❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
SMS email u T-Mobile
SMS email u T-Mobile
Byl jsem dlouholetym zakaznikem Vodafonu, ale chteli po me moc penez, takze jsem si nechal prevest svoje cislo k T-Mobilu z prosteho duvodu a to je firemni vpn = volani gratis (ve VPN - cca 1000 cisel). U Vodafonu to bylo v pohode, clovek klikl, zaridil email, nastavil filtr v emailu (seznam.cz) a chodili mu sms. Je neco takoveho i u Tecka?
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
je i neni. Uz nastesti u T nejsem a jsem stastne u Vodafone protoze jsem to mel ceno presne naopak. U Tmobile jsem byl asi 10 let a nic nabidnout neumali a Vodafone se proste snazil daleko vic.
Jinak u Tmobile jsou 2 druhy emailuove notifikace. Ta ktera je zdarma te upozorni jenom na to ze prisel email a placena by ti mela poslat i cast emailu.
Hledej v "muj T-mobile"
Edit:
Jinak u Tmobile jsou 2 druhy emailuove notifikace. Ta ktera je zdarma te upozorni jenom na to ze prisel email a placena by ti mela poslat i cast emailu.
Hledej v "muj T-mobile"
Edit:
Kód: Vybrat vše
http://www.t-mobile.cz/web/cz/katalog-sluzeb/internet/pristup-k-e-mailu/postman-sms-mms
0 x
Toz VF taky neposilalo extra dlouhy sms, ale byl tam videt odesilatel, predmet a kus textu. Takze Tecko posle jen to, ze mi prisel email?
0 x
před čtyřma rokama jsem prchnul od VF k O2 a ten VF email mi pořád funguje 

0 x
Peyrak píše:před čtyřma rokama jsem prchnul od VF k O2 a ten VF email mi pořád funguje
tak to me krouhli do 24 hodin od preneseni cisla, uz jim ten system asi funguje :/
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
SMS obsahuje adresu odesílatele, předmět a text v celkové délce 160 znaků.
Uz vim co me tam stvalo. Velikost schranky tam byla asi 10Mb nebo 100mailu. Takze casto promazavat....
Uz vim co me tam stvalo. Velikost schranky tam byla asi 10Mb nebo 100mailu. Takze casto promazavat....
0 x
Tomáš Nesrsta píše:SMS obsahuje adresu odesílatele, předmět a text v celkové délce 160 znaků.
Ja jsem u toho VF nijak ten email neadminoval. Ja mel jen nastevej filtr co prijde na seznam, to posli na mobilni email.
0 x
Daxxim: snad moc neodbočím od tématu, co je pro Tebe hodně peněz? Mám u Vodafone neomezené volání, neomezené sms, a do toho net s fup 600MB a platím za to 1470kč i s dph. Mám jen jedno číslo.
Jinak jsem byl ještě za Oskara u nich, pak jsem přešel k O2 a teď zpět u Vodafone, email mi fungoval taky po celou dobu ikdyž jsem u nich nebyl ;)
Jinak jsem byl ještě za Oskara u nich, pak jsem přešel k O2 a teď zpět u Vodafone, email mi fungoval taky po celou dobu ikdyž jsem u nich nebyl ;)
0 x
Mám T-mobile už od dob kamenejch a přeposílání emailů na mobil jako SMS s max. počtem 160ti znaků fungovalo naprosto bezproblémově asi tak do konce roku 2011. Pak mě bylo oznámeno že rušej na T-mobile emailový účty a tím pádem se ruší i služba zasílání emailů na mobil. Ale bylo tam psáno že tato služba zůstane zachována. Postupoval sem podle jejich návodu na zprovoznění, což se taky povedlo, ale už to absolutně není co to bejvalo. Většina emailů mě na mobil už ani nepřijde a když jó, tak občas s šíleným zpožděním. Mno ale spíš nepříjde vůbec nic. Občas se stane že SMS přijde po chvilce co přijde email do schránky, ale je to jak kdy. Nabízej i nějakou placenou verzi, ta třeba funguje líp, to jsem nezkoušel . . .
0 x
kure05 píše:Mám T-mobile už od dob kamenejch a přeposílání emailů na mobil jako SMS s max. počtem 160ti znaků fungovalo naprosto bezproblémově asi tak do konce roku 2011. Pak mě bylo oznámeno že rušej na T-mobile emailový účty a tím pádem se ruší i služba zasílání emailů na mobil. Ale bylo tam psáno že tato služba zůstane zachována. Postupoval sem podle jejich návodu na zprovoznění, což se taky povedlo, ale už to absolutně není co to bejvalo. Většina emailů mě na mobil už ani nepřijde a když jó, tak občas s šíleným zpožděním. Mno ale spíš nepříjde vůbec nic. Občas se stane že SMS přijde po chvilce co přijde email do schránky, ale je to jak kdy. Nabízej i nějakou placenou verzi, ta třeba funguje líp, to jsem nezkoušel . . .
Mě spíše u toho noveho systému sere to, že to přicházi pokaždé z jiného čísla. Mají na to asi 20 SMS bran. Kdo to pak má mazat z telefonu, když se někde neco sesype, nebo když to to padá a nabíhá pořád znova. Dřív to přišlo z jednoho a na iphonu stačilo smazat celou konverzaci daného čísla... :/
0 x
To je jednoduchý - systém, který celou dobu nic nedělal, čekal na email který okamžitě přeposlal do SMS centra předělali, protože jim přišel náročný a složitý. Současný systém funguje podstatně jednodušeji - periodicky vám vyzobává nějakou emailovou schránku. Což má právě dvě výhody: funguje to tak pomalu, jak oni chtějí a smsky přijdou na řadu až ve chvíli, kdy na tu schránku přijde řada. Ve výsledku je to naprosto nepoužitelný.
Podobně se zachovalo i O2 - zrušilo možnost (ale to už jsou asi tři roky) přímého SMS kanálu. Jsme si na to dokonce koupili SIMku, protože to mají na ní nějak navázané. Ale před koupí - není problém, po koupi - tuto službu už nenabízíme. A nutili nám nějaký desktopový soft na posílání SMSek (což jak uznáte není zrovna pro automatické systémy to pravé ořechové). Dva roky jsme to museli platit ...
Druzí dva tuto službu nenabízeli vůbec (nebo nám ji zjevně jako malým zákazníkům zatajili).
Takže pokud potřebuje člověk automaticky posílat SMSky s nějakou rozumnou úspěšností, tak má 4 možnosti:
a) ten vodafone (mám známého, kterému to také dva roky funguje aniž by ještě byl zákazníkem)
b) O2 emailové možná fungují také, ale určitě je stále ořezávají na 140 nebo 120 znaků.
c) koupit si telefon/bránu podporovanou softem Gnokii a napsat si vlastní scripty. Je to trochu pomalé ... ale zase dost laciné (v závislosti na tarifu).
d) uzavřít smlouvu s nějakým specializovaným operátorem. Používám sms-operator.cz. Je to dražší, než přímo z mobilu, ale zato zaručené včetně přesných doručenek. A rozesílací kapacita značná (také myslím v závislosti, kolik jim člověk platí, ale i základ je dost slušný). Možností, jak přes ně posílat je několik - emaily, jejich web rozhraní (trochu ošklivé) nebo jednoduché web API - XML přes POST. Umí i příchozí SMSky, buď pomocí klíčového slova, nebo přímo číselně (ale to se dost platí). Odpovědět na ty smsky lze i bez toho, ale leckdy to nedojde, neboť prostě neví komu odpověď vrátit (ale to se ten odesílatel ihned dozví, takže to není žádný velký problém).
Podobně se zachovalo i O2 - zrušilo možnost (ale to už jsou asi tři roky) přímého SMS kanálu. Jsme si na to dokonce koupili SIMku, protože to mají na ní nějak navázané. Ale před koupí - není problém, po koupi - tuto službu už nenabízíme. A nutili nám nějaký desktopový soft na posílání SMSek (což jak uznáte není zrovna pro automatické systémy to pravé ořechové). Dva roky jsme to museli platit ...
Druzí dva tuto službu nenabízeli vůbec (nebo nám ji zjevně jako malým zákazníkům zatajili).
Takže pokud potřebuje člověk automaticky posílat SMSky s nějakou rozumnou úspěšností, tak má 4 možnosti:
a) ten vodafone (mám známého, kterému to také dva roky funguje aniž by ještě byl zákazníkem)

b) O2 emailové možná fungují také, ale určitě je stále ořezávají na 140 nebo 120 znaků.
c) koupit si telefon/bránu podporovanou softem Gnokii a napsat si vlastní scripty. Je to trochu pomalé ... ale zase dost laciné (v závislosti na tarifu).
d) uzavřít smlouvu s nějakým specializovaným operátorem. Používám sms-operator.cz. Je to dražší, než přímo z mobilu, ale zato zaručené včetně přesných doručenek. A rozesílací kapacita značná (také myslím v závislosti, kolik jim člověk platí, ale i základ je dost slušný). Možností, jak přes ně posílat je několik - emaily, jejich web rozhraní (trochu ošklivé) nebo jednoduché web API - XML přes POST. Umí i příchozí SMSky, buď pomocí klíčového slova, nebo přímo číselně (ale to se dost platí). Odpovědět na ty smsky lze i bez toho, ale leckdy to nedojde, neboť prostě neví komu odpověď vrátit (ale to se ten odesílatel ihned dozví, takže to není žádný velký problém).
0 x
sakra, z bláta do louže 
edit: aktivoval jsem postm@na (gratis) a prisly mi 2 z 13 emailu = vyborna sluba

edit: aktivoval jsem postm@na (gratis) a prisly mi 2 z 13 emailu = vyborna sluba

0 x