❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ethernet po STA, TV koax

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Ethernet po STA, TV koax

Příspěvekod zubodravec » 13 years ago

Ahoj,
muzete mi nekdo poradit cenove prijatelne reseni pro internet ktery bychom sirili v cinzaku po existujicim TV vedeni ?
Situace :
- antena na strese 5GHz
- mam povoleno dostat signal pouze k STA rozvadeci, listy a cokoliv jineho je po dome zakazano, Telefonni rozvod je nepristupny
- stary cinzak, celkem 10 STA pripojek(domacnosti)
- alespon do 5-ti domacnosti dostat internet VDSL nebo jiny bazmek
- ASM prodava nejake Planety VC202A, ale to je prilis drahe
- shanim slave kolem 1000 Kc + DPH
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 13 years ago

Kód: Vybrat vše

http://shop.cznet.cz/122-internet-data-po-sta/

nebo:

Kód: Vybrat vše

http://wifi.aspa.cz/wodaplug-200c-n-powerline-coax-cable-200mb-s-ethernet-bridge-z92832/
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

http://cpx.px.cz/viewforum.php?f=25

doporucuji projit...abys od toho necekal zazraky a ono kde nic tu nic...

PW
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

Ono by slo urcite znasilnit i o dost levnejsi zarizeni pro prenost po 230V (umi "az" 500Mb udajne), ale asi to za tu praci nestoji...
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 13 years ago

Můžu ti prodat cca. 5 - 7 ks tohoto:

http://wifi.aspa.cz/wodaplug-200c-n-pow ... ge-z92832/

Cena 750 Kč/ks bez DPH. Samozřejmě plně funkční.
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 13 years ago

Cau, to bysme se asi dohodli, jaky je k tomu potreba master Modem pro 5-10 zakazniku ?
Jsem v tomhle lajk a udelam jendu instalaci jednoho cinzaku po koaxu a tim asi taky koncim.

DarkLogic píše:Můžu ti prodat cca. 5 - 7 ks tohoto:

http://wifi.aspa.cz/wodaplug-200c-n-pow ... ge-z92832/

Cena 750 Kč/ks bez DPH. Samozřejmě plně funkční.
0 x

DarkLogic

zubodravec píše:Cau, to bysme se asi dohodli, jaky je k tomu potreba master Modem pro 5-10 zakazniku ?
Jsem v tomhle lajk a udelam jendu instalaci jednoho cinzaku po koaxu a tim asi taky koncim.

Jakoukoliv z těch krabiček můžeš nastavit jako master a ostatní jako slave.

UTPčko je samozřejmě lepší, ale pokud jsi takto omezen, tak ti myslím Wodaplug dobře poslouží. Máš-li zájem, pošli mi do soukromé zprávy kontakt a domluvíme se na způsobu předání.
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Ten Wodaplug jsem musel použít v jedné bytovce, protože zedníci ufikli husí krk, těsně pod stropem u prostupu na půdu a tak nebylo kudy nedestruktivně natáhnout ethernet. Musel jsem to pustit dolů přes koax. Naštěstí tam byl jeden volnej navíc, takže OK. Jede to jak šlak, no problem. Akorát nevim, jak se to bude tvářit po průchodu různýma rozbočovačama, nemám vyzkoušeno.
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 13 years ago

Já to měl nasazený před pár rokama a bylo to úplně k ničemu. Pak jsem to zkusil dát ještě jinam a bylo to taky uplně k ničemu, takže ten barák bych radši nepřipojil.
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

ja jsem u klientky nasadil LANover 230V a funguje to dobre a to i na ruznych fazich... mozna lepsi a levnejsi nez se sr*t s koaxem. Navic jde koupit adapter s integrovanou wifi
Naposledy upravil(a) Walkeer dne 19 Jul 2012 20:15, celkem upraveno 1 x.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 13 years ago

Pokud je to v ramci jednoho bytu- domu funguje. Pokud mezi bytama tak je to loterie.Někdy chodí někdy ne někdx jen puldne..neni na to spolehnuti .Proste elektromery a ruzne fáze jsou problemy, to same i slabsi kabely ( prodlužovaky)
0 x

DarkLogic

Repkins píše:Ten Wodaplug jsem musel použít v jedné bytovce, protože zedníci ufikli husí krk, těsně pod stropem u prostupu na půdu a tak nebylo kudy nedestruktivně natáhnout ethernet. Musel jsem to pustit dolů přes koax. Naštěstí tam byl jeden volnej navíc, takže OK. Jede to jak šlak, no problem. Akorát nevim, jak se to bude tvářit po průchodu různýma rozbočovačama, nemám vyzkoušeno.

Ten koax nemusi byt ani volny. My to pousteli do bytu pres domovni pouzivane rozvody.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

nam v panelakoch nechceli chodit tie wodaplugy cez hodiny. To bola škoda penazi... Maximalne ako domaca polosiet aj to musi byt elektroinstalacia v pomerne dobrom stave.
0 x

DarkLogic

Po elektroinstalaci mi to taky nějak nechodilo. Ale po koaxu v pohodě.
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 13 years ago

zubodravec píše:Ahoj,
muzete mi nekdo poradit cenove prijatelne reseni pro internet ktery bychom sirili v cinzaku po existujicim TV vedeni ?
Situace :
- antena na strese 5GHz
- mam povoleno dostat signal pouze k STA rozvadeci, listy a cokoliv jineho je po dome zakazano, Telefonni rozvod je nepristupny
- stary cinzak, celkem 10 STA pripojek(domacnosti)
- alespon do 5-ti domacnosti dostat internet VDSL nebo jiny bazmek
- ASM prodava nejake Planety VC202A, ale to je prilis drahe
- shanim slave kolem 1000 Kc + DPH

pripojit ten barak optikou, jeden edge-core na pude, vytahat koaxy a natahnout tam UTP/STP kabely :D IPTV jak z videa ;)
0 x