❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NetFlow + nějaký frontend

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
David2006

Re: NetFlow + nějaký frontend

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Jo version5 nevím kde se to tam vzalo v Mikrotiku jsem psal version 9 jestli to spolu souvisí nevím.

Každopádně jsem si nějak při tom laborování smazal /etc/init.d/flow-capture soubor a když to v ubuntu přes správce odinstaluji a chci zase apt-get instalovat tak mi to tvrdí že nic instalovat není třeba ... .

Heh to lousknout tak vás zvu v Brně na pivo :) . Se stím mořím a linux není moje parketa,ale zprovoznit se to hold musí.
0 x

David2006

Žeby to fungovalo jen pod Debianem jak se zdá z jednoho postu:
http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/240449

Hm,jenže mě se ta struktura vytvořila jen jsem ji celolu dobu neviděl (hledal jsem ji jinde)

Tak snad - neměl jsem vtom Mikrotiku přecijen nastavit version=5 jak vtom příspěvku píší ?

Stejně jsem teďka zaseklý stím smázlým flow-capture :( . Zkusím se podívat večer na jiné PC s Ubuntu kde to mám také a soubor prostě vytvořit znovu i stím textem uvnitř.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

David2006 píše:Žeby to fungovalo jen pod Debianem jak se zdá z jednoho postu:
http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/240449

Hm,jenže mě se ta struktura vytvořila jen jsem ji celolu dobu neviděl (hledal jsem ji jinde)

Tak snad - neměl jsem vtom Mikrotiku přecijen nastavit version=5 jak vtom příspěvku píší ?

Stejně jsem teďka zaseklý stím smázlým flow-capture :( . Zkusím se podívat večer na jiné PC s Ubuntu kde to mám také a soubor prostě vytvořit znovu i stím textem uvnitř.

V tom poslednim prislevku je prave zminovana ta 5ka.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

stahni si balíček netflow a podívej se na něj skrz ubuntu. Prostě ho otevři jako zip a vyndej si původní soubor. Na mikrotiku určitě nastav v5. Ostatní věci tě nezajímaji kromě toho v hlavnim configu a ten jeden řádek. Porty se museji schodovat.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David2006

Díky, zkusím to doma v "labu" a pak v práci. Tu V9 jsem prostě převzal z jiného návodu :( . Ještě jsem se díval do jiné diskuze tady na foru že V5 vynechává data a používají V1 ....no mě aby to aspon něco reálného napřed chytilo.
0 x

David2006

Děkuji všem moc za rady zachytávání mám rozjeté a dělá mi to soubory na hlavní lince kolem 600kB a na lokálním Mikrotiku kolem 20kB. Pak si zkusím to ztoho i vytáhnout což bude další peripetie :) .
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 14 years ago

David2006 píše:Děkuji všem moc za rady zachytávání mám rozjeté a dělá mi to soubory na hlavní lince kolem 600kB a na lokálním Mikrotiku kolem 20kB. Pak si zkusím to ztoho i vytáhnout což bude další peripetie :) .

Je tady celkem dobrej bashovej scriptík, který ti to exportuje do texťáku :-)
0 x

yarda

Příspěvekod yarda » 14 years ago

Besito píše:
David2006 píše:Děkuji všem moc za rady zachytávání mám rozjeté a dělá mi to soubory na hlavní lince kolem 600kB a na lokálním Mikrotiku kolem 20kB. Pak si zkusím to ztoho i vytáhnout což bude další peripetie :) .

Nevidim odkaz na ten scriptik muzes ho dopsat, prosim? rad bych ho testnul. :(
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 14 years ago

flow-cat "/var/flow" -a -t "01/14/2011 13:00:00" -T "01/14/2011 13:07:30" | flow-print -f 5 > vystup.txt
0 x

yarda

Příspěvekod yarda » 14 years ago

hocimin1 píše:flow-cat "/var/flow" -a -t "01/14/2011 13:00:00" -T "01/14/2011 13:07:30" | flow-print -f 5 > vystup.txt

nejak se vzpira :-(
flow-print: ftiheader_read(): Warning, short read while loading header top.
flow-print: ftiheader_read(): failed
flow-print: ftio_init(): failed
soubor ma 0B :(
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

yarda píše:
Besito píše:

Nevidim odkaz na ten scriptik muzes ho dopsat, prosim? rad bych ho testnul. :(

http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f= ... =15#p40118
0 x

atomic1977

Příspěvekod atomic1977 » 14 years ago

Lze nejak zautomatizovat export do mysql s flow-tools ? Ma někdo na to nějaký skriptik nebo něco podobného. Hraju si trochu s flow-tools, ale zasekl jsem se na exportu do mysql :( předem díky.
0 x

hapi

lze ale to chceš všechno exportova do mysql? Nechci ti do toho kecat ale podle přepočtu to vychází ve velikosti v poměru cca 1/10 pro data ve flow-tools/mysql a tedy záznamy v mysql jsou cca 10x větší než v souboru flow-tools a to je opravdu hodně. Například 10MB na disku je 100MB v mysql.
0 x

atomic1977

Příspěvekod atomic1977 » 14 years ago

Zas tak na tom netrvám spíš mi šlo o to ,že s te db si již pak jednoduše dle určitých kriterii,času apod. vše vytáhnu. Chtěl bych si v php udělat udělat nejaký script kde dle zadáni dne,času apod. se vyexportuje ten určitý kousek. Jak tohle pořešit ?

hapi píše:lze ale to chceš všechno exportova do mysql? Nechci ti do toho kecat ale podle přepočtu to vychází ve velikosti v poměru cca 1/10 pro data ve flow-tools/mysql a tedy záznamy v mysql jsou cca 10x větší než v souboru flow-tools a to je opravdu hodně. Například 10MB na disku je 100MB v mysql.
0 x

hapi

noo jednoduše ale říkat ti to nebudu. Nabízí se to sao jak to dělat :-)
0 x