❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Práce ve výškách

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
migell
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Tmp

Příspěvekod migell » 13 years ago

hafieror píše:
migell píše:Tady jsem kupoval Söllku kupoval já.

Kód: Vybrat vše

http://www.ppeshop.cz/soll-zachycovac-padu-comfort.p.aspx

Tady ho už dodat neumí, prý se s někým nepohodli. Je to dva měsíce co jsem ho kupoval. Rozhodně věc je to výborná.

Je to spíše psychologická věc. Ještě nikdy jsem do toho nespadl.
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 13 years ago

Já to mám podobně, na komíny se nepotřebuju jistit kvůli sobě ale bezpečákům.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

to svestka deset minut ? to jsi bud super man, nebo je to nejaka mala lokace ? my lezem na stovkovy kominy klidne i pul hodky :O

jinak ta "zehlicka" je fakt dobra vec a nepodcenoval bych to, rekl bych, ze usetrit 12tis me za zdravi nestoji ... taky jsem byval takovy odvazny borec co vsude lezl bez jisteni a myslel si, ze kdyz jsem kdysi lezl po skalach, ze jsem vlastne skoro superman ... ale pak jsem spadnul a jeden obratel jsem si zlomil a dva nastipnul ... takze ted do jisteni investuju nemale prachy jak pro sebe tak pro kluky a moc tech penez nelituju ...
0 x

migell
Kontaktovat uživatele:

Viktor Novotný píše:to svestka deset minut ? to jsi bud super man, nebo je to nejaka mala lokace ? my lezem na stovkovy kominy klidne i pul hodky :O

jinak ta "zehlicka" je fakt dobra vec a nepodcenoval bych to, rekl bych, ze usetrit 12tis me za zdravi nestoji ... taky jsem byval takovy odvazny borec co vsude lezl bez jisteni a myslel si, ze kdyz jsem kdysi lezl po skalach, ze jsem vlastne skoro superman ... ale pak jsem spadnul a jeden obratel jsem si zlomil a dva nastipnul ... takze ted do jisteni investuju nemale prachy jak pro sebe tak pro kluky a moc tech penez nelituju ...

Nějakej takovej komín bych si dal s Váma, ale mám to trochu z ruky. Ta výška mě láká.
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 13 years ago

Souhlas s dadem až pozdnáš co je to konec sil a pujdeš dolu tak začneš jistit a není to jen kuli někomu ale hlavně kuli sobě se ti asi nikdy nestalo že se ti zamotala hlava

Ty 100vkovy komíny jsou super moc krásny rozhledy a možnosti spatřit svět zhora :D na ten stovkovej lezem taky tak pul hodky ale pokud tam lezes bez karabin a bez jištění tak se nedivim tem 10 minutam

Tady u nas je takovej šoumen kterej leze na 100kovej komin s anténou v ruce notebookem přes zada a cigaretou v hube bez jištění :D HAZARD
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 13 years ago

My máme 50tkovej komín a když jsem byl mladej a blbej, což je 6 let zpět, tak jsem ho dal Buď za 2:30, nebo 3:20 to si fakt nepamatuju. Bylo to bez jištění a dalších 60 válezů taky. Pak jsme tam natáhli lano a jistili se grigrim než nám lano ukradli. Eurotel si tam pak postavil vysílač a tak jsme koupili soll a to je o něčem jiným. Když jsem tam byl v únoru, kdy bylo tělo po zimě vyšťavený, tak jsem myslel, že se ve 3/4 už pustím a o tom jsem si taky myslel že se mě nikdy nestane. Bez jištění už mě nikdo nikam nedostane.

Jeden historickej animovanej gif. Nemá asi loop nastabenej, tak je třeba refresh.

Obrázek
0 x

migell
Kontaktovat uživatele:

Pěkné :)

85m po zimě lezu s počítačem a nějakým metrem lana pod sebou za cca 10min.
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 13 years ago

Se to téma trochu zvrhlo :)
Taky máme komín přes 100, není tam klec, takže se samozřejmě jistíme. S dobrýma karabinama a když jsou síly je to na 20 minut, myslím :)

Lokace kvuli ktere shanim Soll, je asi 50m, ale kolem zebriku je husta klec, v pohode se zapřeš a vydychas to :) JInak bych se taky jistil, blazen nejsem.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

můj první söll byl vyrobenej kámošem podle půjčenýho originálu, mám ho dodnes, používám jen v nouzi, po čase jsme koupili 2 nový a asi před půl rokem jsem koupil jeden za 6kKč na aukru

dřív jsem se taky nejistil, ale pak jsem v zimě viděl technika z oskaru pro který jsme v tý době něco stavěli jak bez jištění uklouznul, udržel se, ale na jedný ruce si utrhnul prst z kloubu, jak měl zmrzlý ruce, ani na to nepřišel, všimli jsme si toho až dole, jeho autem ho kluk vezl do nemocnice a já tam hledal ten prst, dole metr sněhu, celý jsem to prohrabal a nic, nakonec jsem vylezl nahoru a ten prst zůstal seklej na příhradě v tom V spoji mezi profilama, borcovi ho přišili a jestli neumřel tak ještě žije :D
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 13 years ago

Tak je pravda, že se to téma trochu zvrhnulo, ale zase správným směrem. Diskuze se stále týká bezpečnosti a kdo má rozum, tak se z našeho nerozumu poučí a jistit se bude.
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 13 years ago

Snad nebude vadit, ze jsem tema rozdelil. Prijde mi zajimave, ale v bazaru nema co delat.
0 x

Cheprer

Příspěvekod Cheprer » 13 years ago

Dobre kdyz tu tak vladne takova bezpecnostni debata, mnel bych tedy otazku. Na kolik me tyhle srandy na osobu vyjdou. Je fakt ze uz sem na vsechny mozny blbosti vylezl bez jisteni, ale cim dal vic starnu, tim vic zacinam vnimat ze ten pad nebude pravi orechovi. Tak zvazuji tytok ficurky. Nemam zatim zadne problemy s motanim hlavy a podobne, ale pech je svine. Vzhledem ze jako OSVC vsude lezi ve dne v noci v paraku ci sneznici, tak bych potreboval neco co bude mobilni a hlavne se s tim bude rychle delat, abych pred vylezem nekam nestravil hodinu chystani lana a potom 10min nemnenil 1 kartu v scotu.
Proste neco efektinho.

S Pozdravem Richard
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Máme něco takového: http://www.lanex.cz/lx4
K tomu takové to silné lano, co můžeš hodit kolem stožáru nebo komína a posadit se do toho.
K tomu nějaké tři kusy statiky, to jenom když potřebuju něco vytáhnout.

Sedák tě se serepetičkama vyjde tak na 3k5+. A proškolení s papírem na práci ve výškách 3k až 3k5 na hlavu.
0 x

Cheprer

Příspěvekod Cheprer » 13 years ago

Tomáš Břinčil píše:Máme něco takového: http://www.lanex.cz/lx4
K tomu takové to silné lano, co můžeš hodit kolem stožáru nebo komína a posadit se do toho.
K tomu nějaké tři kusy statiky, to jenom když potřebuju něco vytáhnout.

Sedák tě se serepetičkama vyjde tak na 3k5+. A proškolení s papírem na práci ve výškách 3k až 3k5 na hlavu.

DIky tome, a ta LX4, krome lana je potreba ten zachycovac padu?
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Zachycovač pádu je zařízení, kterým se připneš na speciální lišty pří výstupu na komín třeba. V případě, že bys měl spadnout, se ten zachytávač zakousne do té lišty a podrží tě. Pokud bys měl ty lišty nainstalované všude, kam polezeš, tak je to výhoda. My tohle vozíme v autě, kdyby se něco semlelo abychom do toho oblíkli mrtvolu. Jinak to používáme spíš na delší pobyty jako stavba AP, montování stožáru. Při normální instalaci to akorát zdržuje.
0 x