❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Levnejsi alternativa k HP ProCurve 2510G-24

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
jirib

Levnejsi alternativa k HP ProCurve 2510G-24

Příspěvekod jirib » 13 years ago

Zdravim,

pohlizel jsem se po HP ProCurve 2510G-24, ale porad je to na me drahe.

Mohli byste mi doporucit nejakou kvalitni levnejsi alternativu?

Melo by to umet:

* 10/100/1000
* 802.1p
* rstp/mstp
* lacp
* lldp
* vlany, private vlan (?)
* jumbo frames
* port mirroring
* snmp
* monitoring, statistiky
* cli

Rad bych to napojil ESXi serveru.

Diky.
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

Teď jsem zkusmo checknul cenu a Alza ho má za cca 20tis, což je otřesný. My je nakupujeme za cca 12 bez DPH a používáme je jak jako backbone switche, tak i na ESX jako switche pro iSCSI.
Máme je cca 5 let, asi 50 kusů a pokud jsme měli nějaký problém, vždy nám dodali do druhého dne novej = je tam doživotní záruka už v základní ceně.

Strasně dlouho jsme zvažovali, zda C 2960G nebo HP a nelitujeme toho. Já být Tebou, našetřím :)
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 13 years ago

HP ProCurve 2510G-24 se už nějakou dobu nedělá, proto asi cena stoupá u posledních kusů. :-)
Také jsme kupovávali cca za 15 kKč s DPH.
Nu, zda C2960 nebo HP2510 je jedno kritérium, to HP dělá podstaně větší rámus (pokud je switch v nějakém malém racku v místnosti, kde jsou lidi, tak to vadí). Jinak jsou to switche relativně podobné. Také se tvrdívalo, že kdysi Procurvy byly rebrand Cisca.

Pokud můžeš, nehoň něco levnějšího za každou cenu. Všechny pokusy u nás nakonec dopadly zjištěním, že něco z tooh požadovaného na tom switchi nefunguje..
Pokud mermomocí chceš šetřit, tqk levnější, co se mi jeví relativně funkčně, je třeba Zyxel GS2200-24 (cca desítka s DPH). Z tebou požadovaného neumí LLDP a data tekoucí ze SNMP se mi jeví kapánek podivné. Ale používám to v podstatě pro domácí nasazení.
0 x

jirib

Příspěvekod jirib » 13 years ago

Zdravim,

jsem zapomnel napsat, ze je to pro muj "domaci" lab ;)

Uzivatel 'joseph' v jinem threadu psal pozitivne o CareLink switchi - 'http://www.vseprofttx.cz/P2P-opticke-site-37/L2-switche-SFP-Ethernet/L2-switch-16x-10-100-1000Mbps-4x1G-SFP.html'. Nejake recenze? Nepotrebuji byt Cisco/Procurve per se, spis me jde o ty funkce a aby to fungovalo.
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 13 years ago

Pokud to chceš domů, tak u toho Zyxelu GS2200-24 (24x gigo metalika plus 4x combo porty) je možná i zajimavý parametr, že je bezvětrákový, takže žádný hluk, proto ho mám také doma a ne to ProCurvu. :-)
Spratkové si jinak stěžovali, že nemohli spát (rack se switchem je zasekán ve zdi, kde mají z druhé strany postele).
Kupoval jsem cca za 10 kKč s DPH.
Z požadovaného neumí LLDP, SNMP dává podivné výsledky (blíže jsem nezkoumal) a nejsem si jist, zda umí jumbo rámce.
Co mi vadí pro domácí použití je, že neumí mít současně aktivní RSTP a port loop detekci na jednom portu (ale to nepodporuje hodně levnějších switchů). Hodí se to dost jako ochrana přes spratkama a jejich síťařskejma pokusy, protože už ve dvou letech se mi tu snaží zapojovat ethernet kábly a celkem často zapojí smyčku mezi dvěma porty, což RSTP úspěšně zařízne. Když se mu podaří někde vyrobit jednoportovou smyčku, tak smůla a je to chvíle hledání (udělá ji tak, že někde mi sebere malé low cost switche a ty když se připojí do jiného switche a samy nemají napájení, tak to vytvoří uzavřenou smyčku na tom portu a slinkuje se to na 10 Mbps rychlosti).
http://www.zyxel.com/cz/cs/products_ser ... .shtml?t=p
0 x

tomcizech

Příspěvekod tomcizech » 13 years ago

Zyxel GS2200-24 jsme měli na testy jako SW pro kancelář. Výše zmíněné problémy jsou jen začátek. Switch sype do sítě nesmyslné IGMP packety ( když mu příjde z router portu query, tak jej pošle zpět a tak mu z router portu tečou multicasty které nepotřebuje ), shaping je chová nestandardně, nastavíte 10 Mbit/s a osciluje od 3 do 25.

Sem tak se i hryzne. Navíc jsme tu měli bouřku a blesky kde dokonce už lítaly jiskřičky ze zásuvek a z 3com 4210, H3C S5120 a GS2200 byl Zyxel jediný kterému odešly porty. Takže kvalita asi nic moc. Vícekrát nebrat.

Osobně bych šel do toho HP A5120-EI.
0 x

lukas-svk

Příspěvekod lukas-svk » 13 years ago

GS2200 je nasadeny v jednej lokalite uz okolo 1 roku bez rpoblemov ( ale iba bezny switching + vlany tj. nic extra ). Je fanless co ta 2510-24g nie je ( 2510-24 24 x 10/100 je fanless ).

Nebadal som ze by to bol az taky smejd, az na to ze obcas tomu mgmt trosku strajkuje ale to je dane tym ze je to kvoli zakaznickej poziadavke nasadene tak podivne ze to nema mgmt v oddelenej vlane coz je chyba.

Ta cena 20k je premrstena .. 2510-24g sa dala zohnat za cenu okolo 250e ..

edit: btw gs2200-24 ma v najnovsom fw 4.x vo feature liste LLDP
Jumbo frame-y pokial viem by mal vediet snad od 3.8 9k, a myslim ze jumba su +- standard na GE switchoch ...
0 x