❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

O2.cz VDSL2 a realne rychlosti ->VDSL2 prichadza aj do SR

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
rado3105

O2.cz VDSL2 a realne rychlosti ->VDSL2 prichadza aj do SR

Příspěvekod rado3105 » 13 years ago

V SR zacinaju velki poskytovatelia(telekom, orange, slovanet....) od buduceho mesiaca poskytovat DSL technologiou VDSL2. Doteraz v mnohych oblastiach, hlavne kde bola technologia miniDSLam bol problem dosiahnut rychlost 3mbit....pri vysokej odozve.
http://www.o2.cz/osobni/internet/adsl-v ... ernet.html

Ako pozeram u Vas o2 ma rychlosti az do 16mbit a do 25mbit. Zaujimalo by ma ci su aj realne take rychlosti u nich, v akej vzdialenosti od centraly, a ci je mozne take rychlosti dosahovat aj cez DSLam.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

realne rychlosti jsou dost triskni , pokud jim tam ted nebezi tech jejich 8Mb , nepobezi jim tam ani vice na VSDL , naopak se stara sluzba castecne degraduje.
A jinak tech jejich 16Mb lze dosahnout tak do 1km a 25Mb jen par set metru od ostredny

me tu taky nabizeli 16Mb a jsem nejakych 1000m od ustredny, jeden znamy , co jim na to skocil (bydli cca o 100m dale) na tom ale vytahne jen 4Mb .
Bratr co je v liberci je nejakych 800m od ustredny a vice jak 4Mb pry z toho nedostane.

Vlavni pricinou jsou stare snile kabely, na kterych se to snazi provozovat. A pokud jsou starsi nezli 10let (setrili na tom jako svine) , pak se neni cemu divit.
0 x

trandak
antispam: Ano

Příspěvekod trandak » 13 years ago

Ahoj tak já konkrétně jsem 800 metrů od ústředny a posledních 100 metrů mi dávali nový kabel a musím říct že to chodí 25/2 a docela i stabilně. Je hodně důležité jak je na tom ústředna, kousek ode mě cca 8km a tam je další ústředna a tam mají max 16mb a co vím tak je hrozně přetížená a kyslíci jsou pomalu rádi, když se někdo od nich odhlásí :-)
0 x

rado3105

na takych dedinach to asi bude nerealne taketo rychlosti dosiahnut, hlavne cez minidslam. Este v meste to je pochopitelne, ze to tak moze ist, ale v dedinach moc neverim...ma niekto skusenosti z dedin?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

tak vse je to dano jiz zminenou vzdalenosti od ustredny .. my tu mame dediny kde z ustredny jde jeden kabel lesem ... X km .. takze tam ti lide dostanou celkem prd a kdo naletel na reklamu, tak po konci smlouvy ihned hleda neco jine ... tudiz bych to spis videl jako tristni co se vzdalenosti tyce ...
0 x

trandak

Příspěvekod trandak » 13 years ago

Ja jsem na dedine a ta ma 2000 obyvatel :-)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

co s tim ma spolecne pocet obyvatel ? spis jde o vzdalenost / kvalitu kablu
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

ono o2 udelalo posledni mesice dost v tomto dusno a rozjelo A-V DSL i na dedinach, kde je stezi 100-150 cisel popisnych. Cucel jsem jak puk. Ustredna vesmes na Obecnim Urade, ten casto ve stredu obce a maximalka dostupna temer vsem. Obchodaci O2 chodili dum od domu a uzavirali smlouvy jak na bezici pasu. Inu mit za 500 wifi 5/1 a nebo 16/1, to je rozdil...ale je spousta pripadu, kde je až 400 domu a tam se na to dlabe, ustredna nikde, dosahuji do obce jen zbytky rychlosti odjinud / 512-2048 kbit/. Ne-logiku O2 nechapu, ale nestezuju si, aspon chtej lidi net od nas :D

PW
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

kdo dneska dava 5/1 na wifine za 500 ? nejaky zoufalec ? ... my davame v nejzapadlejsich pr*elich 8/1 za 300 .... 15/1 za 500 :)

nicmene o2 dela tak leda prd .. obcas jen s TM prilozi HDPE ale jinak tu nevidim zadne aktivity :)
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

cece, je to tak. prave v jedne obci asi 15km ode me donedavna kraloval jako jediny nejmenovany ISP se super tarify treba 4/4Mbit. - 990, 2/2 - 590, 1/1 - 390 :lol: a pokud si nescel zevlovat na EDGE, tak nebylo zbyti. Prislo O2 a houfny uprk od WiFi vydriducha...

PW
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Tak to vidim ze u nas sme na tom ešte dobre....daat 15 mega na wifinach za par korun :D to uz chce odvahu
0 x

rado3105

hej len u nas sa hybe cena za jeden megabit/s garant okolo 15e, v cesku je to vyrazne nizsie
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

my mame 2x 10Gbps .. linku vubec neresime, jen patere a apecka ... takze v podstate jde spise o koncova zarizeni (patere jsou silne) a AP co to dokazi roztlacit .. jinak linka nestoji "nic" :)
0 x

rado3105

kolko sa u vas v priemere hybe cena za 1mbit garant?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

takto jsem to nepocital, ale odhaduju to na 10 - 30 kc
0 x