❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nefunguje appstore(na iphone)
Nefunguje appstore(na iphone)
Zdravim, nemali ste niekto podobny problem, nejaki zakaznici sa stazovali ze im nebezi appstore na iphone, ani im neaktualizuje widgety...pricom internet a vsetko ostatne vali...Dakujem...
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Neco podobnyho jsem zazil. Problem byl na iphone s tim co rikas a dale na andridu se na fcb nenacitaly obrazky. Na kompu jelo vse ok. Pomohlo mi nastavit vetsti cache na MK.
0 x
takze nepomohlo, appstore by mal bezat na porte 80 alebo 443(https). Ine stranky http, https idu....
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
Není tam klasický problém s DNS resolverem? DNS klient v iOS se typicky vysekává na timeoutech, když se dotazuje přes WIFI routery od TP-Linku.
0 x
pan Zdenek, moc tomu nerozumiem, vsetko ostatne funguje, takze s dns resolverom by nemali byt problemy...klient sa pripaja cez wa2204 a dalsia wa2204 mu vysiela po chalupe.....
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
Že část serverů funguje a nějaké ne, je právě projev téhle chyby. A týká se to nejen v iOS, ale i OS X. Pomoc je prostá, stačí v zařízení nastavit DNS server ručně, třeba na googlovské 8.8.8.8 a 8.8.4.4 nebo na DNS servery providera. Zkrátka nepoužívat (nepřidělovat přes DHCP) jako DNS resolver IP adresu routeru.
A vlákno přesunuju do Nezařazené, protože s RouterOS/RouterBOARD nemá nic společného.
A vlákno přesunuju do Nezařazené, protože s RouterOS/RouterBOARD nemá nic společného.
0 x
S WA2204 má problém snad každej chytrej mobil. DNS tam má opravdu problémy. Vyhodit a dát místo toho TP-link či něco jiného. U všech lidí, kteří to takto měli a měli problémy, jsem to udělal a spokojenost.
0 x
Souvisi to nejak s dylkou paketu. Serou se vesmes jenom ovocnari. Resime to googlovskou DNS
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
Repkins píše:S WA2204 má problém snad každej chytrej mobil. DNS tam má opravdu problémy. Vyhodit a dát místo toho TP-link či něco jiného.
Děláme v telekomunikacích nebo v autoservise? Nejsme přece měniči. Stačí nastavit jiný DNS server, jak jsem psal výše.
Insider píše:Souvisi to nejak s dylkou paketu. Serou se vesmes jenom ovocnari. Resime to googlovskou DNS
No, DNS resolver v Apple zařízeních z nějakého neznámého důvodu nepracuje dobře s DNS proxy. A WIFI routery dotazy na lokální DNS zpravidla překládají právě někam výš. Tahle věc trvá už roky, a je pro mě docela dost velkou záhadou. Něco k tomu je možné se dočíst na http://www.saurik.com/id/3
0 x
Repkins píše:S WA2204 má problém snad každej chytrej mobil. DNS tam má opravdu problémy. Vyhodit a dát místo toho TP-link či něco jiného. U všech lidí, kteří to takto měli a měli problémy, jsem to udělal a spokojenost.
U toho WA2204 bych to na nej zas tak nehazel. Nedam na ne dopustit a jeste jich mam desitky na siti. Jedine co tam bylo kdy za problem je, ze u nejakeho fw (nevim cislo) se spatne nacitaly stranky, stacil upgrade fw a vse odstraneno.
0 x
S WA2204 mám zatím asi horší zkušenosti než s Ovislinkem nebo UBNT. Zhruba po dvou až třech letech šla víc než polovina z nich do kopru - nafouknutý kondíky, vypadávání DNS nejen na mobilu ale i na PC, nefunkčnost netu při připojení více PC naráz atd. Než ztrácet čas složitým hledáním problému a řešení na zařízení, který se každou chvílu vysype, to raději klientovi prodám druhej router, kterej funguje, klient je spokojen a ochotně za novej router zaplatí a já jsem spokojenej, protože můj odběr u dodavatele vzrostl, já vydělal koruny a ještě jsem dostal lepší ceny při nákupu. Posuďte sami, co je lepší... Pro úplnost uvádím, že ty krabičky nebyly nikde na půdě v horku nebo zimě, byly jako domácí wifi router. A o dosahu wifi tohoto zázraku ani nemluvím.. Opravdu kdekoliv jsem ho nahradil, zavládlo nadšení a radost..
0 x
Repkins píše:S WA2204 mám zatím asi horší zkušenosti než s Ovislinkem nebo UBNT. Zhruba po dvou až třech letech šla víc než polovina z nich do kopru - nafouknutý kondíky, vypadávání DNS nejen na mobilu ale i na PC, nefunkčnost netu při připojení více PC naráz atd. Než ztrácet čas složitým hledáním problému a řešení na zařízení, který se každou chvílu vysype, to raději klientovi prodám druhej router, kterej funguje, klient je spokojen a ochotně za novej router zaplatí a já jsem spokojenej, protože můj odběr u dodavatele vzrostl, já vydělal koruny a ještě jsem dostal lepší ceny při nákupu. Posuďte sami, co je lepší... Pro úplnost uvádím, že ty krabičky nebyly nikde na půdě v horku nebo zimě, byly jako domácí wifi router. A o dosahu wifi tohoto zázraku ani nemluvím.. Opravdu kdekoliv jsem ho nahradil, zavládlo nadšení a radost..
Kazdy mame jine zkusenosti, ja zase nedam na WA2204 dopustit a to je pouzivam cca 3-4 roky.
0 x
dakujem za rady, ako sa pisalo bol to dns....ked som dal google dns alebo priamo poskytovatelov slo to..ale ked som dal sprostredkovany ktory odkazoval na poskytovatelov alebo google...tak nie....
0 x
pepulis píše:
Kazdy mame jine zkusenosti, ja zase nedam na WA2204 dopustit a to je pouzivam cca 3-4 roky.
Musím souhlasit a zastat se WA2204. Jako domácí router je používáme v podstatě od začátku, co se objevili (5 let?), až do teď a fungují naprosto spolehlivě. Neprojevuje se ani žádný problém s DNS, který je na něj házen. Neříkám, že nemáme vadné kousky, ale vzhledem k použitému množství, je to naprosté minimum. Chlapi, jestli to nebude spíše rukama.
0 x