❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

IP Stream analogového Tv kanálu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
3com

IP Stream analogového Tv kanálu

Příspěvekod 3com » 13 years ago

Poradí někdo co za železo + jaký system/SW použít na obyčejný IP stream jednoho analogového kanálu po lokální síti?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

ip video server pro kamery. Je to nejjednoduší cesta a taky nejlevnější a bude plnit to co chceš. Můžeš si dokonce koupit takovou, která umí komprimovat do h264 takže ušetříš i zátěž trasy po cestě. Některý umějí i audio.

tohle to jsou údajne nezmaři a hodně kupovaný boxy
http://www.koukaam.se/showproduct.php?article_id=961
http://www.koukaam.se/showproduct.php?article_id=1386

existujou i víceportový verze atd..
0 x

3com

Není lepší postavit PC z miniITX s Atomem a do toho TV kartu? Bylo by to i levnější
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

Možná jo, ale ten bude žrát víc, bude s velkou pravděpodobností brát víc místa. A pochopitelně musíš řešit kastli a soft, případně ty vstupy/výstupy, kdybys je měl v plánu používat.
0 x

3com

Linux or Win XP + VLC player a je to, nemám pravdu?
0 x

hapi

spočítej si to, myghael má pravdu. Hlavně takový XPčka se ti s nějvětší pravděpodobností sesypou po několika pádech elektřiny a spotřeba i toho atomu převišuje několikanásobně spotřebu toho video serveru. Navíc se ti jednou za čas vysere disk a ten atom neni tak výkonově ok aby mohl realtime komprimovat nějaký video.
0 x

3com

VIVOTEK si ale neveme z koaxu video i se zvukem? Na audio potrebuje druhy vstup jack?
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

I kdybys nakrásně sehnal desku s nějakým HW akcelerátorem onboard (jakože jsem už nějaké viděl) nebo použil ION, nebo jinak zařídil aby to tu kompresi zvládlo. Ani linux nedává zvlášť časté výpadky napájení, leda bys pořešil UPS. Restart ve vhodnou chvíli a systém kvůli kontrole najede do jednouživatelského režimu, což znamená nutnost k té mašině fyzicky dojet, bo po síti ani sériáku se to s tebou bavit nebude. Aby byla spolehlivost HW na nějaké úrovni, nemůžeš vzít nejlevnější desku.

Celkem a celkem, pokud by tam ta mašina měla být jenom na tohle, komp (byť s atomem nebo vií) nemá smysl. Taky jsem měl období kdy jsem všechno bastlil na PC, i když u mě to byly vyřazené kancelářské mrchy.
Jako, pokud to tam bude dělat i něco dalšího, tak už možná komp jo, ale pak ti zase nestačí "výkon" atomu a musíš jít do vie a to tvá peněženka pocítí. Ale pokud to chceš na testování v labu, klidně, VLC ti postačí, budeš nadávat na atom. :D

3com píše:VIVOTEK si ale neveme z koaxu video i se zvukem? Na audio potrebuje druhy vstup jack?

Po koaxu bere akorát obraz, zvuk musíš dodat extra. Počítá se s tím, že mikrák máš odděleně od kamery.
0 x

hapi

eventuelně to postavit na voyage v read only režimu ale jak říká myghael, investice do toho možná budou nižší, ovšem práce s konfigurováním a odlazováním budou tak velký, že to prostě postrádá smysl. VLC občas spadne atd.. to by se ti asi nechtělo řešit.
0 x

3com

Chci to domu takze obcasne lazení nevadí. Hlavní je pořizovací cena a jednoduchost bez nějakého řešení dodávat zvuk jinak než zároveň po koaxu s obrazem.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Když už to někdo nakousnul, mám podobný problém, byť obráceně. Potřebuji streamovat AXIS kameru. Je to IP kamera, leze z toho H.264 RTSP stream. Jenže je strčená za UBNT spojem, sice má dostatečnou kapacitu, ale i tak. Tedy musím ten stream převzít jiným serverem a uživatelé aby se koukali přes něj. Takový stream-forward. Multicast použít nemůžu.

Zní to jednoduše, ale:
MJPEG stream použít nelze. VLC to sice nějak přechroupe, ale nechápu kde se tam vezme 30Mbit traffic, když při sledování web browserem to je jen okolo 7Mbit.
H.264 - v quicktime pluginu browseru to funguje, ale jsou tam jak bych tak řekl artefakty. Prostě se dost často při pohybu zjevně něco ztratí a za objektem jsou duchové. Ve VLC je to mírně trhané (přitom cache je 5 vteřin). Zjevně ve stejných momentech, kdy quicktime vytváří ty artefakty. Jako kdyby to kamera nestíhala dávat. Jenže to popírá řešení s ActiveX komponentou v IE - tam to jede jak víno, dokonce ve stejný okamžik. Sice se to čas od času také zadrhne, ale opravdu jen minimálně (je to webkamera na 5GHz spoji, jsem ochoten občas něco odpustit) - radikální rozdíl oproti předchozím dvěma řešením.

Největší problém je ovšem to, že nemohu najít použitelný software (linux, bez GUI), kterým bych to alespoň nějak restreamoval. Můj media server je už poněkud postaršího ražení (softwarově), takže se mi nedaří tam nové VLC zkompilovat a ve starých verzích to nefunguje vůbec (krom vlastního zobrazení). Dle mého hledání na netu to vypadá, že v H.264 streamu chybí nějaká časová informace, kterou VLC vyžaduje pro konstrukci output streamu.

A nalézt něco jiného je neřešitelný problém. Jedno řešení by asi byl WOWZA server. Jenže je "sakra" drahý. Případně Darwin (i když si u něj nejsem úplně jistý), ten se ovšem nedaří zkompilovat. Přitom mi to přijde jako poměrně jednoduché řešení - navázat RTSP relaci, kešovat řekněme těch 5 vteřin a umožnit připojení klientů a jim vracet online to, co má zrovna server v cache. Překódování bych sice také uživil, ale přežil bych to i bez něj.
0 x