❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak se dostat na TP-Link za Mikrotikem?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pepulis

Jak se dostat na TP-Link za Mikrotikem?

Příspěvekod pepulis » 13 years ago

Řeším takový problém a nevím si rady. U řady domácností je za MIkrotikem (SXT apod.), připojená domací wifi a to především TP-Link, kde nejde zadat brána a to je ten problém, proč se na to nemůžu jednoduše, např. přesměrováním portů dostat. Zkoušel jsem tedy na daném MK vytvořit PPTP, ale když se na něj připojím, dostanu adresu z rozsahu, na kterém je i ten TP-Link, tak i přesto se na něj nedostanu.

MK-------TP-LINK, kde MK ma IP 192.168.1.1 a TP-LINK 192.168.1.2, ale bez zadané GW.

Děkuju za nakopnutí.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Jestli nakopnutí, tak by ti mělo stačit: SNAT.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

ludvik píše:Jestli nakopnutí, tak by ti mělo stačit: SNAT.
bez vychozi brany tezko...

kdysi jsem to tu uz resil a v podstate sou 2 moznosti - jedna z nich je vytvorit SSH tunel prez putty (nekdy to funguje, jindy ne..)
druha moznost je vpn do site klienta - tohle mi ale snad nikdy nezafungovalo...
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

Druhá možnost funguje spolehlivě. Vytvořím PPTP server u klienta, zapnu na LAN proxy-arp a vše frčí.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

pepulis píše:MK-------TP-LINK, kde MK ma IP 192.168.1.1 a TP-LINK 192.168.1.2, ale bez zadané GW.

Děkuju za nakopnutí.

A ten tvůj mikrotik NATuje? Pokud jo tak je to jednoduché
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

sub_zero píše:Druhá možnost funguje spolehlivě. Vytvořím PPTP server u klienta, zapnu na LAN proxy-arp a vše frčí.

tak mozna v tom proxy-arp bude zakopany pes... ;)
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 13 years ago

honzam píše:
pepulis píše:MK-------TP-LINK, kde MK ma IP 192.168.1.1 a TP-LINK 192.168.1.2, ale bez zadané GW.

Děkuju za nakopnutí.

Na MK je zapla maskarada. S tim PPTP jsem to zkousel, ale neslo. Podivam se jeste na tu proxy ...
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 13 years ago

Snazim se rozkodovat tvuj problem, nejak se mi nedari. Je to tak ze tvuj MK funguje jako NAT , tedy Neroutuje,tedy NEbridzuje ?

pepulis píše:
honzam píše:

Děkuju za nakopnutí.

Na MK je zapla maskarada. S tim PPTP jsem to zkousel, ale neslo. Podivam se jeste na tu proxy ...
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

TP Linka používá pouze jako switch s AP. Tzn, přívod z toho MK jde do jednoho z těch 4 LAN portů. No a na LAN TP Linku nejde nastavit DG, tzn. TP Link neví, kam vracet odpovědi, který přijdou z adresy, kterou nezná. My to takt takto dělame, na co dva NATy za sebou.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

tak ja myslim ze toto sa vyriesit neda, ci da? Proste TP link nevie kam sa ma obratit a hotovo....tento problem riesi jedine vyjazd technika alebo uprava FW tak...aby sa v LAN dala dopisat GW (co by som uvital).
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

sub_zero píše:TP Linka používá pouze jako switch s AP. Tzn, přívod z toho MK jde do jednoho z těch 4 LAN portů. No a na LAN TP Linku nejde nastavit DG, tzn. TP Link neví, kam vracet odpovědi, který přijdou z adresy, kterou nezná. My to takt takto dělame, na co dva NATy za sebou.

delam to uplne stejne - rikas tedy ze pptp a na eth nastavit proxy-arp a jede to, jo?
0 x

ludvik

Pokud je MK router: přesměruješ si nějaký port na toho tplinka. Tedy DNAT. A jelikož tplink nemá výchozí bránu (což mi tedy hlava moc nebere), tak si provoz na ten tplink zároveň SNATkuješ za IP z jeho rozsahu.

SSH tunely jdou také. Ale poslední dobou (a to nevím jestli je chyba putty nebo mikrotiku) spíš nejdou ... po přenesení pár paketů tunel padne.

net.work píše:
ludvik píše:Jestli nakopnutí, tak by ti mělo stačit: SNAT.
bez vychozi brany tezko...

kdysi jsem to tu uz resil a v podstate sou 2 moznosti - jedna z nich je vytvorit SSH tunel prez putty (nekdy to funguje, jindy ne..)
druha moznost je vpn do site klienta - tohle mi ale snad nikdy nezafungovalo...
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

Na 340GD jde na WAN nastavit IP ze stejného rozsahu jako na LAN a pak tam samozřejmě GW zadáš a funguje to, ale v některých verzích fw tohle nastavit nejde
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

I bez výchozí brány se tam dostaneš. Udělej si tam ještě jedno nové NAT pravidlo.
Kde SRC NAT bude tvoje veřejná IP adresa (odkud vzdáleně přistupuješ) a TO ADDRESS vypln 192.168.1.254

Poté si udělej jednuduchý DST NAT na ip 192.168.1.2 s portem 80 a jsi na TPlinku :)
0 x

ludvik

Už to chápu :-) TP-LINK bez zapojeného WAN portu ... to pak jo.
0 x