❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
rušení - vyřeší vůbec čtú něco?
3com píše:I takoví jsou mezi námi... Nepobírám to![]()
Něco podobného (asi 20ks drátěných parabol v 5G na jednom stožáru) má Poda v Brně na Cejlu (kdo neví - je to střed města, pásmo 5G je tu skoro nepoužitelné). Taky jsem na to koukal jací to jsou profíci

0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
tak UNET tady měl jednu pěknou fotku 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
I takoví jsou mezi námi... Nepobírám to![]()
Budeš se divit, ale ty ASD17 takhle vedle sebe kupodivu fungují velice slušně. Důvod nevím, ale kvůli tomu jsem to měl na nstreme dual jako TX antény.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
Selič píše:I takoví jsou mezi námi... Nepobírám to![]()
Budeš se divit, ale ty ASD17 takhle vedle sebe kupodivu fungují velice slušně. Důvod nevím, ale kvůli tomu jsem to měl na nstreme dual jako TX antény.
Jo taky je používáme, ne teda na AP ale spíše ke klientů ale poslední dobou se už nějak nedají sehnat

0 x
To je urcite to nove 8x8MIMO za pomoci beamformingu...

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Podle mých zkušeností ČTU nevyřeší nikdy nic ohledně vzájemného rušení. (Fungujeme od roku 2002 a dnes nám na pětce to co by mohlo jet okolo 100mbit jede s bídou 20mbit, všude jsme byli "první" ale to je asi tak všechno. Přelaďuju a dělám spektrální skeny několikrát denně).
S výjimkou když někdy zapomeneš ap na vnitřní frekvenci, to je potom 5 -20k pokuta a jde to docela rychle.
S výjimkou když někdy zapomeneš ap na vnitřní frekvenci, to je potom 5 -20k pokuta a jde to docela rychle.
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...
Kdyby chtěl někdo nabrat trochu inspirace

https://www.facebook.com/babikinternet/timeline
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
neznam ho osobne, ale mam pocit ze ten clovek chodi sem a neco ode me kupoval
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
To mi řekněte, že tohle:

Za toho včerejšího vychru nic neudělá. Ale lepší mi příjde to, že se k tomu dostává pomocí jeřábu..

Za toho včerejšího vychru nic neudělá. Ale lepší mi příjde to, že se k tomu dostává pomocí jeřábu..
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:

jsou situace, kdy nepomůže ani svěcená voda, natož ČTU
Nejvolnější kanál @5500 na ap s "nejslabším" rušením -69dBm v celém pásmu 5500-5700MHz

Měřeno dnes na SXTsa + nerez odrušovací plech.
http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=3774
Smažíš, smažím, smažíme. Víc proužků, víc adidas.
0 x
A funguje ten plech, mate to vyzkousene? Ma vliv, zda je to Al nebo nejaky jiny material?
0 x
to je asi jediný řešení dám tam ostrou límcovou parabolu, přece jen to sxt je skoro všesměr, i přes ty plechy
patrik_ píše:jsou situace, kdy nepomůže ani svěcená voda, natož ČTU
Nejvolnější kanál @5500 na ap s "nejslabším" rušením -69dBm v celém pásmu 5500-5700MHz![]()
Měřeno dnes na SXTsa + nerez odrušovací plech.
http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=3774
Smažíš, smažím, smažíme. Víc proužků, víc adidas.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak nějak fyzikálně by měl fungovat bez ohledu na materiál, pokud materiál je vodivý. Na jiné konstrukci jsme testovali jak hliník, tak pozink, tak další materiály plechu bez výrazných rozdílů. Nám ale pomoct v dané situaci nemůže, protože rušení je zepředuA funguje ten plech, mate to vyzkousene? Ma vliv, zda je to Al nebo nejaky jiny material?

Jinak celkem hezký odrušovací program představili na MUM slovenští CSAT.
Tomu trychtýři vlevo nahoře určenému pro SXT bych docela věřil z hlediska odrušení, je to celé ve Faradayově kleci. Vpravo je ta konstrukce bez přidaných bočních plechů které tvoří ten trychtýř. Trochu hůř jsou na tom potom ty plastové úchyty SXT->stožár, nevím jak u vás, ale ty naše po pár letech křehnou a tohle je další váha navíc

Naposledy upravil(a) patrik_ dne 03 Apr 2015 08:53, celkem upraveno 1 x.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
to je asi jediný řešení dám tam ostrou límcovou parabolu, přece jen to sxt je skoro všesměr, i přes ty plechy
My tam máme Šťouračovy R23, a desítky, tohle je jen jeden ze sektorů pro připojení koncových klientů.
Ještě jsem nezkoušel připojovat klienty na parabolu co by byla jako ap

Na site máme přívod gigabitovou optikou, chtěli jsme ještě rozdistribuovat něco přímo u zdroje. Musíme přeskočit na další místa a klienty krmit odjinud. Tady jim to už nechodí ani do 200m.
0 x