❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak si vedete? Nepovíte? Nevadí, budete možná muset:)
Jak si vedete? Nepovíte? Nevadí, budete možná muset:)
Jedna paní povídala že v senátě(tedy už po schválení poslanci) je návrh jehož podstatou pokud jsem to dobře pochopil bude nutnost zveřejňovat (či někde budou veřejně dostupná) vaše data z výsledovky, rozvahy prostě věci z daňového přiznání. Týkat by se to mělo firem (jestli všech potažmo i Dadeho ochcávek typu o.s.ko se neví). Sem si sumíroval co se na nás chystá a tohle mi mimo jiné (třebas plátce DPH místo mega už od 750tis) z toho vypadlo. Takže systém ala Kašíci přehodnotit
.

0 x
Tak ono povinne musi pravnicka osoba tydle veci podavat uz ted, ALE skoro nikdo to nedela ale taky to zatim nikdo netresta.
A neplatci co se to snazili smoulit uz budou mit holt utrum no...to zas vymysleli neco jak z tech mensich zdimat vic a vic...
Tady pro priklad datart kterej to uvadi vsecko:
http://www.justice.cz/xqw/xervlet/insl/ ... 15.12.2011
A neplatci co se to snazili smoulit uz budou mit holt utrum no...to zas vymysleli neco jak z tech mensich zdimat vic a vic...
0 x
Daniel Tasáry
Koukám že už to vlastně je zavedeno a to co by se mělo zpřísňovat je pak postih za nedodržení.
0 x
Můj názor je, že kolik vydělává moje firma, po tom může být každýmu kulový. Nemám zájem to nikde zveřejňovat, je to vnitřní záležitost firmy a nějaký zveřejňování těchto údajů napomáhá zlodějům a různým dalším šmejdům. Je to další pochybnej výmysl úřednických teroristů..
0 x
I zveřejníš je-li Ti 10mega milých
. Ale jinak jsi mě dostal, s tím že je to vnitřní záležitost firmy (tos moh rovnou říct že Tebe
). Ale spíš to vyznělo že po tom je kulový de facto i finančáku
.

0 x
Jenže Datart je akciovka. A ta tu povinost opravdu má. Pravděpodobně od jakživa.
Ale ohledně povinnosti i ostatních typů firem se mi to moc nezdá. Byl by lepší odkaz, než JPP?
Ale ohledně povinnosti i ostatních typů firem se mi to moc nezdá. Byl by lepší odkaz, než JPP?
dantasik píše:Tak ono povinne musi pravnicka osoba tydle veci podavat uz ted, ALE skoro nikdo to nedela ale taky to zatim nikdo netresta.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Tedy jsem to dle rádia Jerevan přehodnotil - cca od roku 2006 je novelizovaný zákon č. 563/1991 Sb. o účetnictví §21a. No a tam je to pod relativně směšnou (Obchodní zákon, jiná vyhláška toto postihující) a nikým moc či vůbec nevybíranou pokutou postihováno. Nu a protože Repkins na to házel celou dobu bobek
, tak teď v senátu má být spřísňující postih až 2roky natvrdo a nebo až 3% z aktiv firmy a nebo až 10mega podle toho jaký právní cancr se použije
. Toliko rádio Jerevan.

0 x
Jasne a kde to budes muset mit zverejnene?
0 x
Ludvik: nevim zakon, zeptej se danoveho poradce ten ti to cislo zakona rekne presne chces-li byt presny. Tuto povinnost ma i srocko, proste kazda pravnicka osoba. Tady mas treba sro.
Jestli si mel dotedka sro a nedelal si to tak muzes pomalu zacit
)
Imho tydle rozvahy nam jednou zajistili to, ze nam prestala jedna firma dodavat na fakturu jelikoz pojistovna, ktera jim pojistuje kredit pro firmy rekla ze jsme na tom ucetne spatne a konec.
Ale koukam ze nikdo otomdle moc nevedel ze se to "ma" delat ale nedela se to
Posila se to datovou schrankou na soud kde je dany subjekt registrovany.
Jak jsem psal, nikdo to nedela a postihy taky zatim nejsou my jsme koukam jeden rok ve skluzu nicmene jsme jiz posilali take.
Jestli si mel dotedka sro a nedelal si to tak muzes pomalu zacit

Imho tydle rozvahy nam jednou zajistili to, ze nam prestala jedna firma dodavat na fakturu jelikoz pojistovna, ktera jim pojistuje kredit pro firmy rekla ze jsme na tom ucetne spatne a konec.
Ale koukam ze nikdo otomdle moc nevedel ze se to "ma" delat ale nedela se to

Posila se to datovou schrankou na soud kde je dany subjekt registrovany.
Jak jsem psal, nikdo to nedela a postihy taky zatim nejsou my jsme koukam jeden rok ve skluzu nicmene jsme jiz posilali take.
0 x
Daniel Tasáry
Nejsem daňař, takže všechno nevím ... jsem jen obyčejný zaměstnanec. Mimochodem - dávat sem odkazy na justici nemá smyslu. Klikni si na to za nějaký čas a uvidíš.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Tak jsem si našel konečně čas a koukl se i na výrobce desítek. A mám pár postřehů:
1. Zdá se že Alcoma tam měla nějaké půjčky a překvapilo mě že má "jen" 110mil obratu (čekal jsem víc)
2. KPE na to těžce prdí, tam se ten chystaný zákon jistě ujme.
3. Summitd na tom není o moc líp jak KPE (myšleno povinností zveřejňovat listiny).
4. Racom dobrý, je vidět že 10GHz je nikdy neživilo a maj to asi jako hoby. Dle závěrky takovej slušnej oddíl
.
1. Zdá se že Alcoma tam měla nějaké půjčky a překvapilo mě že má "jen" 110mil obratu (čekal jsem víc)
2. KPE na to těžce prdí, tam se ten chystaný zákon jistě ujme.
3. Summitd na tom není o moc líp jak KPE (myšleno povinností zveřejňovat listiny).
4. Racom dobrý, je vidět že 10GHz je nikdy neživilo a maj to asi jako hoby. Dle závěrky takovej slušnej oddíl

0 x
Tak ono obecně česká firma má vždy malý obrat, vysoký obrat má jen zahraniční vykořisťovatel, a pokud nemá, tak tu českou firmu koupí. Česko je národ lokajů, dole to šlape a nahoře se to hrbí.
0 x