❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Výpovědní lhůta dle všeobecných obchodních podmínek

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
Robotvor
antispam: Ano

Výpovědní lhůta dle všeobecných obchodních podmínek

Příspěvekod Robotvor » 12 years ago

Je někde v zákoně nějakým způsobem ošetřena maximální možná délka výpovědní lhůty smlouvy? Mluvím samozřejmě o smlouvě o poskytování veřejných telekomunikačních služeb.

Narazil jsem totiž na jednoho fištrona co má výpovědní lhůtu 6 měsíců, příjde mě to docela uhozené.

viz. http://kupredu.net/vppi.pdf
1 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Zákon jen ukládá povinnost uvést výpovědní lhůtu ve smlouvě, její délku nijak nevymezuje.
0 x
T-T

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

Takze kdyz tam misto 2 mesicu dam 2 roky bude to v poradku? stejne to nikdo necte... :-)
Sam jsem zatim nic nedohledal, ale nezda se mi to.
teda snad jen:
Obchodní zákoník (zákon č. 513/1991 Sb.)

§ 668

(3) Délka výpovědní lhůty je jeden měsíc pro první rok, dva měsíce pro druhý rok, tři měsíce pro třetí a další roky trvání smluvního závazku. Strany nemohou dohodnout kratší výpovědní lhůtu.

(4) Jestliže smluvní strany dohodnou delší výpovědní lhůty, než jaké stanoví odstavec 3, nesmí být lhůta, kterou je vázán zastoupený, kratší než lhůta, kterou musí dodržet obchodní zástupce.

Coz vlastne rika, ze je to v poradku.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Adolf.Shitler

Příspěvekod Adolf.Shitler » 12 years ago

aliney píše:Takze kdyz tam misto 2 mesicu dam 2 roky bude to v poradku? stejne to nikdo necte... :-)
Sam jsem zatim nic nedohledal, ale nezda se mi to.
teda snad jen:
Obchodní zákoník (zákon č. 513/1991 Sb.)

§ 668

(3) Délka výpovědní lhůty je jeden měsíc pro první rok, dva měsíce pro druhý rok, tři měsíce pro třetí a další roky trvání smluvního závazku. Strany nemohou dohodnout kratší výpovědní lhůtu.

(4) Jestliže smluvní strany dohodnou delší výpovědní lhůty, než jaké stanoví odstavec 3, nesmí být lhůta, kterou je vázán zastoupený, kratší než lhůta, kterou musí dodržet obchodní zástupce.

Coz vlastne rika, ze je to v poradku.

Obchodní zákoník se netýká koncového spotřebitele - nepodnikatele, kterému se veřejně dostupná služba elektronických komunikací poskytuje, a o kterém je zde nepochybně řeč.
0 x

Filipová Ludmila

Příspěvekod Filipová Ludmila » 12 years ago

Zrovna jsme řešili s čtú Pokud uzavíráte smlouvu s klientem poprvé na dobu určitou tak maximálně na 24 měsíců.
0 x