❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Co to může být za stožár ?
Za pokus nic nedám....nikdy jsem to neviděl, ale není to nějaká odrazná deska na pasivní retranslaci?....No tak se mi smějte no
.
Druhej hint je že je to vylepšená PBM10 se štítem
.

Druhej hint je že je to vylepšená PBM10 se štítem

0 x
rikaj tomu myslim odrazova deska nebo podobne...pouzivaj to i vyjimecne i nasi mobilni OP´s prave na zminenou pasivní retranslaci.
PW
PW
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
To je odrazná plocha pro spoj v 11GHz, kterej za komančů používala správa pošt a spojů. Protistanice bejvala většinou na budově pošty nebo na telekomunikační budově. Byly to takový velký paraboly s kuželovitým žlutým laminátovým radomem.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Jen mi ta deska přijde nějaká urvaná. Viděl jsem jí vždycky rovně. Nepokoušeli se jí cikáni náhodou šlohnout ?
0 x
Jsou to 4 ctverce poskladane do kosoctverce, stozar tam pry stoji cca 15let
0 x
- midnight_man
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Také stejný stožár s deskou byl v lokalitě našeho okresu- mezi Mšecí a Srbeč . Bylo to pro TV vysilani odrazna plocha. Nebyl jsem tam už dlouho nevím zda to tam ještě je.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Ale je, jenom o tom nevis 
Jsou to pasivni retranslace pomoci "zrdcadel", je to vlastne jakasi odrazova deska. Dneska uz se to moc nedela, ted je modernejsi metodou propojit anteny. Tady ty zrdcadla maji nejvetsi problem v konfiguraci, je to hrozne narocny vysmerovat. Alespon co vim od kluku, co se s tim trapili. To na fotce je jakesi divne, tady je jedno "klasicke":

Jsou to pasivni retranslace pomoci "zrdcadel", je to vlastne jakasi odrazova deska. Dneska uz se to moc nedela, ted je modernejsi metodou propojit anteny. Tady ty zrdcadla maji nejvetsi problem v konfiguraci, je to hrozne narocny vysmerovat. Alespon co vim od kluku, co se s tim trapili. To na fotce je jakesi divne, tady je jedno "klasicke":
0 x
-
Stanislav Hrncir píše:Todle sem viděl cestou na strání..směrem k javorině
Jj, to bude ono, je to cestou z Březové do Nivnice na křižovatce do Strání
0 x