❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

malý stožár - časová náročnost přípravy?

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
svestka
antispam: Ano

malý stožár - časová náročnost přípravy?

Příspěvekod svestka » 10 years ago

Kolik vám zabere člověkohodin příprava na stožár, výška 6m? Typizovaná příhrada, takže projekt je, ale k tomu test podloží, přípojka 220 (cca 20m, podtlak pod asfaltkou mezi poli), jednání s majitelem pozemku - městem (tady jsou celkem použitelní úřednící), ...
Bude to náš první stožárek, a uvažuji že bych přípravu zadal externímu šikovnému člověku, co má čas, že by nám to vyběhal ... ale nevím jak ho ocenit, a on by taky rád předem věděl, co může čekat za odměnu, i když jen hrubým nástřelem :)
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

lukas

Příspěvekod lukas » 10 years ago

"Test podloží" je předpokládám zjednodušený geologicky průzkum. Ten ti udela jen geolog a stojí tak 8k se strojne kopanou sondou a zkouškami horniny v laborce. Na 6m je to ale absolutně zbytecne, postačí bohatě kopaná sonda a zhodnocení nejakym stavarem, ideálně tim, co to pak bude autorizovat, připadne bych se u takove výšky vůbec nebál to vyčíst z geologické mapy a základ navrhnout podle toho. Tipuji, ze bych tim komplet vcetne výkresů a dokumentace pro stozar i přípojku strávil tak 30 hodin čistého casu, vcetne cestovani, vyjednani věcných břemen, uzavření smluv a vybehani vyjadrovacek, pokud bych byl nekde poblíž.
0 x
Lukas Kristek

svestka

Příspěvekod svestka » 10 years ago

diky.
kdyz jsi tim prochazel poprve, bylo to casove jak? dvojnasobek? prece jen clovek co uz to ma parkrat za sebou je efektivnejsi, ne ze bych takoveho externe nesehnal, ale radeji si do budoucna vycvicim sveho :)
predem dik
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

lukas

Příspěvekod lukas » 10 years ago

To vážně nevim... Ale kdybych nemel ani čárku a musel delat všechno od znova, vcetne nějakých kvalitních smluv na věcné břemena a vybehat vklady do KN, tak maaaaximalne 50h. U te dokumentace hodne záleží na urednicich, nekde projde čára rukou na mapě, jinde se dokládá hromada situacek, řezu a dela nekolik doplnění... Většinou čím menší úřad, tim menší problémy.
0 x
Lukas Kristek

okoun

Příspěvekod okoun » 9 years ago

tak dnes mě zase pobavil náš MU stavební oddělení. pokud budu stavět stožár do 8 metrů nemusím vůbec nic na stavebko nalašovat, ale pokud přesahnu a bude třeba 9m, tak najedou musím mít: "detailní technický popis - č.pozemku, k.ú., stavebník, pro co to slouží, jak to funguje (materiál, především mne bude zajímat výška a způsob ukotvení v zemi – z hlediska bezpečnosti), umístění vyznačené v mapě od hranice pozemku, popis toho, že nebude třeba napojení na tech. a dopr. Infrastrukturu, také kdyby na to lezly děti – zabezpečení proti všem typům úrazu apod., způsob údržby, přístup ke stavbě z veř. komunikace. "

jako dobře, ale to že má být stožár 9m zabezpečený proti tomu aby po něm lozily děti narozdíl od 8m, tak to mě fakt pobavilo....
Naposledy upravil(a) okoun dne 03 Nov 2015 07:49, celkem upraveno 1 x.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 9 years ago

okoun píše:tak dnes mě zase pobavil náš MU stavební oddělení. pokud budu stavět stožár do 8 metrů nemusím vůbec nic na stavebko nalašovat, ale pokud přesahnu a bude třeba 9m, tak najedou musím mít: "detailní technický popis - č.pozemku, k.ú., stavebník, pro co to slouží, jak to funguje (materiál, především mne bude zajímat výška a způsob ukotvení v zemi – z hlediska bezpečnosti), umístění vyznačené v mapě od hranice pozemku, popis toho, že nebude třeba napojení na tech. a dopr. Infrastrukturu, také kdyby na to lezly děti – zabezpečení proti všem typům úrazu apod., způsob údržby, přístup ke stavbě z veř. komunikace. "

jako dobře, ale to že má být stožár 9m zabezpečený proti tomu aby po něm lozili děti narozdíl od 8m, tak to mě fakt pobavilo....

Vítej v ČR.
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 9 years ago

takže pro stavbu stožáru do 8mi metrů dneska nepotřebuji nic kromě souhlasu vlastníka pozemku (v ideálním případě věcné břemeno ?)
Žádná ohláška, územní souhlas atd ??
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

okoun

Příspěvekod okoun » 9 years ago

ano přesně tak, možná pro doubrou věc se jen zastavit na MU a ústně říci že tam něco bude a že to bude mít pod 8 metrů a tečka.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...