❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Načerno připojení klienti - co s nimi?

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
David Liška
Kontaktovat uživatele:

Re: Načerno připojení klienti - co s nimi?

Příspěvekod David Liška » 13 years ago

My taky.
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 13 years ago

okoun píše:my to řešíme tak že AP je otevřené všem a když není někoho adresa v naší databázi tak mu hnedle vyjede reklama že se k nám může připojit :lol:

Čím šífrujete nešifrované protokoly klientů, když je to otevřené?
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

nějak nechápu, my nešifrujeme, nic jsem nepsal o šifrování
0 x

Mooog

Příspěvekod Mooog » 13 years ago

okoun píše:nějak nechápu, my nešifrujeme, nic jsem nepsal o šifrování

myslí tím to, že data klientů lítají nešifrovaná vzduchem, což je bezpečnostní problém
0 x

okoun

no je to bezpečnostní problém, jak pro koho, pro obchodníka možná ano, ale pro člověka který nějak vidí do IT asi ne
0 x

Mooog

Příspěvekod Mooog » 13 years ago

okoun píše:no je to bezpečnostní problém, jak pro koho, pro obchodníka možná ano, ale pro člověka který nějak vidí do IT asi ne

rekni, ze to nemyslis vazne...
0 x

okoun

no myslím to vážně, šifra je tak dobrá pro babičku která se ti nepřipojí na Apčko, ale když někdo bude chtít dělat nekalé věci tak to prolomí téměř za chvilku
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 13 years ago

Mooog píše:
okoun píše:no je to bezpečnostní problém, jak pro koho, pro obchodníka možná ano, ale pro člověka který nějak vidí do IT asi ne

rekni, ze to nemyslis vazne...

Obecně tak, že pokud uživatel v komunikaci posílá něco, co si nepřeje, aby viděl někdo jiný, tak zabezpečení dat si musí řešit aktivně hlavně sám. Protože se nedá obecně spoléhat na subjekty, které k té komunikaci mají přístup/zprostředkovávají ji. A ISP zajišťující poslední míli obzvláště, pokud nemám s ním v dané oblasti smlouvu...
Protože to, že poskytovatel provádí ptřeba růmyslovou špionáž a podobné vtípky ve prospěch třetí strany není neznámý jev. A netýká se to jen ISP, teď i vidím do jednoho případu, kdy došlo k tomu, že provozovatel server housingu umožnil kamarádské firmě přístup k serverům jejich konkurence, která u něj hostovala.
A z pohledu ISP bych byl možná i rád, že na to většinou serou i firmy. Protože pak by jim nemusely stačit linky u některých, pokud by měli pár paranoidnějších zákazníků s tlustější konektivitou. U některých subjektů je citlivá informace už jen to, zda probíhá nebo neprobíhá komunikace (třeba mezi pobočkami). Takže se řeší tak, že linky jedou pořád na 100%, když nejsou užitečná data ke komunikaci, tak se do IPsec kanálů posílá trvale bordel, aby nešlo z vnějšku sledováním toku ani usoudit, zda probíhá nějaká užitečná komunikace.
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 13 years ago

aha :roll:
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

okoun píše:no myslím to vážně, šifra je tak dobrá pro babičku která se ti nepřipojí na Apčko, ale když někdo bude chtít dělat nekalé věci tak to prolomí téměř za chvilku

Reknes mi prosim, jak je prolamuje WPA2 s AES a 63 nahodne vygenerovanym passphrase? Nekde jsem cetl ze na prolomeni se soucasnymi vypocetnimi moznostmi to vychazi na cisla vetsi nez 10^100 let...
ty to ale jiste umis za par minut...
0 x

okoun

seš vedle, já takové levoty nedělám a dělat nebudu a odkazy na weby, který se tím zabývají, tak také nebudu vystavovat ať si každý hledá sám a především ať si každý používá co chce, síť nemusí být "zabezpečena" nutně jen šifrou. když jsme u toho prolamování WPA2, tak stylem 10^100 let se to fakt nedělá :roll:
0 x

Walkeer

okoun píše:seš vedle, já takové levoty nedělám a dělat nebudu a odkazy na weby, který se tím zabývají, tak také nebudu vystavovat ať si každý hledá sám a především ať si každý používá co chce, síť nemusí být "zabezpečena" nutně jen šifrou. když jsme u toho prolamování WPA2, tak stylem 10^100 let se to fakt nedělá :roll:

No ja se o to ciste z technickeho hlediska trochu zajimam a jedine, co se da v rozumne dobe prolomit, je TKIP. AES zatim nastesti nikdo neprolomil, to by totiz bylo velmi, velmi spatne. Co jsem zatim cetl, tak WPA/WPA2 s AES je zatim neprolomitelna za predpokladu, ze se pouzije alespon 14 znakova nahodna passphrase.
0 x

okoun

ano, to je pravda ovšem problém je že tuto šifru málokdo používá, když se kouknu po okolí
0 x

Walkeer

okoun píše:ano, to je pravda ovšem problém je že tuto šifru málokdo používá, když se kouknu po okolí

to me vazne rozesmalo :D

to je ale jejich problem, ze pouzivaj TKIP...

WPA2+AES pouzivam vyhradne leta, jediny problem byva obcas s winXP a pak samozrejme vista, ale tam to neni zavada, nybrz vlastnost. MK i UBNT to umeji bez problemu. Vsechny wifiny to umeji HW akcelerovat, takze jsem pri testech nepozoroval zadne zpomaleni.
0 x

okoun

víš tady je problém v tom, že vlastně nikdo nikdy neměl asi potřebu na vaší síť zaútočit, jelikož můžeš tam mít třeba 100 klíčů a stejně se dají obejít úplně jinou cestou, prostě dostat se do sítě jinou cestou, mě to fakt přijde úplně směšný, právě proto píšu že je to zabezpečení na OKO, například heslo do routeruos ti rozlouskne každý (stačí návštěva na sajtu) a klíče získá za pár sec, WPA2 není samospásné ale s použitím jiných metod zabezpečení je to dobrá kombinace, vždy nastává otázka na jak dlouho
0 x