❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

krádež css šablony?

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
tuxisko

krádež css šablony?

Příspěvekod tuxisko » 10 years ago

Dobrý den, mám vlastní šablonu CSS. Mám podezření, že mi ji někdo odcizil pro svoje webové stránky. Je možné toto nějak právně řešit a nebo nemám šanci a prostě to co je na webu nedá ochránit proti zcizení. Ono jako těžko dokazovat že je to moje šablona když třeba dotyčný upraví pár barev a podobně a nebo když upraví pár barev už se nedá mluvit o tom že to je moje šablona?
Děkuji za odpověď...
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 10 years ago

Co by sis predstavoval za odskodneni / trest ?
Pokud je ten "kradeny web" na nejakem hostingu, tak muzes zkusit napsat adminum hostingu jaka je situace, teoreticky by to meli stahnout, pokud je zrejme, ze jde o kradez, ale......
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

joker
antispam: Ano

Příspěvekod joker » 10 years ago

Pokud tvuj pravnik napise vhodnou terminologii tomu hostingu a podlozi to dukazy, a napise, ceo se domaha, tak mas sanci ...

A nezamenuj zcizeni (to je legalni nabyti) a kradez :-)

---
Zcizení je přenechání vlastnického práva nabyvateli, není to tedy nic nelegálního. Jen majitel pozbyde vlastnického práva na danou věc a to z vlastní vůle (darováním, prodejem, ...) nebo mocensky (propadnutí, znárodnění, ...).
Odcizení je krádež, a ve skutečnosti se nemění se vlastník, ale pouze držitel.
0 x

milan.zelina

Příspěvekod milan.zelina » 10 years ago

Nechci tady hlásat bludy, ale to spíš vypadá na porušení autorského práva, to je jiná rovina.
Myslím, že zcizit (ukrást, uloupit...) lze pouze fyzickou věc.
0 x

tuxisko

Příspěvekod tuxisko » 10 years ago

Děkuji za odpovědi, já se totiž vůbec obávám jeslti je to nějak řešitelné, protože CSS se prostě nedá nějak zakodovat jako třeba PHP kod a pokud se tedy nedá zablokovat kod tak prostě ho nelze ukrást. Mám pocit že prostě s tím nic neudělám.
Nemám potuchy jak to je z právního hlediska když někdo do kodu vrze pomlčku jestli už je kod jeho nebo ne. To je jako kdybych se bavil o tom kdo má autorství na jednouchém kodu print "ahoj světe"; ...
0 x

joker

Jednoduse vyzvi dotycneho, aby zanechal zavadneho jednani, to je asi tal vsechno, co muzes delat a tim to hasne, na nahradu "skody" nebo usleho zisku rychle zapomen... A vymysli lepsi sablonu a tim budes mit naskok pred zlodeji.

V neposledni rade, pokud ty dukazy mas, a jsi si 100% jisty, muzes dotycneho, pokud by nereagoval na stazeni, zverjnit treba zde...

Me by zajimalo, co za tak skvelou sablonu to asi je ;-)

Ps: vzdy predpokladej dobrou viru zlodeje, je pravdepodobne, ze mu to mohl delat nejaky student bez pravniho povedomi a klidne to zkopirovat 1:1,,,

Ostatne, jen ty sam musis vedet, zda a jake zmeny tam jsou, pouzij treba WinMerge...

A ano, poźenene dilo se nazyva tusim "odvozene" a myslim ze plati, ze by melo byt uvedeno odkaz na zdrojove dilo... Ale viz vyse... Nelze posoudit. Tys jako student nikdy nic si "nevypujcil" z Internetu?
0 x

Standa99

Příspěvekod Standa99 » 10 years ago

Nechci nikoho nasrat, ale CSS šablona se dá patentovat? Nevím, jak bych já chtěl dokázat to, že to někdo zkopíroval ode mě a nebylo to naopak!
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 10 years ago

Piratska strana na svem webu i na jinych webech, ktere provozuji, pouzivaji/li styly stejne s jinymi velkymi weby, jako napr. Seznam a myslim,ze moc dobre vedi, ze to pravne nejak napadnutelne neni a mohli to tak proste obslehnout. Hlavne teda aby ukazali, ze to proste neni nic nedotknutelneho.

http://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/spo ... l_vstricne

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/okopir ... le:649308/

Nejsou to nejaktualnejsi clanky, ale vzhledem k rychlosti ceskeho systemu pochybuji, ze se neco zmenilo ;-)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

joker

To neni nekalosoutez, to je parodie. Pokud by toto same neudelali pirati, ale centrum, tak je to nekala soutez a kdovi co jeste :1)
0 x