nedává smysl.
ne, řádků je tolik co mame pripojených objektů, né zákazníků. Jaký další data?
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Mas nekde v ispadminu moznost doplnit lokality kde mas sluzbu disponibilni, ale zadneho zakaznika ?
napriklad situace :
- vesnice,ctvrt, mestska cast, cela ulice je pokryta wifi, mas tam deset domacnosti ale disponibilni jsi pro cely katastr /usek
- bytovy dum, kabelem jsi pokryty ve vsech vchodech, ale zakazniky nemas ve vsech vchodech
napriklad situace :
- vesnice,ctvrt, mestska cast, cela ulice je pokryta wifi, mas tam deset domacnosti ale disponibilni jsi pro cely katastr /usek
- bytovy dum, kabelem jsi pokryty ve vsech vchodech, ale zakazniky nemas ve vsech vchodech
Striker píše:Tak jsem se k tomu konečně proklikal, hele chápu to správně, že RUIAN využívám jen pro zadávání přípojek, který jsou v tom jejihc rozmezí 30-100 Mbit?
Jinak ISP Admin vydal aktualizaci 4.18 beta3, kde přidal ověřování RUIAN ale export bude ařž ve stable verzi 4.18, která nemá datum. Nejhorší co jsem se díval, tak se mi s RUIAN nespárovalo asi 520 zákazníků z celkovýho počtu kolem 800 xD to je paráda..
EDIT: Volal jsem do NET Solutions - ISP Admin!!!
Export geografických dat do CSV už je v ISP Adminu implementován ve veri 4.18 beta3 jen to nemají napsaný v changelogu.
Statistiky - Stat. klientů - Podle připojení a vpravo je tlačítko pro export.
Nikde jsem tady tu informaci nenašel ale myslím, že pro vlastníky ISP Admina, kteří to třeba nevědí jako já je tahle možnost docela zásadní. Takže jdu procházet všechny zákazníky a jejich služby ať to mám z krku.
0 x
hapi píše:ne, řádků je tolik co mame pripojených objektů, né zákazníků. Jaký další data?
Takže mi chcete říct, že pokud mám vysílač ve vesnici, tak ji mám vlastně disponibilně pokrytou celou. tzn, že mám najít RUIAN pro všechny č.p domů ve vesnici a u nich uvést, že tam je aktivních 0 a disponibilní 1, u každýho domu zvlášť? A pokud je to 2 generační dům, měl bych tam dát ještě disponibilní 2.. a ještě uvést teda u každýho rychlosti třeba 10-30 Mbit.
zubodravec píše:Mas nekde v ispadminu moznost doplnit lokality kde mas sluzbu disponibilni, ale zadneho zakaznika ?
napriklad situace :
Tak to nemáš..
BTW nechci vyvolávat hádky, já tomu chci porozumět a téma jsem pročetl několikrát, protokol taky nekolikrát ale až tady jak to vysvětlujete nějak tak dostávám celek jak by to mělo vypadat.
0 x
Striker píše:hapi píše:ne, řádků je tolik co mame pripojených objektů, né zákazníků. Jaký další data?
Takže mi chcete říct, že pokud mám vysílač ve vesnici, tak ji mám vlastně disponibilně pokrytou celou. tzn, že mám najít RUIAN pro všechny č.p domů ve vesnici a u nich uvést, že tam je aktivních 0 a disponibilní 1, u každýho domu zvlášť? A pokud je to 2 generační dům, měl bych tam dát ještě disponibilní 2.. a ještě uvést teda u každýho rychlosti třeba 10-30 Mbit.
to se nenapsal. Když mám dejme tomu připojený dva paneláky tak jsou to dva záznamy v ruian i když je v každym 50 zákazníků. Podle mě neni možný zadat jednu adresu víckrát do ruianu takže tse počet ruian záznamů nerovná počtu klientů ale rovná se počtu připojených objektů.
To s tim "disponibilním" se koukám začíná komplikovat protože to tam fakt můžu vypsat celé vesnice.
0 x