❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Větrná elektrárna od i4wifi
Větrná elektrárna od i4wifi
Procházel jsem zde fórum a v sekci alternativních zdrojů jsem našel odkaz na větrné elektrárny v eshopu i4wifi. Konkrétně jsem koukal na tento model http://www.i4wifi.cz/300-w-vetrna-elektrarna-24-v-dc-_d2551.html. Docel jsem se zarazil když si to pročítám, že plného výkonu dosahuje při 29m/s (104,4 km/h). Chápu že s plným výkonem se nedá počítat mnoho hodin v roce, ale opravte mě jestli se mi zdá ta hodnota hodně vysoho.
0 x
podla mna to bude nejaka chyba v datach... kedze ta 400w ma nominal 9,6m/s a ta 1000w ma 13m/s tak je asi hlupost ze 300w ma 29m/s....
moj odhad
moj odhad
0 x
no chyba to není, protože se jedná o hodnělistou turbínu, která to narozdíl od třílistové tak má, přečtete si nějaké knížky ohledně elektráren, tam je to psané, osobně bych do vícelistové nešel
0 x
- midnight_man
ta vicelistá ma duležity to že už od 1 m/s točí a dela energii skratka stačí na to zakašlat nebo prdnout a mirotik už poběží a při běžnejch dnech to bude v pruměru dělat 30 W což je dobry
k solaru
k solaru

0 x
Líbila by se mi kombinace soláru a větrné elektrárny, to by určitě mělo smysl a doplňování obou variant by třeba i zvládalo napájet nějaké menší zařízení v tzv. "ostrovním systému", tedy uplně bez přívodu 230V. Výrobci (jak se ukázalo i u solárů) bohužel velmi rádi uvádějí přemrštěné hodnoty u svých výrobků, takže dejme tomu že při standartním provozu je uváděný výkon třetinový, ale i tak by to stálo za zvážení.
Bohužel skutečnost která mě velmi odrazuje od koupě je ta, že to prodává právě I4. To co jsem od nich koupil, stálo vždy za hovno. Omlouvám se že jsem to tu takhle sprostě napsal ale bohužel je to holá skutečnost. Počínaje Eapboardy, přes Savelink 9Ghz a ledkovýma žárovkama konče.
Bohužel skutečnost která mě velmi odrazuje od koupě je ta, že to prodává právě I4. To co jsem od nich koupil, stálo vždy za hovno. Omlouvám se že jsem to tu takhle sprostě napsal ale bohužel je to holá skutečnost. Počínaje Eapboardy, přes Savelink 9Ghz a ledkovýma žárovkama konče.
0 x