Neporadil by mi někdo s nastavením vlanů u tohoto switche?
Nedávno jsem začal řešit malou propustnost na 1 conections z některých lokalit ven do internetu. Vůbec by mě nenapadlo, že by mohl být problém teoreticky i v tomto zařízení. Minulý týden mi klekl jeden Signamax, takže jsem ho nahradil výše uvedeným switchem, a co se nestalo. Náhodným testem z routeru ven do netu, jsem zjistil že problém mám najednou i na větvi za tímto switchem, který prokazatelně před výměnou tohoto switche nebyl. Zajímavé je, že pokud netestuju provoz přes tento switch ven, ale dovnitř sítě, je rychlost naprosto v pořádku. Dneska jsem prověřoval routery které jsou připojené za jinými switchi v mojí síti, a problém je na každém z nich.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
HP ProCurve 1700-8
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Leeonek píše:Neporadil by mi někdo s nastavením vlanů u tohoto switche?
Nedávno jsem začal řešit malou propustnost na 1 conections z některých lokalit ven do internetu. Vůbec by mě nenapadlo, že by mohl být problém teoreticky i v tomto zařízení. Minulý týden mi klekl jeden Signamax, takže jsem ho nahradil výše uvedeným switchem, a co se nestalo. Náhodným testem z routeru ven do netu, jsem zjistil že problém mám najednou i na větvi za tímto switchem, který prokazatelně před výměnou tohoto switche nebyl. Zajímavé je, že pokud netestuju provoz přes tento switch ven, ale dovnitř sítě, je rychlost naprosto v pořádku. Dneska jsem prověřoval routery které jsou připojené za jinými switchi v mojí síti, a problém je na každém z nich.
Popravdě, tam se toho moc vymyslet nedá. Nenapsal si, zda používáš tag nebo port vlany. My všude používáme tag a ProCurve 2510 a 2610 a pokud jsem vložil někam za to HPčko Signamaxe (7840 nebo 7841), přijel do něj trunkem s více vlanama, na tom switchi odtagoval, vždy byl problém s tím vytížením na jedno spojení. Pokud sem vyhodil Signamaxe a dal tam třeba Edge-Core, problém zmizel. Když ten Signamax byl jen v ceste a ty vlany ním jen procházeli, problém nebyl. Tak tento problém od té doby přisuzujeme spíše Signamaxu, než HP.
0 x
Tak teďka už fakt nevím, resetl jsem jeden switch do továrního nastavení a nechal tak, už při průchodu switchem bez jakéhokoli nastavení se omezí rychlost na 1 conections ven. Nechápu ale, že kamkoli po síti to přes ten samý switch jede normálně.
Switch žádné extra nastavení nemá, je tam zatržítko na jumbo frames, u každého portu jde navolit rychlost napevno a pak je u každého položka flow control. Prostě jako každý jiný switch.
Switch žádné extra nastavení nemá, je tam zatržítko na jumbo frames, u každého portu jde navolit rychlost napevno a pak je u každého položka flow control. Prostě jako každý jiný switch.
0 x