❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NÁVŠTĚVA ČESKÉHO TELEKOMUNIKAČNÍHO ÚŘADU

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
ramboxb7

Re: NÁVŠTĚVA ČESKÉHO TELEKOMUNIKAČNÍHO ÚŘADU

Příspěvekod ramboxb7 » 7 years ago

honzam píše:A jak byla nastavena smlouva s předchozím poskytovatelem? Máte ji ještě? Je tam uvedeno čí je zařízení? Pouze vám ho pronajímal nebo vám ho odprodal?
Každpádně byla chyby že jste to při ukončení služby nevypnuli z elektriky.

chyba to možná byla..ale byli tam prováděny určité stavební úpravy překládka kabelů atd..

Dělám u nich servis...

dále si tam jedna externí firma zapojoval ip kameru aby mohli sledovat průběh stavby...
atd..
takže do racku mělo přístup víc lidí a je možné že to prostě někdo omylem zapojil

nevím kdy to už asi nikdy nezjistím...

tím pádem to asi začalo vysílat"či příjmat" a skenovat kanály..na té frekvenci jak jsme uvedl výše..

Bohužel nejsem tam věčně ...

takže až ta dnešní návštěva čtu nás nějak tedy mě překvapila....

ale jak jsme zjistil byli jsme v tom prostě nevině..

pravděpodobně..

jo jak jsme již uvedl smlouvu na poskytování jsme nenašel pravděpodobně byla uzavřena ústně..

na dohodu...

máme veškeré faktury..za konektivitu ...

a samozřejmě i elektronickou komunikaci mejly..když se podávala dotyčné firmě výpověd..
0 x

ramboxb7

rado3105 píše:kolko bola pokuta?

Zatím žádná zítra maj volat z toho čtu
0 x

Ispič

Příspěvekod Ispič » 7 years ago

Pokud nedohledáš smlouvu, těžko budeš čtu dokazovat že to není tvoje. Pokud je ale na stožár přístup pro kohokoli a do racku taky, tak bych se oháněl tím, že to není Vaše, že se to tam jednoho krásného dne prostě objevilo :) třeba Ti to sežerou.
1 x

aaakecal

Příspěvekod aaakecal » 7 years ago

Něco nového?
Osobně se domnívám, že je to vaše chyba, pokud se to nepoužívá, má se to vypnout (pokud to teda není nějaká forma reklamy).
A to bez ohledu na to, jestli k tomu máte přístup nebo ne, reset jde udělat vždy...
Nevím jak je možné si nevšimnout že tam něco tak dlouho vysílá a není to moje.
Rád bych věděl jak to dopadlo.
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 7 years ago

To že někde v racku běží něco co se nepoužívá se bohužel stává. Je to problém menších firem, co nemají ajťáka na plný úvazek a občas jim tam někdo přijde až když se něco posere.
Já jsem přepojoval jednu firmu o 10 kompech co běžela dlouho přes jiného wifistu a když jsem chtěl v racku přepojit kabel, tak co nevidím - svítící stařičký ADSL router, stále připojený k telefonní lince. A je možný že ještě pořád i za ADSL platili....
U jiného pána jsem před měsícem řešil na faktuře od o2 měsíční příplatek ve výši asi 95,-Kč za navýšení emailové schránky na 200 MB (!!!!) u IOL - platil to od devadesátých let....
0 x

ramboxb7

Tak dnes došlo do datové schánky...

výpověd která byla podaná v roce 2015

a ve které je napsáno
výpověd.png
výpověd.png (74.55 KiB) Zobrazeno 4812 x

tak se chci optat...

ale tím že si firma "poskytovatel" nenárokuje zařízení že ho nechce vrátit přece nevzniká povinnost myslím "zákazníka" to zařízení přijmout ne?

Díky za názory..
0 x

svestka
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 7 years ago

s podmínkami souhlasí obě strany
to bylo podepsáno?
mě z toho zatím vyplývá že zařízení stále patří poskytovateli
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

ramboxb7

Ano bylo ..
0 x

ramboxb7

Jinak přišlo do datové schránky..

Český telekomunikační úřad.pdf – PDF, 199 kB
StáhnoutZobrazit ›

510859268_2_Záznam o měření - 1710-007-00-2M.PDF – PDF, 664 kB
StáhnoutZobrazit ›

510859268_1_Protokol o kontrole - 1710-007-00-1K.PDF – PDF, 213 kB
StáhnoutZobrazit ›

510859268_4_Záznam o měření - 1710-007-01-1M (1).pdf – PDF, 201 kB
StáhnoutZobrazit ›

510859268_3_Ukončení smlouvy

Ale závěr žádný ...

Pouze je tam napsáno že na základě opakovaného měření bylo zjištěno že zařízení je již domontováno a nevysílá...

A ted se máme asi odvolat..nebo..??
0 x

aaakecal

Příspěvekod aaakecal » 7 years ago

Tak pokud někdo podepsal že je zařízení po ukončení smlouvy vaše, a je vaše už asi 2 roky, myslím že odvolání nepomůže, asi by to ani nemělo smysl. Kolik je za to pokuta?
0 x

ramboxb7

aaakecal píše:Tak pokud někdo podepsal že je zařízení po ukončení smlouvy vaše, a je vaše už asi 2 roky, myslím že odvolání nepomůže, asi by to ani nemělo smysl. Kolik je za to pokuta?

Právník mi sdělil že když jsme zařízená nepřijmuli jako dar ..písemnou formou tak zařízení naše není pokuta zatím žádná..

jen to jejich vyjádření..

tohel je text odvolání

Toto zařízení bylo používáno naší firmou do 26.11.2015 od té doby jsme toto zařízení nepoužívali .
Toto zařízení je stále dle našeho názoru firmy firma s.r.o.

Tento dopis berte jako odvolání k vašemu rozhodnutí.
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 7 years ago

Zdar misto do mailu to napisu sem, treba nekdo me domenky vyvrati nebo podpori.

Podle me to neokecas. Kdyby to byvali poskytovatel chtel na tebe hodit, tak neceka skoro 2 roky na poslani kontroly. Navic pochybuji, ze to ma nejaky ISP zapotrebi na nekoho posilat CTU.

Zarizeni bylo v modu AP, SSID spis evokuje , ze se to vyuzivalo pro pripojeni s nejakou budovou. Zkousel jsem to kreslit do mapy a podle me to miri kousek bokem do lesa. Pokud v tom nemas prsty ty, tak podle me nekdo s te firmy urcite. Skoro to vypada, ze ta antena posilala net na tu budovu s temi tenisovymi kurty. To ale uz nezjistis, kdyz je sundana.

Treba to okecas, drzim palce, ale neverim tomu. V nasem state musis prokazovat svou nevinu a ne oni tobe vinu.

Ta vypoved nic nedokazuje. I kdyz by to zarizeni bylo tvoje, tak kdyz je v modu AP, tak podle me by za nej odpovida ten, na koho je to pozemku. Uvedu priklad.

Klient mi nezaplati, ja jej vypnu a on na truc vyresetuje zarizeni do tovarniho, nastavi mod AP na indoor kanale a posle na sebe CTU. Ja mu poskytuji internet. Zarizeni na strese je moje. Klient to prepl, tudiz to uz neni muj prijimac, ale jeho vysilac. Jde to ale i obracene. Ja prepnu zarizeni do modu AP a poslu na nej kontrolu. Ted babo rad. Ja to ale udelat nemuzu, protoze by mi utekli klienti. Tohle by se rozhlasilo.

Navic jak dokazes , ze je to to zarizeni te firmy . Ze tam nebyla nejaka stara mrdka, kterou jste demontovali a dali si tam svoje zarizeni. Mas nejaky predavaci protokol vcetne MAC, ze oni dodali ten nanobridge?
0 x

ramboxb7

neverhappy píše:Zdar misto do mailu to napisu sem, treba nekdo me domenky vyvrati nebo podpori.

Podle me to neokecas. Kdyby to byvali poskytovatel chtel na tebe hodit, tak neceka skoro 2 roky na poslani kontroly. Navic pochybuji, ze to ma nejaky ISP zapotrebi na nekoho posilat CTU.

Zarizeni bylo v modu AP, SSID spis evokuje , ze se to vyuzivalo pro pripojeni s nejakou budovou. Zkousel jsem to kreslit do mapy a podle me to miri kousek bokem do lesa. Pokud v tom nemas prsty ty, tak podle me nekdo s te firmy urcite. Skoro to vypada, ze ta antena posilala net na tu budovu s temi tenisovymi kurty. To ale uz nezjistis, kdyz je sundana.

Treba to okecas, drzim palce, ale neverim tomu. V nasem state musis prokazovat svou nevinu a ne oni tobe vinu.

Ta vypoved nic nedokazuje. I kdyz by to zarizeni bylo tvoje, tak kdyz je v modu AP, tak podle me by za nej odpovida ten, na koho je to pozemku. Uvedu priklad.

Klient mi nezaplati, ja jej vypnu a on na truc vyresetuje zarizeni do tovarniho, nastavi mod AP na indoor kanale a posle na sebe CTU. Ja mu poskytuji internet. Zarizeni na strese je moje. Klient to prepl, tudiz to uz neni muj prijimac, ale jeho vysilac. Jde to ale i obracene. Ja prepnu zarizeni do modu AP a poslu na nej kontrolu. Ted babo rad. Ja to ale udelat nemuzu, protoze by mi utekli klienti. Tohle by se rozhlasilo.

Navic jak dokazes , ze je to to zarizeni te firmy . Ze tam nebyla nejaka stara mrdka, kterou jste demontovali a dali si tam svoje zarizeni. Mas nejaky predavaci protokol vcetne MAC, ze oni dodali ten nanobridge?

Mám faktury za net nemám faktury za zařízení

do zařízení jsem neměli nikdy přístup nikdy nebylo v továrním nastavení

Prostě se ukončila smlouva viz ten obrázek..

a oni nám ho jako z dobré vůle věnovali ..

vše by bylo v pořádku nebýt toho že to jako poskytovatelé nastavili a měli nastavené na frekvenci 5300 MHz

chápeš kdyby to bylo v povoleném pásmu tak to může vysílat třebas dalších 200 let nebo dokud to neshoří..."kéž by"

jinak ve firmě to prostě někdo bud nevypojil ze zásuvky..nebo omylem zapojil...

a prostě dosšlo k tomu že to bylo stále aktivní sice odpojeno ze sítě ale zapojeno na elektřinu a prostě to ssid to vysílalo nic víc nic mín..

Jak jsme již psal zařízení jsme demontoval..a nechal jsme ho tam at si ho čtů klidně odnes jako důkazní materiál..

s tím nebyl problém

prostě dle mého názoru je chyba na té firmě a na tom konkrétním technikovi že bylo zařízení nastaveno v do nepovoleného pásma..což jsme jako klienti nemohli žádným způsobem ovlivnit ani zjistit..chápeš??

jen jsme odebírali konektivitu a platili..nic víc
0 x

ramboxb7

neverhappy píše:Zdar misto do mailu to napisu sem, treba nekdo me domenky vyvrati nebo podpori.

Firma dokázala sama výpovědí že zařízení bylo jejich ...

žádný předávací protokol nic takového jsme nikdy nedostali...
0 x