Dobrý den, mám vlastní šablonu CSS. Mám podezření, že mi ji někdo odcizil pro svoje webové stránky. Je možné toto nějak právně řešit a nebo nemám šanci a prostě to co je na webu nedá ochránit proti zcizení. Ono jako těžko dokazovat že je to moje šablona když třeba dotyčný upraví pár barev a podobně a nebo když upraví pár barev už se nedá mluvit o tom že to je moje šablona?
Děkuji za odpověď...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
krádež css šablony?
Co by sis predstavoval za odskodneni / trest ?
Pokud je ten "kradeny web" na nejakem hostingu, tak muzes zkusit napsat adminum hostingu jaka je situace, teoreticky by to meli stahnout, pokud je zrejme, ze jde o kradez, ale......
Pokud je ten "kradeny web" na nejakem hostingu, tak muzes zkusit napsat adminum hostingu jaka je situace, teoreticky by to meli stahnout, pokud je zrejme, ze jde o kradez, ale......
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
Pokud tvuj pravnik napise vhodnou terminologii tomu hostingu a podlozi to dukazy, a napise, ceo se domaha, tak mas sanci ...
A nezamenuj zcizeni (to je legalni nabyti) a kradez
---
Zcizení je přenechání vlastnického práva nabyvateli, není to tedy nic nelegálního. Jen majitel pozbyde vlastnického práva na danou věc a to z vlastní vůle (darováním, prodejem, ...) nebo mocensky (propadnutí, znárodnění, ...).
Odcizení je krádež, a ve skutečnosti se nemění se vlastník, ale pouze držitel.
A nezamenuj zcizeni (to je legalni nabyti) a kradez

---
Zcizení je přenechání vlastnického práva nabyvateli, není to tedy nic nelegálního. Jen majitel pozbyde vlastnického práva na danou věc a to z vlastní vůle (darováním, prodejem, ...) nebo mocensky (propadnutí, znárodnění, ...).
Odcizení je krádež, a ve skutečnosti se nemění se vlastník, ale pouze držitel.
0 x
-
Nechci tady hlásat bludy, ale to spíš vypadá na porušení autorského práva, to je jiná rovina.
Myslím, že zcizit (ukrást, uloupit...) lze pouze fyzickou věc.
Myslím, že zcizit (ukrást, uloupit...) lze pouze fyzickou věc.
0 x
Děkuji za odpovědi, já se totiž vůbec obávám jeslti je to nějak řešitelné, protože CSS se prostě nedá nějak zakodovat jako třeba PHP kod a pokud se tedy nedá zablokovat kod tak prostě ho nelze ukrást. Mám pocit že prostě s tím nic neudělám.
Nemám potuchy jak to je z právního hlediska když někdo do kodu vrze pomlčku jestli už je kod jeho nebo ne. To je jako kdybych se bavil o tom kdo má autorství na jednouchém kodu print "ahoj světe"; ...
Nemám potuchy jak to je z právního hlediska když někdo do kodu vrze pomlčku jestli už je kod jeho nebo ne. To je jako kdybych se bavil o tom kdo má autorství na jednouchém kodu print "ahoj světe"; ...
0 x
Jednoduse vyzvi dotycneho, aby zanechal zavadneho jednani, to je asi tal vsechno, co muzes delat a tim to hasne, na nahradu "skody" nebo usleho zisku rychle zapomen... A vymysli lepsi sablonu a tim budes mit naskok pred zlodeji.
V neposledni rade, pokud ty dukazy mas, a jsi si 100% jisty, muzes dotycneho, pokud by nereagoval na stazeni, zverjnit treba zde...
Me by zajimalo, co za tak skvelou sablonu to asi je
Ps: vzdy predpokladej dobrou viru zlodeje, je pravdepodobne, ze mu to mohl delat nejaky student bez pravniho povedomi a klidne to zkopirovat 1:1,,,
Ostatne, jen ty sam musis vedet, zda a jake zmeny tam jsou, pouzij treba WinMerge...
A ano, poźenene dilo se nazyva tusim "odvozene" a myslim ze plati, ze by melo byt uvedeno odkaz na zdrojove dilo... Ale viz vyse... Nelze posoudit. Tys jako student nikdy nic si "nevypujcil" z Internetu?
V neposledni rade, pokud ty dukazy mas, a jsi si 100% jisty, muzes dotycneho, pokud by nereagoval na stazeni, zverjnit treba zde...
Me by zajimalo, co za tak skvelou sablonu to asi je

Ps: vzdy predpokladej dobrou viru zlodeje, je pravdepodobne, ze mu to mohl delat nejaky student bez pravniho povedomi a klidne to zkopirovat 1:1,,,
Ostatne, jen ty sam musis vedet, zda a jake zmeny tam jsou, pouzij treba WinMerge...
A ano, poźenene dilo se nazyva tusim "odvozene" a myslim ze plati, ze by melo byt uvedeno odkaz na zdrojove dilo... Ale viz vyse... Nelze posoudit. Tys jako student nikdy nic si "nevypujcil" z Internetu?
0 x
Nechci nikoho nasrat, ale CSS šablona se dá patentovat? Nevím, jak bych já chtěl dokázat to, že to někdo zkopíroval ode mě a nebylo to naopak!
0 x
Piratska strana na svem webu i na jinych webech, ktere provozuji, pouzivaji/li styly stejne s jinymi velkymi weby, jako napr. Seznam a myslim,ze moc dobre vedi, ze to pravne nejak napadnutelne neni a mohli to tak proste obslehnout. Hlavne teda aby ukazali, ze to proste neni nic nedotknutelneho.
http://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/spo ... l_vstricne
http://zpravy.aktualne.cz/domaci/okopir ... le:649308/
Nejsou to nejaktualnejsi clanky, ale vzhledem k rychlosti ceskeho systemu pochybuji, ze se neco zmenilo
http://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/spo ... l_vstricne
http://zpravy.aktualne.cz/domaci/okopir ... le:649308/
Nejsou to nejaktualnejsi clanky, ale vzhledem k rychlosti ceskeho systemu pochybuji, ze se neco zmenilo

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
To neni nekalosoutez, to je parodie. Pokud by toto same neudelali pirati, ale centrum, tak je to nekala soutez a kdovi co jeste :1)
0 x